2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
PERSONEELSKORTING! Nu tot 25 % korting alleen tot 29-04-2024!
PERSONEELSKORTING! Nu tot 25 % korting alleen tot 29-04-2024

De hal handig inrichten

Wij geven je ideeën voor de perfecte inrichting en laten je weten waar je op moet letten

Garderobekast in wit
De hal inrichten: verfrissende ideeën voor de entree van je woning

Er zijn kamers waar je je bij het inrichten vol overgave op stort. Daartoe behoren vooral de slaap- en de woonvertrekken. Ook de badkamer kan een plekje zijn waarin je je graag creatief uitleeft. De hal inrichten staat meestal iets verder onderaan de lijst. Dat is ook logisch, want veel tijd breng je er niet door; het is vooral een ruimte waar je in het voorbijgaan doorheen komt. Aan de andere kant is de hal wel het visitekaartje van je huis. Want het eerste dat visite bij het betreden van je huis ziet, is de entree. Dankzij onze tips wordt de hal het pronkstuk van je woning.


Ideeën voor de inrichting van je hal: de basics

Voordat je aan de slag gaat met de inrichting van je hal, is het belangrijk dat je de ruimte eens goed bekijkt: hoe zijn de lichtverhoudingen? Waar kun je een grote garderobekast kwijt? En waar een kleintje? Zijn er verstopte hoekjes waar je goed gebruik van kunt maken?

In de volgende stap bepaal je wat je allemaal met je hal wilt doen: hoeveel spullen wil je er kwijt? Welke soort kleding, schoenen, sportartikelen of zelfs hengelspullen wil je er opslaan? Denk bij deze inschatting altijd genereus, want ten eerste neemt de behoefte aan opbergruimte in de loop der tijd toe en ten tweede onderschat je vaak hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt. Daarna gaat het om de stijl: wil je een moderne, klassieke, speelse of functionele gang? Hoe meer van deze vragen je beantwoordt, des te duidelijker ontwikkelt zich de inrichting van de hal die je voor ogen hebt.

De hal inrichten: maar ik heb toch helemaal geen plek!

Om creatieve ideeën om te zetten heb je eigenlijk helemaal niet veel ruimte nodig, want zelfs een smalle gang kun je al gebruiken als een kleine garderobe voor al je spullen. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wandkast, waarin je jassen en jacks kwijt kunt. Erboven kun je eenvoudig een rekje of een wandplank ophangen om petten en mutsen op te bewaren.


Als de hal over een hoog plafond beschikt, kun je met een hangkast een tweede plafond creëren. In deze kast sla je zelfs in een kleine entree forse voorwerpen op, zonder dat ze opvallen. Je kunt een kleine mand gebruiken voor mutsen en sjaals, zonder dat je veel ruimte kwijt bent.

Een goede idee voor een groter lijkende hal is een strategisch geplaatste spiegel. Die zorgt er niet alleen voor dat de gang optisch aan ruimte wint, maar dat je ook nog snel een blik op je outfit kunt werpen voor je de deur uitgaat.

Het juiste meubel voor de hal kiezen

Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hal biedt, varieert ook de beschikbare speelruimte. Daarom kan een kledingkast een goed idee voor de entree zijn: de kast voorkomt chaos, biedt veel opslagruimte en is overzichtelijk in te delen. Wat ook handig is, is een kledingkast met een spiegel. Een ander idee voor het inrichten van je hal: een op maat gemaakte kledingkast. Daarmee haal je een meubelstuk in huis dat exact is afgestemd op de afmetingen van je hal.

Als je een wat ruimere hal hebt, kan een kleine bank voor een huiselijke sfeer zorgen. Tegelijkertijd heb je een ontspannen plekje waar je bijvoorbeeld je schoenen aan kunt doen. Gasten kunnen er hun jassen, sjaals en jacks op leggen. Als je dit te uitbundig vindt, is het misschien een idee een om een leuk voetenbankje aan te schaffen. Als je je hal voornamelijk wilt inrichten met houttinten, dan raden we aan om ook voor een houten bankje te kiezen.

Met de meubels op maat van jouwMaatkast.nl kun je werkelijkheid maken van je dromen over de inrichting van je hal. Deel de ruimte precies zo in als jij het voor ogen hebt! 

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS