2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
PAAS-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 02-04-2024!
PAAS-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 02-04-2024

De ruimte onder de trap optimaal gebruiken

Wij laten zien hoe je dit met de juiste meubels en een beetje creativiteit doet

Kast en bureau op maat onder trap
Benut de opbergruimte onder de trap

De gemiddelde Nederlander heeft 65 vierkante meter woonruimte. Als je bedenkt dat we thuis onze vrije tijd doorbrengen, hobby's uitoefenen en af en toe ook werken, is dat niet zo veel. Daarom is het zaak om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. De plekken onder een schuin dak, in een nis of onder de trap worden vaak verwaarloosd. Toch kun je hier met passende meubels de perfecte opbergruimte creëren! We hebben hieronder vier manieren om de ruimte onder de trap beter te benutten voor je uiteengezet.

Opbergruimte onder de trap benutten met wandkubussen

Op de afbeelding zie je een hal met een trap naar de eerste verdieping. Aan de muur onder de traptreden hangen twee wandkubussen. Dit is een ideale oplossing voor mensen die houden van een luchtige, overzichtelijke esthetiek. Dit soort open kastjes onder de trap zijn op het moment erg in de mode. Doordat het eruitziet alsof ze zweven, zijn ze een bescheiden maar aantrekkelijke optie. Een bankje vult de wandkubussen goed aan, en geeft je een plekje om te zitten bij het aantrekken van je schoenen. Zo kun je de ruimte onder de trap optimaal benutten, zonder dat het resultaat een gekunstelde indruk wekt. In de nis naast de deur is een op maat gemaakte kast geplaatst met uitneembare laden voor jassen, mutsen en dergelijke – enorm praktisch.


De ruimte onder de trap transformeren tot een schoenenkast

Dit is een ideale oplossing voor mensen die veel schoenen bezitten. In de ruimte onder de trap staat een kast met een schuine bovenkant, die precies onder de trap past. Dit type kast onder de trap biedt veel ruimte voor je bezittingen, maar maakt geen logge indruk, omdat hij open is aan de voorkant. Op de planken kun je je lievelingstassen en -schoenen kwijt, en wel zo dat je er gemakkelijk bij kunt. Een commode in dezelfde stijl aan de rechterkant van de trap vormt een goede aanvulling, en is erg geschikt voor accessoires die je wat minder vaak nodig hebt.


Thuiskantoor inrichten onder de trap

Als je vanuit huis werkt, heb je een comfortabel bureau nodig, evenals opbergruimte voor je papierwerk en dergelijke. Soms is het niet zo makkelijk om daarvoor een goede plek in huis te vinden. De ruimte onder de trap kan hiervoor uitkomst bieden, mits je het handig aanpakt. De nis onder de trap kan je net dat beetje beschutting geven dat je nodig hebt om je goed te concentreren. De bovenstaande afbeelding laat hier een goed voorbeeld van zien. In de hoek is plek voor een op hoogte verstelbaar bureau, aangezien de ruimte onder de trap hier het hoogste is. Ertegenaan staat een halfopen kast, waar ordners en andere kantoorartikelen in passen. De deurtjes zonder handgrepen bieden opbergruimte voor dingen die je het liefst aan het oog wilt onttrekken, zoals kladblokken.

Stijlvolle kast onder de trap in de woonkamer

Vooral in de woonkamer kan extra opbergruimte ontzettend behulpzaam zijn bij de inrichting. Er is geen kamer in huis die je zo veelzijdig gebruikt als de woonkamer – vandaar dat hier zoveel spullen een plaatsje moeten vinden. Een geïntegreerde kast onder de trap is daarvoor een handige oplossing. De trap op de afbeelding is verbonden met een gezellige zithoek. De kast, in de uitvoering wild eiken, heeft een schuine bovenkant, zodat hij perfect past. In dit voorbeeld dient de kast als muziekbibliotheek met lp's, cd's en een stereo voor gezellige avonden op de bank. De kast vult de ruimte onder de trap compleet, zodat het geheel rustig en opgeruimd oogt.

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS