2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
PAAS-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 02-04-2024!

Alleen tot:

PAAS-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 02-04-2024

Je eigen inloopkast ontwerpen

Deze 5 tips zetten je op het juiste spoor

Inloopkast op maat met witte laden
5 professionele tips om een inloopkast te ontwerpen

Een afzonderlijke ruimte alleen voor kleding, schoenen en accessoires? Dat is helemaal niet zo ver van de werkelijkheid als je wellicht denkt. Met het juiste proces kun je je inloop kledingkast zelf maken en zo ontwerpen dat hij zelfs in de kleinste ruimte past. In dit artikel laten we je zien welke meubels je nodig hebt om een inloopkast te ontwerpen en hoe je ergens opbergruimte creëert.

1. Neem de tijd om de inrichting van je inloopkast te plannen

We kunnen het niet genoeg benadrukken: een inloopkast goed plannen, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, bepaalt het falen of succes van je project. Je hebt namelijk eerder te weinig dan te veel ruimte in je woning. Ten tweede kun je bij het ontwerpen van een inloopkast verschillende soorten meubels en onderdelen met elkaar combineren. Je kunt onder meer gebruik maken van:

Meet daarom alles nauwkeurig op en controleer alle afmetingen twee keer. Houd bovendien rekening met plinten, verwarmingsradiatoren en stopcontacten. Zorg ervoor dat er voor het in elkaar zetten van een niskast genoeg afstand is ten opzichte van de muren en het plafond. Om ervoor te zorgen dat daadwerkelijk niets in de kan soep lopen bij de constructie vind je praktische opmeetinstructies op onze site.


2. Maak met schuifdeuren handig gebruik van schuine wanden, hoekjes en nissen

p>Wat velen niet weten is dat je voor een inloop kledingkast niet altijd een aparte ruimte nodig hebt. Ongebruikte nissen of hoeken kunnen met schuifdeuren in een paar stappen worden omgetoverd in een inloopkast. Of wat denk je van een inloopkast onder een schuin dak? Je kunt zelfs een inloopkast ontwerpen voor onder de trap! Als je de kast van een schuifdeur voorziet, is een diepte van 120 cm al voldoende om een bruikbare ruimte te creëren. Schuifdeuren besparen bovendien veel ruimte voor de kast, omdat ze niet opendraaien, zoals draaideuren.

3. Pas de inrichting van je inloopkast aan jouw wensen aan, niet andersom!

Het komt niet op de ruimte aan die voorhanden is, maar de juiste indeling en uitrusting van jouw inloopkast! Onderwerp je huidige kledingkast aan een kritische blik en vraag je af welke onderdelen je bevallen: wat wil je behouden en wat moet je nieuwe inloopkast hebben wat de oude kledingkast niet heeft? Hoeveel en wat voor kledingstukken wil je erin onderbrengen? Welke draag je vaak en welke maar zelden? Zo kun je de inrichting, zoals kledingroedes, vakken en laden, en de indeling van je nieuwe inloopbare kledingkast bepalen.

Houd de belangrijkste afmetingen in het oog om ervoor te zorgen dat je veel plezier aan je kast gaat beleven:

Zinvolle afmetingen voor vakken, afhankelijk van volgende kledingstukken:

Bovenkleding: vak ca. 25 cm breed en 40–45 cm diep

Jassen: vak ca. 10 cm hoog

Schoenen: vak ca. 22 cm breed

Op de kledingroede:

Ga uit van een diepte van ongeveer 50 cm

Op een meter passen ca. 20–30 stukken bovenkleding

Bij het ontwerpen van een inloopkast dien je jezelf de vraag te stellen hoe je je kleding wilt sorteren: op soort, grootte of toch liever op jaargetijde? En welke kledingstukken moeten altijd voor het grijpen liggen? Die kun je het best op een makkelijk bereikbare hoogte opbergen, tussen ca. 50 en 170 cm.

4. Plan de inrichting, vakken en wandplanken van je inloopkast op basis van je lievelingskleding

Praktische hulpmiddelen zijn een verrijking voor je inloop kledingkast. Denk hierbij aan een kledinglift voor broeken, rokken, jassen en bovenkleding die hoog boven in de kast worden geplaatst. Zo maak je perfect gebruik van de hoogte en heb je je kleding in één beweging op grijphoogte.

Overigens is het de moeite waard om verlichting in je inloopkast aan te brengen. Discrete led-verlichting met een bewegingsmelder bespaart je een uitgebreide lichtinstallatie: de lichten zijn kinderlijk eenvoudig aan te brengen en gaan precies dan aan wanneer het nodig is – bijvoorbeeld bij het openen van de kastdeur of bij het betreden van de inloopkast.


5. Creëer opbergruimte met de aankoop van een op maat gemaakte inloopkast

Heb je inmiddels veel ideeën opgedaan voor je gepersonaliseerde inloop kledingkast, maar vind je geen geschikt model voor de daarvoor bestemde ruimte? Geen probleem: op jouwMaatkast.nl kun je je inloopkast zo ontwerpen dat hij moeiteloos in elke nis of onder ieder schuin dak verdwijnt. Pas de kast eenvoudig aan je woonsituatie aan en creëer dankzij maatwerk precies daar ruimte waar het noodzakelijk is. Wil je extra opslagruimte winnen? Kies dan voor een inloopkast met schuif- in plaats van draaideuren.

Natuurlijk zijn standaardmeubels vaak voordeliger, maar het kan absoluut uit om een inloop kledingkast op maat te kopen. Het budget voor zo'n persoonlijke kleedruimte hoeft niet meteen door het dak te gaan. Ontwerp je inloopkast eenvoudig met onze online configurator en maak je dromen op woongebied waar. De actuele prijs wordt constant aangegeven tijdens het ontwerpproces, waardoor je nooit over je budget gaat. Wij kunnen de kast ook voor je ontwerpen – uiteraard geheel kosteloos en zonder verplichtingen.

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS