2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024!

Alleen tot:

Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024

Harmonie met een Aziatisch interieur

Aziatisch inrichten met balans en harmonie; feng shui helpt hierbij

Nu configureren
Aziatisch interieur
Een Aziatisch interieur: streven naar balans

De Aziatische cultuur is anders dan de Europese en dat wordt weerspiegeld in het Aziatische interieur. Terwijl er in Europa vaak veel waarde wordt gehecht aan gezelligheid en moderniteit, oriënteert de Aziatische inrichting zich op waarden als balans en harmonie. Heb je daar ook meer van nodig in jouw leven? Doe dan je voordeel met dit artikel, waarin je de grondbeginselen van een Aziatisch interieur vindt.

Dit is typerend voor een Aziatische inrichting

De filosofie van de feng shui houdt zich ermee bezig om dingen in evenwicht te brengen om zo voor een goede energiestroom te zorgen, die van woning op bewoners overgaat. Evenwicht, zo is de gedachte, is makkelijker te creëren als je afziet van alles dat niet noodzakelijk is. Daarom is een Aziatisch interieur vrij minimalistisch: ingetogen, rustig en tot de essentie gereduceerd.
Tot zover komen wij Europeanen nog goed mee – minimalisme wordt ook bij ons steeds meer de trend. Maar de Aziatische interieurstijl en de feng shui gaan nog een stapje verder: zo dien je rechte hoeken – bijvoorbeeld bij meubels – te vermijden, zodat zich daar geen negatieve energie kan verzamelen. Ronde, natuurlijke vormen zijn een betere keuze. Ook elektrische apparaten en spiegels kunnen de energiestroom beïnvloeden en horen daarom in geen enkel geval in de slaapkamer thuis.
Belangrijke materialen in een Aziatisch interieur zijn bamboe en papier. Zo worden onder meer bamboematten als zitgelegenheid gebruikt in combinatie met bonte papieren ruimteverdelers. Natuurlijke materialen zijn ook uitermate geschikt voor het textiel en decoratie in een Aziatische inrichting. Denk hierbij aan stenen, porselein of zijde.

Aziatisch inrichten met de juiste meubels

Als je je huis Aziatisch wilt inrichten, dien je voor meubels te kiezen die functioneel zijn en zich beperken tot de essentie. Vooral tafels en stoelen zijn vaak laag, zodat de verbinding met de aarde behouden blijft. Tip van onze professionals: als je jouw meubels op maat laat maken, kun je zelf bepalen hoe hoog of laag ze zijn.
Traditioneel gezien zitten Aziaten vaak op matjes of kussens rondom een lage tafel. Als je dat toch een beetje te veel van het goede vindt voor jouw op Azië geïnspireerde interieur, dan kun je ook kiezen voor een lage brede bank.

Kleuren en decoratie in een Aziatisch interieur

Er is geen uniforme kleur voor een Aziatische inrichting. De culturen die onderdeel uitmaken van deze stijl zijn behoorlijk verschillend. Zo zijn de traditionele Japanse kleuren wit, rood en zwart, terwijl in China geel voor balans staat en India glanzende, bonte kleuren worden gebruikt. Het belangrijkste is dat je de kleuren mooi vindt en dat ze harmonieus zijn.
Ook bij de decoratie staat harmonie voorop. Met natuurlijke materialen en planten zorg je voor evenwicht en balans. Bonsaibomen, lotusbloemen en orchideeën kun je combineren met stenen, stukken hout en waterschalen met waterlelies. Ook religieuze symbolen of Aziatische tekens zijn uitermate geschikt als decoratie.
Last, but not least wordt ook in een Aziatisch interieur de sfeer bepaald door kleine dingen die een bijzondere stemming creëren: een langzaam gloeiend wierookstokje of zacht glanzende lampions maken 's avonds het geheel compleet.

 

Beeld: bron - pexels.com

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS