Milieubewustzijn & duurzaamheid | jouwMaatkast.nl
  • 100% Meubels op maat - gratis levering
  • Jouw meubel wordt in Duitsland geproduceerd

Milieubewustzijn

Jouw omgeving - Onze verantwoordelijkheid

"De wereld is een prachtige plek en samen kunnen we veel doen om het zo te houden."

 

Dat is wat wij bij jouwMaatkast.nl vast geloven. Daarom zien wij het als onze taak om de sociale, ecologische en economische verantwoordelijkheid op een gemeenschappelijke noemer te brengen. Naast op maat gemaakte meubels in timmermanskwaliteit breiden we onze duurzame inzet voortdurend uit. Hiervoor heeft jouwMaatkast.nl nu een onderscheiding gekregen van "Deutschland Test" en "Focus". De onderscheiding is gebaseerd op de manier waarop het bedriijf met zijn medewerkers omgaat, hoe ethisch het zich gedraagt, waar het lokaal betrokken is en hoe groot het milieubewustzijn is.


Duurzaamheid bij jouwMaatkast.nl

Concreet betekent duurzaamheid voor ons bijvoorbeeld klimaatvriendelijke productie, gebruik van geselecteerde materialen, productie in Duitsland en dus korte levertijden, geoptimaliseerde verpakkingen en ook grondstofbesparend transport. Wat betekent dat precies?


Klimaatvriendelijke productie

De productiehallen in Rheinbach bij Bonn vormen de kern van jouwMaatkast.nl. We hebben ze ontworpen om milieuvriendelijk en energie-efficiënt te zijn. Dit betekent dat houtsnippers kunnen worden opgeslagen voor koude dagen en vervolgens kunnen worden verbrand om de hal te verwarmen en tegelijkertijd grondstoffen zoals stookolie of gas te besparen. De productie van perslucht tijdens het productieproces genereert ook warmte, die wordt teruggevoerd naar het verwarmings- en energiesysteem. Een efficiënt afzuigsysteem draagt ook bij aan een goede energiebalans. Daarnaast werkt jouwMaatkast.nl er voortdurend aan om de CO2-neutrale processen verder te ontwikkelen.


Geselecteerde materialen

Jouw individuele meubels bestaan uit geselecteerde materialen. Deze dragen bij aan een goede ecologische balans. Zo zijn onze houtplaten geïntegreerd in een milieukringloop. Dit betekent dat ze afkomstig zijn uit duurzame bosbouw en deels worden gerecycled uit oud hout.


Geoptimaliseerde verpakking

Net zo individueel als jouw meubelstuk is de verpakking van gerecycled karton. Voor elk meubelstuk wordt een perfect passende verpakking gemaakt. Dit bespaart grondstoffen en vermindert verpakkingsafval. Het resulterende snijafval wordt direct ter plaatse versnipperd en gebruikt als vulmateriaal voor de beslagpakketten. Verder worden kartonresten teruggestuurd naar kartonfabrikanten om in gecomprimeerde vorm te worden gerecycled. Om hoeken en randen te beschermen tegen beschadigingen worden U-profielen van karton of kartonvouwen in accordeonvorm gebruikt. Dit maakt het voor ons mogelijk om zoveel mogelijk zonder schuimrubberen kussentjes te doen. De verpakkingen van jouwMaatkast.nl bestaan voornamelijk uit twee verschillende materialen: karton en omsnoeringsbanden. Deze twee componenten kunnen gemakkelijk van elkaar worden gescheiden en kunnen dus gemakkelijk worden weggegooid.


Hulpbronbesparend transport

Dankzij de nauwkeurige verpakking nemen de onderdelen van het meubilair minder ruimte in beslag op weg naar jouw huis. Dit betekent dat er meer meubilair kan worden geleverd in één transport en dat bespaart leveringsritten ten gunste van het milieu.
"Made in Germany" staat niet alleen voor productkwaliteit, maar ook voor een productielocatie met korte transportwegen binnen Duitsland en de buurlanden. Dit betekent dat, behalve voor leveringen aan eilanden in de Noord- en Oostzee, lucht- en zeevracht niet nodig is. Dit bespaart CO2 en vermindert de vervuiling van de oceanen.


jouwMaatkast.nl bos

Wij zien het als onze taak om niet alleen hout te verwerken, maar ook om nieuwe bossen te laten groeien. Om deze reden is jouwMaatkast.nl betrokken bij de campagne "Plant-for-the-Planet" en heeft al tienduizenden bomen geplant.

Nu aanvragen:
GRATIS
CATALOGUS
Nederland
Nederland
Duitsland
Ostenrijk
Zwitserland
Belgie
Luxemburg
Hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan, lees je in ons privacybeleid.
*Verplichte veld
powered by webEdition CMS