2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024!
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024

Milieubewustzijn

Duurzaamheid bij jouwMaatkast.nl

Concreet betekent duurzaamheid voor ons bijvoorbeeld klimaatvriendelijke productie, gebruik van geselecteerde materialen, productie in Duitsland en dus korte levertijden, geoptimaliseerde verpakkingen en ook grondstofbesparend transport. Wat betekent dat precies?

Klimaatvriendelijke productie

De productiehallen in Rheinbach bij Bonn vormen de kern van jouwMaatkast.nl. We hebben ze ontworpen om milieuvriendelijk en energie-efficiënt te zijn. Dit betekent dat houtsnippers kunnen worden opgeslagen voor koude dagen en vervolgens kunnen worden verbrand om de hal te verwarmen en tegelijkertijd grondstoffen zoals stookolie of gas te besparen. De productie van perslucht tijdens het productieproces genereert ook warmte, die wordt teruggevoerd naar het verwarmings- en energiesysteem. Een efficiënt afzuigsysteem draagt ook bij aan een goede energiebalans. Daarnaast werkt jouwMaatkast.nl er voortdurend aan om de CO2-neutrale processen verder te ontwikkelen.

Geselecteerde materialen

Jouw individuele meubels bestaan uit geselecteerde materialen. Deze dragen bij aan een goede ecologische balans. Zo zijn onze houtplaten geïntegreerd in een milieukringloop. Dit betekent dat ze afkomstig zijn uit duurzame bosbouw en deels worden gerecycled uit oud hout.

Geoptimaliseerde verpakking

Net zo individueel als jouw meubelstuk is de verpakking van gerecycled karton. Voor elk meubelstuk wordt een perfect passende verpakking gemaakt. Dit bespaart grondstoffen en vermindert verpakkingsafval. Het resulterende snijafval wordt direct ter plaatse versnipperd en gebruikt als vulmateriaal voor de beslagpakketten. Verder worden kartonresten teruggestuurd naar kartonfabrikanten om in gecomprimeerde vorm te worden gerecycled. Om hoeken en randen te beschermen tegen beschadigingen worden U-profielen van karton of kartonvouwen in accordeonvorm gebruikt. Dit maakt het voor ons mogelijk om zoveel mogelijk zonder schuimrubberen kussentjes te doen. De verpakkingen van jouwMaatkast.nl bestaan voornamelijk uit twee verschillende materialen: karton en omsnoeringsbanden. Deze twee componenten kunnen gemakkelijk van elkaar worden gescheiden en kunnen dus gemakkelijk worden weggegooid.

Hulpbronbesparend transport

Dankzij de nauwkeurige verpakking nemen de onderdelen van het meubilair minder ruimte in beslag op weg naar jouw huis. Dit betekent dat er meer meubilair kan worden geleverd in één transport en dat bespaart leveringsritten ten gunste van het milieu.
"Made in Germany" staat niet alleen voor productkwaliteit, maar ook voor een productielocatie met korte transportwegen binnen Duitsland en de buurlanden. Dit betekent dat, behalve voor leveringen aan eilanden in de Noord- en Oostzee, lucht- en zeevracht niet nodig is. Dit bespaart CO2 en vermindert de vervuiling van de oceanen.

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS