2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024!

Alleen tot:

Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024

1.000.000.000.000 bomen planten

jouwMaatkast.nl zet zich in voor een duurzame omgang met hout

Maatmeubel configureren
Bomen planten
Voor een duurzame omgang met hout

Samen met het initiatief "Plant-for-the-Planet" zet jouwMaatkast.nl zich in voor een duurzame omgang met hout. In deze context werden de laatste jaren meer dan 27.500 bomen geplant die, dankzij de klanten van jouwMaatkast.nl, zich hebben kunnen vestigen. 51 van deze bomen zijn twee jaar geleden geplant door enthousiaste jonge klimaatambassadeurs. Hoe hoog denk je dat ze tot nu toe zijn gegroeid?

Nieuwe wortels ontwikkelen

Geïnspireerd door Nobelprijswinnaar Wangari Maathaiaus uit Kenia, die in 30 jaar tijd 30 miljoen bomen heeft geplant met de hulp van vele andere vrouwen, gaf de 9-jarige Felix Finkbeiner in 2007 een schoollezing. Hij presenteerde zijn idee om in elk land ter wereld een miljoen bomen te planten om de klimaatcrisis te bestrijden. In hetzelfde jaar plantte hij de eerste boom. Dit heeft geleid tot de "Plant-for-the-Planet"-campagne, die zijn oorspronkelijke doel al ruimschoots heeft overtroffen en al meer dan 14 miljard nieuwe bomen heeft geplant.

Samen voor de toekomst

10 jaar na de start van de campagne brachten 22 kinderen uit Frechen, Duitsland, tussen de 8 en 14 jaar in oktober 2017 een hele dag door in de gebouwen van deinSchrank.de. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat ging het om één onderwerp: Waar gaat het bij de klimaatcrisis om? Wat is het broeikaseffect? En wat kunnen we er zelf aan doen?

Aan het eind van de dag hebben alle kinderen samen 51 jonge rode eiken geplant op stedelijk terrein. De boswachter Lukas Jüssen stond de kinderen bij met hulp en advies.

De tekens wijzen op groei

Vandaag, ruim twee jaar later, zijn de 51 rode eiken al sterk gegroeid. De takken kunnen al tot 1,56 m hoog worden. Tot de trots van de jonge boomambassadeurs hebben alle bomen zonder uitzondering hun nieuwe locatie goed geaccepteerd. Na een totale groei van 10 jaar zullen de rode eiken in staat zijn om ongeveer vijf ton CO2 te binden. jouwMaatkast.nl wil deze waarde verder verhogen en een belangrijke bijdrage leveren aan het klimaat.

Als u meer wilt weten over de campagne of uw eigen boom wilt planten, kijk dan eens op de "Plant-for-the-planet" pagina.

 

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS