2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024!

Alleen tot:

Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024

De inrichtingsstijl hygge: betoverend knus

Creëer je eigen Hygge-sfeer met op maat gemaakte meubels

Nu configureren
Vitrinekast op maat met bank op maat
Inrichten met hygge voor een oergezellige woning

Denemarken geldt als één van de gelukkigste landen ter wereld. Het geheim heet hygge, wat zoveel betekent als: een manier van leven in het teken van gezelligheid. De inrichting maakt hier een belangrijk onderdeel van uit, want in een knus huis is het fijn leven met anderen. Ben jij ook een gezelligheidsdier? Misschien ben je dan wel geïnteresseerd in de volgende tips om jouw huis helemaal in de hygge-stijl in te richten.

Het hygge-gevoel

Op zondag onder een wollen deken op je lievelingsfauteuil met een goed boek en een aromatische muntthee, een etentje met je vrienden aan een prachtig gedekte tafel met lekkere wijn en goede gesprekken, of een uitje in de natuur om de wind in je haren te voelen: dat hoort allemaal bij hygge. Met een knusse woning in hygge-stijl leg je voor dit levensgevoel de beste basis. De vijf ingrediënten zijn:

  • Hyggelige meubels
  • De juiste kleuren
  • Warm licht
  • Natuur
  • Decoratie

De juiste meubels voor jouw hygge-inrichting

Alles begint met de juiste meubels. Bij hygge horen in de eerste plaats meubels met lichte houtdecors. Verder moet je genoeg ruimte vrijlaten om bijvoorbeeld comfortabel samen aan de eettafel te kunnen eten. Zet je woning vooral niet te vol met meubilair en decoratie, want daarmee is de magie van hygge al snel vervlogen. Met meer ruimte tussen de meubels oogt de kamer weidser en uitnodigender.

Op maat gemaakte meubels stellen je in staat om ieder meubelstuk zo te ontwerpen, dat het binnen jouw inrichtingsplan past. Vooral de grote tafel – waar familie en vrienden aan eten – mag niet ontbreken. Ook passende zitbankjes of een fijne bank dragen bij aan de Scandinavische flair. Tenslotte horen bij een echte hygge-inrichting ook lage commodes, lowboards en nachtkastjes met lichte houtdecors.

Kledingkast op maat tot aan het plafond met kaderfronten

Hyggelige kleuren voor meer gezelligheid

Kleuren spelen een belangrijke rol binnen hygge. Natuurlijke kleuren verdienen de absolute voorkeur, vooral beige, crème of bruin, maar ook zwart en wit. Daarmee creëer je een weidse, lichte en luchtige indruk. Decoratieve items in het oudroze of turquoise zorgen voor speelse accenten. Voeg hier een evenwichtige combinatie van donkergekleurde vazen, schalen en kandelaars aan toe. Of kies één fel kleuraccent in het geel of lichtblauw om het geheel pas echt tot leven te wekken, bijvoorbeeld met kussentjes of een mooi tafellaken. Zolang het niet te felgekleurd of te vol wordt, is het goed. Het gaat erom dat jij het thuis zo gezellig mogelijk vindt!

Net dat beetje warmer: licht in je woon- of slaapkamer

Om in de hygge-stemming te komen is indirect, natuurlijk licht de juiste weg. Je kunt bijvoorbeeld dikke kaarsjes of theelichtjes op een schaal arrangeren of hoge kaarsen in een kandelaar gebruiken. Vetplantjes – echte trendsetters die om weinig aandacht vragen – staan ook goed bij deze look.

Met sfeerlichtjes maak je je hygge-inrichting helemaal af en haal je nog meer vrolijkheid in huis. Heb je al een leeshoekje met een fijne stoel en een staande lamp? Of wat helemaal het toppunt van Scandinavische knusheid is: een haardvuur waar de bewoners zich omheen scharen. Ga ervoor als je de mogelijkheid hebt – meer hygge wordt het niet

Fauteuil op maat in grijs

Natuur, natuur en nog eens natuur: accessoires voor een rustieke schoonheid

Alles mag, zolang het natuurlijk is: hout, leer, wol en schapenvacht maken je huis moeiteloos gezelliger. Bij een inrichting in de hygge-stijl past een lichte houten vloer het best. Als jouw huis die niet heeft, zijn lichte kleden ook prima.

Of het nu om de woon- of slaapkamer gaat, hygge betekent warm en gezellig. Wollen tapijten en zachte kussens en dekens helpen hierbij enorm. Kleine decoratieve elementen zoals dennenappels, takken of stenen kunnen de ruimte opfleuren – zolang je maar spaarzaam bent. Minder is meer! Een terughoudende inrichting geeft de mens ruimte om zich te ontvouwen.

Bed op maat met laden   

Decoratie: het laatste puzzelstuk van het hygge-gevoel

Omdat de hygge-stijl erg minimalistisch is, valt decoratie extra op. Deze moet natuurlijk bijdragen aan de gezelligheid – en daarbij hoort de juiste kleur. Ook bij de decoratie zijn natuurlijke, bescheiden kleuren aan te bevelen, met hier en daar een vrolijke noot in het groen of blauw. Wat het gezelligheidsgehalte betreft: als je je woning met hygge inricht draagt iedere mok thee, knusse deken en warm paar sokken bij aan de sfeer!

Heb je nog niet genoeg Deense hygge in huis? Denk dan ook eens aan vazen, schalen en glazen potten, die goed staan in elegante op maat gemaakte meubels. Deze kunnen de kamer levendiger maken. Kies rustieke materialen zoals steen, hout, keramiek en porselein.

Met deze inrichtingstips wordt hygge bij jou thuis een graag geziene gast. We wensen je veel plezier bij het inrichten!

 Wandkasten op maat met open en gesloten vakken en sideboard op maat in wit hoogglans

Wij wensen je veel plezier bij het "hyggelen" van jouw interieur!

 

Beelden: bron - jouwMaatkast.nl

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS