2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
LENTE-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 15-04-2024!

Alleen tot:

LENTE-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 15-04-2024

Jouw idee. Jouw kledingkast.

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Kledingkast op maat in wit en esdoorn met individuele inrichting

Jouw idee. Jouw kledingkast.

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Kledingkast op maat in wit met houten deuren en witte frontladen

Voorbeelden van geconfigureerde kledingkasten

Afmetingen, inrichting en design geheel volgens jouw wensen.

Kast met 4 dubbele deuren, spiegel en laden

Kast met 3 dubbele deuren en laden

Kast met 2 dubbele deuren, legplanken en laden

Kledingkast met kledinglift

Open hoekkast op maat

Hoekkast met schuine kant links

Hoekkast met 2 dubbele deuren

Hoekkast met dubbele deuren, laden en spiegeldeuren

Helemaal jouw kledingkast
Volgens jouw wensen en behoeften. Implementeer alle ideeën en eisen voor je kledingkast - tot op de millimeter nauwkeurig en met de juiste inrichting.
Configureer jouw kledingkast millimeter nauwkeurig.
Kies uit een ruim aanbod aan decors.

De ruimte onder het schuine dak wordt optimaal benut met een op maat gemaakte kast met een schuine linkerzijde. Door de spiegel wordt de stijlvolle slaapkamer extra vergroot.

De open, op maat gemaakte kledingkast is van de rest van de slaapkamer gescheiden door een muur, waardoor een moderne inloopkast ontstaat.

Jouw voordelen bij jouwMaatkast.nl

Bij het kiezen van meubels zijn je persoonlijke wensen het belangrijkste. Uitstekende service & perfecte kwaliteit voor je meubelproject.

100% op maat

 • Bepaal de afmetingen van je meubels millimeter nauwkeurig
 • Een keur aan inrichtingsmogelijkheden voor meer orde
 • Moderne productiemethoden voor een hoge nauwkeurigheid
 • 23 decors en meer dan 45 extra decors op aanvraag

Kwaliteit die aan de
hoogste eisen voldoet

 • Made in Germany ‒ vervaardigd in Duitsland
 • Jarenlang woongenot met 5 jaar garantie
 • Meerdere kwaliteitscontroles
 • Duurzaam dankzij topmaterialen

Uitstekend advies &
goede service

 • Productadvies, vakkundige tips en hulp bij het plannen
 • Showrooms in Duitsland: Keulen (Frechen), Soest
 • Instructies voor het opmeten online verkrijgbaar
 • Gratis decormonsters ontvangen

100%-tevreden-klant-garantie

 • Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze
 • Alle materialen altijd op voorraad voor een snelle productie
 • Montage op aanvraag
 • Klantbeoordeling ZEER GOED: 5,7 van 6

Zo eenvoudig werkt het:

Gemakkelijk droommeubel online configureren

In slechts enkele stappen online je favoriete meubels ontwerpen.

2: Levering

Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze.

3: Genieten

Geniet van je prachtige nieuwe meubels met 5 jaar garantie.

Ontwerp je eigen kledingkast op maat

Ontwerp zelf je nieuwe kledingkast op basis van je eigen wensen en de afmetingen van je slaapkamer. Het maakt daarbij niet uit of de kast onder een schuin dak moet staan of dat je een hoekkast nodig hebt – bij ons is alles mogelijk. Om bijvoorbeeld een inloopkast voor kleding te verwezenlijken heb je niet eens een volledige extra kamer nodig. Met behulp van een kledingkast kun je een gedeelte van je slaapkamer afschermen en als kleedruimte gebruiken. Als je maar weinig plek hebt, kun je voor een kledingkast met zwevende deuren kiezen. Die schuiven voor elkaar langs en nemen daardoor geen ruimte in beslag bij het openen. Een andere optie is om voor een open kast zonder deuren te kiezen.

Kledingkast-configurator: kies de juiste afmetingen

Als je een nieuwe kledingkast aan het ontwerpen bent, is het van belang dat je de correcte afmetingen gebruikt. Wil je je kleding ophangen aan kleerhangers? Dan moet de kast minimaal 55 centimeter diep zijn: de knaapjes waar de kleding op hangt, hebben voldoende ruimte nodig om recht in de kast te kunnen hangen. In het geval van voorliggende kastdeuren moet je nog twee centimeter extra inplannen. De 8 millimeter dikke achterwand is al meegenomen in de berekening van de aangegeven diepte. De totale diepte van deze kledingkast kan worden uitgedrukt in de onderstaande formule:

55cm corpusdiepte + 1,9cm deur = 56,9cm totale diepte van de kledingkast

Deze waarde is vooral van belang bij kasten die exact moeten passen, bijvoorbeeld in een nis. Als de betreffende nis niet erg diep is, en je toch kleding wilt ophangen, bieden uitschuifbare kledinghangers uitkomst. Zo kun je je kleding dwars ophangen in je kledingkast op maat. De stalen stang voor de kledinghangers heeft een draagkracht van maximaal 10 kilo.

Kies de indeling en inrichting

Jij bepaalt zelf hoe breed jouw kledingkast op maat wordt en welke afmetingen de afzonderlijke onderdelen hebben. Om de planning eenvoudiger te maken, kun je eerst de volgende vragen beantwoorden. Heb je veel truien en T-shirts? Kies dan voor meerdere vakken, waarin je opgevouwen kleren kunt opbergen. Draag je liever overhemden of bloesjes? In dat geval is een kledingroede precies wat je nodig hebt. Ga na hoeveel kledingstukken je op knaapjes wilt hangen, zodat je weet hoe lang de kledingroede moet zijn. Hieronder staan een paar vuistregels die aangeven hoeveel kledingstukken ongeveer op een roede van een meter passen:

 • 30 overhemden of bloesjes
 • 24 broeken of rokken
 • 15 winter- of 20 zomerjassen

Om de hoogte van een kledingroede van een nieuwe kledingkast op maat te bepalen, zijn er een paar goede graadmeters. Neem desondanks een duimstok bij de hand en meet je langste jas of jurk op. De hoogte van een kledingroede bepaal je als volgt:

 • Voor lange jassen en avondjurken: 1,80 tot 2 meter
 • Voor korte jassen en zomerkleding: 1,40 tot 1,50 meter
 • Voor jacks en overhemden: 1 tot 1,10 meter
 • Voor blazers en rokken: 0,80 tot 0,90 meter

Eenvoudig verstelbare inlegplanken

De zijpanelen van de kasten hebben doorlopende rijen met gaatjes, waardoor je inlegplanken in een handomdraai in hoogte verstelt. Als in de loop der tijd de inhoud van je kledingkast verandert, is dat dus geen probleem. Zo blijft je kledingkast op maat ook op de lange termijn netjes. In het bovenste vak kun je het beste dingen opslaan die je niet vaak gebruikt. Met een hoogte van 30 tot 40 centimeter kun je er zomers je winterdekbed in opbergen, maar ook sporttassen, backpacks en koffers kun je er prima kwijt.

Laden voor een opgeruimde kast

Het is het handigst om klein spul, zoals sokken, ondergoed en riemen, op te bergen in laden. Bij een kledingkast op maat heb je de keuze uit verschillende soorten laden, waaronder laden die achter de kastdeuren verborgen zijn. Die zijn minder opvallend dan normale laden en geven de kast een rustigere en meer harmonieuze uitstraling.

Exclusieve uitrusting voor je kleerkast op maat

Speciale uitrusting

Behalve klassieke inlegplanken, laden en kledingroedes, vind je bij ons ook speciale uitrusting voor je kledingkast op maat, zoals een kledinglift. Daarmee kom je met gemak bij kledingstukken die helemaal boven in je klerenkast hangen. Als je je spijkerbroeken of pantalons niet in een van de vakken wilt leggen, heb je de mogelijkheid om ze op een uittrekkbare broekhanger te hangen. Dat is nog niet alles: je kunt ook speciale hangers voor stropdassen en broekriemen in je kledingkast laten plaatsen.

Groothoekscharnier

Als je kledingkast onder een schuin dak staat, kunnen we de deuren voorzien van groothoekscharnieren. Die hebben een draaihoek van maximaal 170°, waardoor je goed bij je kleding komt. Behalve met draaideuren zijn onze kledingkasten op maat ook verkrijgbaar met schuifdeuren. Die zijn bijzonder praktisch als je weinig ruimte in je kamer hebt, omdat ze niet openslaan, maar voor de kast langs schuiven.

Licht

Als je je nieuwe kleerkast op maat in een donker hoekje zet, raden we je aan om binnenin led-lampjes op batterijen te plaatsen. Die kun je bij ons bestellen en met dubbelzijdig tape of magneten op een plek naar keuze plaatsen. De lampjes hebben een bewegingsmelder en gaan alleen aan als je je kast opendoet.

Ontwerp nu zelf je kledingkast

Ontwerp nu zelf je kledingkast – geheel volgens je eigen wensen en smaak. Hou je van ingetogen en geef je de voorkeur aan een sober design? Kies dan voor een witte kledingkast. Hou je van knus? Ga dan voor een houtpatroon. Voor donkere kamers raden wij aan de kledingkast van spiegeldeuren te voorzien. Die reflecteren het licht, waardoor de ruimte groter lijkt.

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS