2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Winteruitverkoop: Nu tot 25 % korting alleen tot 26-02-2024!

Alleen tot:

Winteruitverkoop: Nu tot 25 % korting alleen tot 26-02-2024

Jouw idee. Jouw maatwerk meubels.

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Maatwerk meubels: op maat gemaakte vitrinekast

Jouw idee. Jouw maatwerk meubels.

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Maatwerk meubels: inbouwkasten als kledingkasten

Voorbeelden van geconfigureerde maatwerk meubels

Afmetingen, inrichting en design geheel volgens jouw wensen.

Kast met 5 dubbele deuren

Kast met 2 dubbele deuren, legplanken en laden

Kledingkast met schuine kant links

Open hoekkast op maat

Hoekkast met schuine kant rechts

Commode met 2 laden en 4 vakken

Sideboard "Laura" 2-deurs

In hoogte verstelbare tafel

Helemaal jouw maatwerk meubels
Volgens jouw wensen en behoeften. Implementeer alle ideeën en eisen voor je maatwerk meubels - tot op de millimeter nauwkeurig en met de juiste inrichting.
Configureer jouw maatwerk meubel millimeter nauwkeurig.
Kies uit een ruim aanbod aan decors.

Maatwerk heeft niet alleen betrekking op de afmetingen van de meubels, maar ook op het uiterlijk en de uitrusting - ook die bepaal je zelf.

Of het nu gaat om een nis, een schuin dak of een smalle gang, de kamers zijn millimeter nauwkeurig uitgerust met maatwerk meubels.

Jouw voordelen bij jouwMaatkast.nl

Bij het kiezen van meubels zijn je persoonlijke wensen het belangrijkste. Uitstekende service & perfecte kwaliteit voor je meubelproject.

100% op maat

 • Bepaal de afmetingen van je meubels millimeter nauwkeurig
 • Een keur aan inrichtingsmogelijkheden voor meer orde
 • Moderne productiemethoden voor een hoge nauwkeurigheid
 • 23 decors en meer dan 45 extra decors op aanvraag

Kwaliteit die aan de
hoogste eisen voldoet

 • Made in Germany ‒ vervaardigd in Duitsland
 • Jarenlang woongenot met 5 jaar garantie
 • Meerdere kwaliteitscontroles
 • Duurzaam dankzij topmaterialen

Uitstekend advies &
goede service

 • Productadvies, vakkundige tips en hulp bij het plannen
 • Showrooms in Duitsland: Keulen (Frechen), Soest
 • Instructies voor het opmeten online verkrijgbaar
 • Gratis decormonsters ontvangen

100%-tevreden-klant-garantie

 • Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze
 • Alle materialen altijd op voorraad voor een snelle productie
 • Montage op aanvraag
 • Klantbeoordeling ZEER GOED: 5,7 van 6

Zo eenvoudig werkt het:

Gemakkelijk droommeubel online configureren

In slechts enkele stappen online je favoriete meubels ontwerpen.

2: Levering

Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze.

3: Genieten

Geniet van je prachtige nieuwe meubels met 5 jaar garantie.

Maatwerk meubels: een stijlvol huis

Maatwerk is voor meubels altijd de beste oplossing: zo zijn ze niet alleen geheel uniek, maar sluiten ze ook perfect aan bij hun beoogde functie. Terwijl kant-en-klare meubels vaak een compromis zijn tussen de geschikte maat, gewenste stijl en gebruikscomfort, is een op maat gemaakt meubel een allrounder die op geen enkel vlak teleurstelt. Maatwerk voor meubels is meer geschikt voor koop- dan voor huurwoningen, omdat het meubilair voor een specifieke ruimte wordt ontworpen. Vooral nieuwbouwhuizen zijn uitermate geschikt voor meubels op maat. Maar waar moet je op letten bij jouw bestelling van op maat gemaakte meubels? Je leest het hier.

 • Wensen en eisen duidelijk opstellen
 • Meubelontwerp voor de bouw van een huis
 • Meubelontwerp tijdens de bouw van een huis

De voorbereiding: wat voor wensen en eisen heb je precies?

Het is belangrijk om de beoogde functie van elke kamer af te stemmen op de ruimte zelf. Hierbij spelen zowel de beschikbare ruimte als het invallende daglicht een rol. Stel jezelf vragen: wil ik 's ochtends door de zon worden gewekt? Zijn er lastige hoeken of nissen die ik toch kan benutten? Wil ik een open keuken? Hoeveel bergruimte heb ik nodig? Welk meubilair neem ik mee naar het nieuwe huis? Zo wordt het duidelijk wat je allemaal al hebt, en wat er nog ontbreekt wat betreft meubilair. Zodra je grofweg weet wat de indeling wordt van het huis, kun je overgaan op het daadwerkelijke ontwerpen van maatwerk meubels. Bij jouwMaatkast.nl ben je aan het juiste adres voor de volgende soorten meubels:

 • Kasten en kledingkasten op maat
 • Op maat gemaakte wandrekken
 • Meubilair voor onder schuine wanden
 • Individuele meubels voor in de badkamer
 • Sofa's en hoeksofa's
 • Hoekkasten
 • Commodes
 • Tafels
 • Inloopkasten
 • Wandplanken en -kubussen

Voor de bouw losbreekt: ruimten op meubels afstemmen

Op papier kun je makkelijker een muur verschuiven of veranderen dan tijdens de daadwerkelijke bouw. Daarom is het een goed idee om al tijdens de voorbereiding goed na te denken over de indeling van het meubilair en de rest van de inrichting. Het is in deze fase mogelijk om bijvoorbeeld een nis aan te brengen, of juist na te denken over commodes voor onder een dakkapel. Probeer helder te krijgen welke ruimten en hoeken geschikt zijn voor maatwerk meubels, om zo optimaal elke kamer te benutten. Pas wel op: bij jouwMaatkast.nl wordt tot de millimeter precies gemeten. Daarom is het belangrijk alle maten exact te weten.

Er gelden gelukkig enkele vuistregels. Zo moet je bij het ontwerpen van een eettafel uitgaan van een vlak van zestig bij veertig centimeter per persoon, met een extra twintig voor glazen en dergelijke. Zo kun je simpelweg berekenen hoe veel oppervlakte je nodig zult hebben. Let ook goed op de tafelpoten, en zorg ervoor dat je genoeg ruimte laat tussen de tafelrand en tafelpoot.

Daarnaast is in bijna elk huis een plek nodig voor het veilig en overzichtelijk opbergen van papieren en documenten. Het leven brengt de nodige bureaucratische rompslomp met zich mee, en dit kun je het best op één plek bewaren. Een dossierkast is hiervoor de simpelste oplossing, en laat dossiers nou net toevallig allemaal dezelfde standaardmaat hebben. Houd bij de configuratie rekening met de afmetingen van de gestandaardiseerde Din A4-mappen – hoogte 32cm en diepte 28cm, enkel de dikte van dossiers kan verschillen. Zo wordt de boekhouding niet leuker, maar wel makkelijker.

Tijdens de bouw: meubels afstellen op de ruimten

Natuurlijk kunnen er tijdens de bouw zelf ook nog enkele dingen veranderen. Een bouwplanning die geheel naar wens verloopt is eerder een uitzondering dan regel. Daarom is het handig om na de bouw de binnenmaten van de wanden nogmaals op te meten.

Wanneer het huis staat, de wanden zijn geverfd en de vloer is gelegd, is de tijd gekomen om jouw meubilair online te ontwerpen. De vloer en de plinten moeten namelijk eerst liggen, voordat de juiste hoogte kan worden gemeten. Ook moet voor een nis duidelijk zijn of er nog behang of andere bekleding wordt aangebracht, zodat de kast precies in de nis past.

Zodra je alle afmetingen exact op papier hebt, kun je de online meubelplanner opstarten en de gegevens invullen voor jouw maatwerk meubels. Hierbij moet je echter wel drie centimeter speling aanhouden aan de bovenzijde: wanneer een meubelstuk wordt geleverd voor montage, moet als allerlaatste een afdekplank worden aangebracht. Zonder een vrije strook is dit vrijwel onmogelijk. Verder is het plafond (of de vloer!) zelden perfect waterpas. Wanneer het plafond ook maar enkele graden uit het lood staat, kant het zijn dat een kast waarbij geen speling wordt aangehouden niet meer past.

Met deze informatie ben je geheel uitgerust om jouw eigen droommeubel te ontwerpen. In zeer korte tijd doorloop je onze online configurator en bij de laatste klik is de bestelling afgerond. Leun vervolgens achterover en voor je het weet staan we voor je deur!

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS