2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024!
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024

Een Amerikaans interieur

Ontdek hier waarop het aankomt bij een Amerikaanse inrichting.

Nu configureren
Amerikaans interieur
Een Amerikaans interieur: het meer is nooit vol

Ruimte is er genoeg in de Verenigde Staten van Amerika – in ieder geval buiten grote steden als New York en Los Angeles. Naast gigantische winkelcentra, dikke auto's en enorme huizen geldt het motto „XXL" ook voor de Amerikaanse interieurs. Hoe je je huis Amerikaans moet inrichten – ook als je geen XXL-huis hebt – lees je in dit artikel.

Een uniforme Amerikaanse interieurstijl is er niet

In de VS komen veel verschillende culturen bij elkaar: er zijn nog altijd Amerikanen die trots zeggen dat ze „een zestiende Iers of Frans" zijn. Uiteraard brachten al die immigranten hun eigen tradities, culturen en stijlen met zich mee, zodat van een uniforme Amerikaanse inrichting geen sprake kan zijn.
Er zijn toch een aantal algemene beweringen te doen. Bijvoorbeeld dat in Amerika alles een beetje groter is dan bij ons: grote woonkamers met reusachtige bankstellen of ruime slaapkamers met kingsize bedden zijn bekend uit beroemde Hollywoodfilms. In de grote keukens staan vaak uit de kluiten gewassen koelkasten, meestal met geïntegreerde ijscrusher. Open keukens zijn populair, soms met een kookeiland of een barkruk voor een snel ontbijtje.
Nog een bijzonderheid: Amerikanen zijn gek op inloopkasten. Daarmee maak je gebruik van alle beschikbare ruimte en creëer je veel opbergruimte. Iets waar wij ook veel mee kunnen in onze eigen woning. Met een inbouwkast creëer je vrijwel net zoveel ruimte als je geen volledige kamer overhebt voor een inloop kledingkast.

Een Amerikaans interieur in country-stijl

Zoals gezegd is er geen Amerikaanse stijl op zich. Populair is in ieder geval de Amerikaanse landelijke stijl die inzet op traditioneel handwerk. Denk bijvoorbeeld aan de meubels van de Shakers, die met hun ingetogen en functionele vormgeving verwijzen naar de minimalistische levensfilosofie van deze religieuze gemeenschap uit het verleden. Een exponent hiervan is de in de Amerikaanse cultuur alomtegenwoordige Shaker schommelstoel – traditioneel van esdoorn of noten. En een ander mooi voorbeeld is de bekende Hollywood schommelstoel, die overigens niets te maken heeft met de filmwereld.
Als je je woonkamer Amerikaans wilt inrichten, kies je voor een hartelijke, open sfeer: licht kleuren als crème of lichtgekleurd beige voor de muren, witte kozijnen en knusse vloerbedekking. Hetzelfde geldt voor de slaapkamer, waarin een nog grotere focus op textiel ligt: in een Amerikaans interieur horen lichte, zachte stoffen thuis, maar ook linnen met strepen of bloemetjespatronen. Ook dekbedovertrekken en kussens van deze materialen mogen niet ontbreken op het bed en de bank. Dit kun je prima combineren met gestoffeerde meubels als fauteuils en voetenbanken.
De keuken achteraf Amerikaans inrichten is een beetje moeilijk omdat – zoals eerder vermeld – de keuken wordt gekenmerkt door een kookeiland of een bartafel. Iets dat je niet zomaar even toevoegt. Je kunt echter wel veel sfeer creëren met een grote eettafel van hout – of met kasten met bontgekleurde knoppen als handgrepen.
Bij een Amerikaans interieur passen kleuraccenten in het wit, grijs, bruin of beige. Ook witgeverfd hout of hier en daar een beetje geel of rood dragen bij een aan een totaalbeeld dat Amerikaans aandoet.

Decoratietips voor een Amerikaanse inrichting

Wij geven je nog drie tips waarmee je je Amerikaanse interieur de finishing touch geeft:

  1. Wandkleden en quilts: deze traditionele muurdecoratie is ook tegenwoordig nog hartstikke hip. Als je zin hebt, kun je van diverse stofresten zelf een quilt naaien. Dat is een traditie die tot op heden wordt uitgeoefend voor het maken van huwelijks- en doopcadeaus.
  2. Metalen reclameborden: vooral in de keuken komen metalen reclameborden goed tot hun recht, maar in de rest van de woning staan ze ook prachtig. Vaak kun je ze zelfs goedkoop op de kop tikken en zo eenvoudig een Amerikaans gevoel in huis creëren.
  3. Posters en plakkaten: oude bioscoopfilms, filmsterren uit de jaren 60, invasies van aliens – met posters en plakkaten breng je een beetje nostalgie in je Amerikaanse interieur.

Geïnspireerd? Dan wensen we je veel plezier bij het inrichten van je huis in Amerikaanse stijl!

 

Beeld: bron - pexels.com

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS