2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024!

Alleen tot:

Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024

Boxspring: een lekker luxe bed

Lees hoe je optimaal gebruikmaakt van boxspring-bedden

Nu configureren
Boxspring bedden
De boxspring: een luxe plekje om te slapen

Hier kennen we dit bed voornamelijk uit hotels, maar in andere landen is het slaapcomfort al lang en breed legendarisch: een boxspring staat voor onvervalste luxe en is een bed en hoogwaardige decoratie ineen. Wij laten je weten hoe een boxspring-bed aan zijn naam komt en welke voordelen het biedt ten opzichte van een bed met een lattenbodem. Bovendien vind je hier goede tips voor een inrichting met een boxspring.

De boxspring-trend uit de Verenigde Staten

Oorspronkelijk komt het boxspring-bed uit de Verenigde Staten. Daar behoort het inmiddels tot de standaardinrichting. Het Engelse woord „spring" betekent veer – en dat is precies waar het om gaat: het onderstel van een boxspring bestaat uit een „box" met daarin een karakteristieke vering. Daar bovenop ligt de matras, die in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is.
Naar keuze kun je daar nog een topper bovenop leggen. Dat is een dunne matras die drukverlagend werkt en makkelijker schoon te maken is dan de dikke matras eronder. Een boxspring met een topper staat bekend als de Scandinavische variant, terwijl een model dat alleen over een dikke matras beschikt de Amerikaanse variant wordt genoemd. Een boxspring-bed staat vaak op lage poten, zodat de lucht onder de matras kan circuleren. Dat voorkomt het ophopen van vocht en daarmee samenhangende schimmelvorming.

Maar wat is zo bijzonder aan een boxspring-bed?

Voor een boxspring ben je aardig wat geld kwijt, maar dan heb je wel een hoogwaardig en stabiel bed dat dit qua comfort ruimschoots goedmaakt en lang meegaat. Als kinderen op het bed stoeien kan er bij een lattenbodem nog wel eens een latje breken. Bij een boxspring gebeurt helemaal niets als de kinderen aan het ravotten zijn. Daarom is dit bed een ideale keuze voor gezinnen.
Maar ook senioren weten boxsprings te waarderen, want door de modulaire constructie zijn ze hoger dan normale bedden. Daardoor wordt het op bed gaan liggen en opstaan een stuk makkelijker voor iemand die ouder is of lichamelijke beperkingen heeft. Dit maakt boxspring-bedden uitermate geschikt voor een barrièrevrije inrichting.
En ook zeker niet onbelangrijk: er zijn velen die vinden dat je beter slaapt op een boxspring. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak – maar niet voor niets staan in hotelkamers vrijwel altijd boxspring-bedden.

Slim inrichten met boxspring-bedden

Een boxspring is meer dan alleen een gebruiksvoorwerp. Dankzij het hoofdgedeelte, dat meestal zeer riant uitvalt, is het ook een decoratief element dat je perfect aan de woonsituatie kunt aanpassen. Moet het hoofdgedeelte uit leer of stof bestaan? Crèmekleurig, donkerrood of zwart zijn? Makkelijk in het onderhoud of vooral knus zijn? Jij bepaalt!
Voor een kleine slaapkamer is een smallere boxspring – denk aan 140 × 200 cm – een goede keuze. Bovendien ziet het bed er niet alleen luxueus uit, het kan ook als ruimteverdeler worden ingezet en in een kleine woning het slaap- van het woongedeelte afschermen. In een boxspringbed met opbergruimte kun je de nodige spullen kwijt. Zo maak je handig gebruik van de hoogte van het bed.
Een iets breder boxspringbed van 160 × 200 cm brengt een typische hotelsfeer met zich mee. Dit bed verdient een centrale plek in je slaapkamer en mag opvallen. Stem het hoofdgedeelte sowieso af op de rest van je interieur, zodat het bed, de kledingkast en ander meubilair goed bij elkaar passen.
Grote boxspringbedden – vanaf 180 × 200 cm – zijn duidelijk aanwezig, hoe groot de slaapkamer ook mag zijn. Het is daarom raadzaam om de ruimte zo in te richten, dat het bed het middelpunt van de ruimte wordt – een slaapoase voor een ontspannen nacht. Hoe groter het bed, des te belangrijker is het dat het bij de inrichting past. Vergeet daarom niet om er zelfs bij de poten op te letten dat ze mooi opgaan in je interieur. Een dermate groot en luxueus bed mag ook royaal van plaids, spreien en kussens worden voorzien.
Tot slot nog een praktische tip: bij een boxspring van 160 × 200 cm of 180 × 200 cm heb je meestal twee aparte matrassen. Met een topper bedek je de naad tussen deze matrassen, zodat er een breed en comfortabel liggedeelte ontstaat.

 

Beelden: bron - jouwMaatkast.nl

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS