2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
PERSONEELSKORTING! Nu tot 25 % korting alleen tot 29-04-2024!

Alleen tot:

PERSONEELSKORTING! Nu tot 25 % korting alleen tot 29-04-2024

Een Caribisch interieur: zon en zee in huis

Creëer je eigen Caribisch sfeer met op maat gemaakte meubels

Caribisch interieur
Een Caribisch interieur: zon, zee en strand bij jou thuis

In het westen van de Atlantische Oceaan liggen de Caribische eilanden – wie kent de tropische vergezichten met turquoise water en witte zandstranden onder een strak felblauwe lucht niet? Als je nog even moet sparen voor je volgende vakantie, kun je alvast een beetje vakantiesfeer in huis halen. Je hoeft natuurlijk niet de hele inrichting om te gooien: met een paar goed gekozen toevoegingen kun je al dat heerlijk relaxte zomereffect bereiken.

Het zonnige kleurenpalet van een Caribische inrichting: blauw, wit en groen

De basiskleuren van een Caribisch interieur zijn licht en rustgevend. Mintgroen, turquoise of lichtblauw aan de muur of in het tapijt zorgen voor een uitnodigende en informele sfeer. Voor meubels komen lichte houtdecors of kleuren zoals wit en crème in aanmerking, die doen denken aan paradijselijke stranden. Levendige accenten creëer je met oranje en geel, bijvoorbeeld in de vorm van bloemenvazen, tafellakens of kussens. Je merkt het al: de kleuren van het Caribisch gebied doen denken aan een zwoele zomerzon boven de weidse oceaan – en dat is precies de bedoeling!

Muren en meubels in Caribische stijl

Bij een Caribisch interieur horen natuurlijke materialen. Rotan en hout genieten de voorkeur voor stoelen, salontafels of manden. Verweerd hout is mooi, maar lichte houtdecors in bijvoorbeeld beuken zijn ook uitermate geschikt. Of wat dacht je van een houten bijzettafeltje in de woonkamer naast een blauw gestoffeerde bank?

Als je voor zo'n bank geen ruimte of geld hebt, kun je je woonkamer ook met fauteuils of krukken uitrusten op Caribische wijze. Ook sideboards en hangende kastjes hoeven geen vermogen te kosten en kunnen voor extra tropische flair zorgen. Onze aanbeveling: laat jouw meubels op maat maken, zodat ze perfect op jouw woning zijn toegesneden en je bovendien zelf hun look kunt bepalen.

Als je ook de badkamer een zomers gevoel wilt verlenen, zijn vrolijke tegeltjes in het groen of blauw de juiste weg. Maar als je niet van plan bent de badkamer te verbouwen, kun je met een paar smaakvolle ingrepen veel bereiken: spiegelkastjes, een open wandkast of lage kastjes in lichte houtdecors doen het goed in combinatie met bamboematjes, blauwe handdoeken en warme verlichting.

Caribisch inrichten met bijhorende decoratie en lichte stoffen

Een Caribisch interieur leeft van liefdevolle details. Daarmee kun je de hele woning Caribisch vormgeven of afzonderlijke "Caribische eilandjes" in jouw huis creëren. Laat je inspireren door de volgende tips!

  • Muren versieren: als je geen zin hebt om de muur te schilderen, kun je bijvoorbeeld bamboematjes gebruiken. Die kun je in de gewenste kleur verven en aan de muur hangen. Een grote foto op canvas van jouw favoriete tropische idylle is natuurlijk ook een optie!
  • Stoffen gebruiken: kussenslopen in het oranje en geel, lichte gordijnen in dito kleuren, of visnetjes aan de muur of aan het plafond voor een maritieme ambiance – alles wat je woning levendiger maakt is welkom. Houd het wel luchtig!
  • Decoratie: zoals gezegd komen voor een Caribisch interieur vooral natuurlijke materialen in aanmerking. Rietstengels in felgekleurde vazen, decoratief drijfhout en schelpendecoratie passen overal bij. Van de harige schaal van een kokosnoot kun je Caribische theelichthouders maken. Bij uitstek romantisch: een kleine zinken tobbe vol water waar weelderige bloemen op drijven.
  • Planten: natuurlijk hoort bij deze stijl ook een rijkdom aan flora. Het mooist zijn kamerpalmen of tropische planten in hoge potten of glazen vazen.
  • Betoverend licht: bij een Caribische inrichting hoort een Caribische zonsondergang. Een eerbetoon aan dit natuurspektakel creëer je met kleurrijke lampionnetjes, lichtsnoeren of andere lampjes die je mooi vindt. Kies vooral indirect licht, dat zacht en uitnodigend oogt.

Krijg je al zin in dit zonnige gevoel en wil je het eens creatief aanpakken? Dan wensen we je veel plezier met het vormgeven van jouw tropisch woonparadijsje!

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS