2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024!

Alleen tot:

Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024

Inloopkast inrichten en decoreren

Wij geven je tips voor de inrichting van je inloopkast

Nu configureren
Inloopkast op maat in merano bruin

Inloopkast inrichten en decoreren

Wij geven je tips voor de inrichting van je inloopkast

Nu configureren
Inloopkast op maat voor elke ruimtesituatie configureren
Inloopkast inrichten en decoreren: professionele tips

Heb jij de luxe van een eigen inloopkast? Dan sta je voor de creatieve opgave om deze in te richten en te decoreren, waarbij één ding in het middelpunt moet staan: jouw welbevinden. Doe je voordeel met dit artikel waarin het 100% over jouw voorkeuren gaat. Wij hebben zowel de eenvoudige basisprincipes als creatieve en professionele tips op een rijtje gezet voor de perfecte inrichting van jouw inloopkast.

Inloopkast op maat onder schuin dak

De basisprincipes voor het inrichten van een inloopkast

Beschik je over genoeg ruimte om een volledige ruimte in te richten als kledingkast? Fantastisch – dan duiken we meteen in de basisprincipes van de vormgeving. Als je echter weinig ruimte tot je beschikking hebt, kun je ook een inloopkast creëren door meubels, zoals open kasten of commodes, als ruimteverdeler in te zetten – zo kun je een stukje van de slaapkamer inrichten als inloopkast. En als ook dat niet mogelijk is, omdat je nog kleiner behuisd bent, kun je bij ons een inloopkast ontwerpen die toch perfect past.
Maar in dit artikel gaat het er vooral om hoe je de inloopkast inricht en aankleedt. We beginnen met de kleur op de muren: die moet vooral discreet zijn, zodat het niet te bont wordt in combinatie met al je kleding. Kies voor wit, crème of pastelkleuren. Hetzelfde geldt voor de vloer: kies voor één of hooguit twee kleuren, het liefst met een onopvallend patroon.
Essentiële onderdelen van de inrichting van een inloopkast zijn kastsystemen en kledingkasten. Aangezien open kastsystemen geen bescherming bieden tegen stof, is het een goed idee om te kiezen voor deuren of om gebruik te maken van opbergboxen die je in de vakken kunt schuiven. Jurken en pakken dien je uiteraard op te hangen. Plan daarom genoeg ruimte in voor een paar kledingroedes. Dit alles biedt een goede basis – de rest kun je exact aan je eigen wensen en eisen aanpassen.

Inloopkast naar eigen smaak inrichten

Wij raden aan om open kasten op maat te laten maken voor je inloopkast. Die kun je volledig aan je eigen behoeften aanpassen: plaats bijvoorbeeld kledingroedes op een hoogte waar je goed bij kunt of pas de diepte van vakken aan bepaalde kledingstukken aan. Op maat gemaakte kledingkasten passen bijvoorbeeld perfect in nissen. Een andere handige optie: je kunt een aantal vakken van verlichting voorzien, zodat je in het donker ook altijd alles vindt.
Voor je schoenen kun je het beste een extra kast inplannen, zodat ze geen geurtjes kunnen afgeven aan je kleding. Bij het inrichten van je inloopkast is een tafel waar je kleding op kwijt kunt tijdens het aan- of omkleden zeker geen overbodige luxe. Een kaptafel biedt eveneens uitkomst en een stoel of zitbank is handig voor het aantrekken van je schoenen.
Tip: geef al je riemen, stropdassen en handtassen hun eigen haakje. Daardoor behoud je het overzicht en komen ze niet met elkaar in de knoop.
Zodra je de inrichting hebt voltooid, volgt het leukste onderdeel: het aankleden en decoreren van je inloopkast.

Open kledingkast op maat in wit zonder achterwand

Persoonlijke decoratie voor je inloopkast

De inloopkast vervult eigenlijk twee functies: aan de ene kant moet je meteen alles kunnen vinden en aan de andere kant moet je je lekker op je gemak voelen bij het passen en aantrekken van je kleding. Bij het decoreren van je inloopkast komt het erop aan dat elk decoratief element je simpelweg gelukkig maakt en je een goed gevoel geeft. Gun jezelf een beetje luxe!
Laat je bijvoorbeeld inspireren door mooie foto's – ofwel van jezelf in je lievelingsoutfit, van iemand die je bewondert of van bijzonder mooie kledingstukken. Ook posters of knipsels uit een modemagazine zijn ideale decoratie voor je inloopkast.
Bij de inrichting van je inloopkast mogen spiegels uiteraard niet ontbreken. Die helpen niet alleen bij het kritisch beoordelen van je outfit: je zult verbaasd staan hoe goed je een inloopkast kunt decoreren met spiegels. En wat dacht je van verse bloemen op tafel? Dat klinkt misschien extravagant, maar het draagt zonder twijfel bij aan een ontspannen sfeer. Om ervoor te zorgen dat je geen koude voeten krijgt tijdens het aan- en omkleden, kun je kiezen voor zachte vloerbedekking of een lekker warm vloerkleed.

Professionele tips voor het decoreren van je inloopkast: fotobehang

We geven toe, het is moedig om je inloopkast met fotobehang te decoreren – ten slotte mag het resultaat er niet te overdreven uitzien. Maar als je goed kiest, kan dit behang de ultieme finishing touch zijn. Houd in ieder geval rekening met de volgende drie tips:

  • Het is beter om een grote, serene afbeelding te kiezen dan een kleine – anders krijg je uiteindelijk een onrustig totaalbeeld.
  • Plaats het fotobehang op een stuk muur tussen twee (open) kasten, zodat het zo goed mogelijk tot z'n recht komt.
  • Bestel je behang bij een aanbieder waar je het resultaat vooraf goed op de website kunt zien. Dan weet je wat je kunt verwachten en of het in jouw inloopkast past.

Genoeg inspiratie opgedaan? Dan wensen we je veel plezier bij het decoreren en inrichten van je inloopkast.

 

 

Beelden: bron - jouwMaatkast.nl

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS