2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024!

Alleen tot:

MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024

Moderne vloeren voor jouw huis

Wij laten je weten welke soort vloer het beste bij een ruimte past

Nu configureren
Moderne vloeren
Moderne vloeren voor de gehele woning

Vloerbedekking, pvc, natuursteen of bamboe: bij het kiezen van een vloer heb je tal van mogelijkheden. In het ruime aanbod aan moderne vloeren is er voor elk wat wils – zowel voor iedereen met een klein budget als voor degenen die zich alleen met de hoogwaardigste producten tevredenstellen. In dit artikel laten we je weten welke vloeren het meest geschikt zijn voor de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer.

Overzicht van de populairste vloeren

Geen enkele vloer heeft uitsluitend goede eigenschappen – het gaat er dus om wat bij jou en je huis past: hou je van warme voeten en een gezellige sfeer of heb je het liever wat koeler en sterieler, met weinig onderhoud? Hecht je waarde aan ecologische vloeren of moet de vloer vooral voordelig zijn? Wij geven je een overzicht van alle moderne vloeren, zodat je een goed idee krijgt van alle opties.

Linoleum en pvc

De populairste en voordeligste vloeren van pvc of vinyl zijn makkelijk te leggen en schoon te maken. Ze passen zeer goed in de keuken of in de badkamer, omdat je er niet snel op uitglijdt en ze bestand zijn tegen vocht. Linoleum, dat uit kurk en lijnzaadolie bestaat, is wel makkelijk te reinigen, maar is niet goed bestand tegen vocht en is daarom meer geschikt voor de woonkamer en de hal.
Zowel voor linoleum als pvc geldt: beide vloeren kunnen indeuken. Als je er dus zware meubels, zoals banken en kasten, op zet, kun je die beter op dezelfde plek laten staan. Dan zijn er geen afdrukken te zien.

Parket en laminaat

Parket is een hoogwaardig natuurproduct met een lange levensduur. Het houdt warmte vast en verleent een warme, gemoedelijke sfeer. Daarom is deze moderne vloer geschikt voor de slaapkamer of de woonkamer. Een voordeligere variant, eveneens verkrijgbaar met een houtpatroon, is laminaat. Kliklaminaat is bovendien vrij eenvoudig te leggen.
Zowel parket als laminaat is gevoelig voor vocht – deze vloeren horen daarom niet in de keuken of de badkamer thuis.

Vloertegels, steen en marmer

Vloertegels zijn een klassieke en tegelijkertijd moderne vloer voor de badkamer en de keuken. Vloertegels zijn veelzijdig, makkelijk schoon te maken en ze zijn goed te combineren met vloerverwarming. Nog hoogwaardiger – maar niet zo eenvoudig te leggen – is natuursteen. Dankzij de lange levensduur en de werkelijk prachtige look is dit materiaal van toegevoegde waarde voor je woning, maar het is ook gevoelig voor krassen. Wil je het nog exclusiever? Kies dan voor marmer. Daarvoor moet je wel behoorlijk diep in de buidel tasten.
Deze vloeren zijn modern, maar ook een beetje kil. Daarom zijn ze niet zo geschikt voor de slaap- of woonkamer.

Milieuvriendelijke moderne vloeren

Duurzaamheid wordt voor velen steeds belangrijker. Des te mooier dat er tegenwoordige vloeren zijn die milieuvriendelijk en duurzaam worden geproduceerd. Een populair materiaal is kurk, dat licht en elastisch is en warm aanvoelt. Daarom is kurk perfect als moderne vloer voor je woon- of slaapkamer. Houd er wel rekening mee dat dit materiaal niet tegen vocht kan en onder invloed van voortdurend zonlicht verbleekt.
Een ander milieuvriendelijk alternatief is bamboe. Dat is niet alleen ecologisch gezien een goede keus, maar dit materiaal is ook uitermate robuust en daarom perfect voor gezinnen met ravottende kinderen.

Vloerbedekking

Met tapijt kun je twee kanten uit: je kunt het als vloerbedekking voor de gehele ruimte gebruiken of je kunt kiezen voor een mooi vloerkleed op een bestaande vloer. Vloerbedekking maakt een warme en huiselijke indruk en behoort nog altijd tot de populairste moderne vloeren – vooral in de kinderkamer. Nadeel is wel dat het in de loop der tijd slijt en dat het veel inspanning vergt om het grondig te reinigen.
Een compromis zijn tapijttegels, die er in leuke patronen en kleuren zijn. Door hun gewicht blijven ze vanzelf op de juiste plekken liggen, vaak worden ze ook vastgelijmd. Ze zorgen voor warme voeten en bieden je veel creatieve mogelijkheden bij de vormgeving – een goede keuze voor de hal, maar ook voor de woon- en slaapkamer.
Heb je inmiddels een keuze kunnen maken? Moderne vloeren creëren niet alleen binnen, maar ook buiten een heerlijk huiselijke sfeer. In dit blogartikel lees je meer over prachtige terrasplanken voor buiten.

 

Beeld: bron - pexels.com

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS