2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024!

Alleen tot:

MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024

Tips voor de juiste terrasplanken

Mooie vloerplanken maken jouw terras of balkon pas echt af

Nu configureren
Tips voor de juiste terrasplanken
Met terrasplanken je balkon of terras transformeren

Op een warme zomeravond op het terras zitten, of vanaf het balkon over de hele stad uitkijken: heerlijk toch? Natuurlijk geniet je nog veel meer van je terras of balkon als deze mooi is ingericht. En laten we eerlijk zijn: een vloer van goed onderhouden houten planken ziet er een stuk beter uit dan kaal beton of een stuk kunstgras. Er zijn gelukkig zoveel verschillende soorten houten vloeren voor buiten dat je ongetwijfeld de juiste zult vinden. In dit artikel lees je welke terrasplanken het beste zijn voor jouw terras of balkon.

Zo kun je terrasplanken gebruiken

De absolute klassieker is een vloer van terrasplanken, waarmee je terras of balkon er in één klap veel fraaier uitziet. Houten of imitatiehouten vlonders hebben een prachtige natuurlijke uitstraling. Aluminium buitenvloeren zijn daarentegen erg geschikt als je te maken hebt met extreme weersomstandigheden. Ook paden of kleine bruggetjes kunnen met deze vloertypes worden uitgerust - de mogelijkheden zijn onbegrensd voor het realiseren van jouw droomtuin.

Meestal worden terrasplanken op de ondergrond vastgeschroefd die er al is. Maar tegenwoordig zijn er ook praktische kliksystemen waarmee zelfs een kind de was kan doen. En dan moet je natuurlijk nog het materiaal kiezen. Je raadt het al: dat hangt af van jouw persoonlijke eisen.

Terrasplanken van hout of composiet?

Als je houdt van een natuurlijke look, zit je goed met een houten vloer. Er is een breed scala aan houtsoorten beschikbaar, zoals eiken, spar, dennen, lariks of thermobamboe. Houten planken maken je tuin of balkon gezellig en huiselijk.

Net als de bijbehorende houten tafels, stoelen of zitbanken, hebben houten terrasplanken een beetje zorg nodig om er nog jarenlang goed uit te zien. Als je geen zin hebt om je houten vloer zelf voor te behandelen, let er dan bij aanschaf op dat het hout al voorbehandeld is. De benodigdheden voor het leggen van de vloer en de juiste schroeven zijn meestal bij de aankoop inbegrepen.

Een aantrekkelijk alternatief zijn terrasplanken van composiet. Deze planken zijn gemaakt van een mengsel van kunststof en hout. Vloerplanken van composiet zijn erg geschikt voor buiten, omdat je ze bijna niet hoeft te onderhouden. Dat maakt ze automatisch voordeliger. Ze zijn bestand tegen schimmels en ongedierte, en in tegenstelling tot houten terrasplanken kunnen ze niet splinteren of barsten.

Zowel planken van hout als composiet zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: er zijn gladde, gegroefde of geborstelde varianten.

Terrasplanken van Resysta

Resysta is een hybride stof die uit ongeveer 60% plantaardig afval bestaat, namelijk de vezelige omhulsels van rijstkorrels. Deze vezels worden vervolgens versterkt met steenzout en aardolie. Zo ontstaat een materiaal dat enerzijds milieuvriendelijk is en anderzijds goed bestand is tegen zon, regen en sneeuw.

Terrasplanken van Resysta zien er warm en natuurlijk uit op het terras of balkon – en ze zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk en waterdicht. Bovendien versplintert, zwelt of barst het niet. Net als terrasplanken van composiet zijn planken van Resysta bestand tegen schimmels en ongedierte – en bieden ze genoeg grip, zodat je niet uitglijdt. Ze zijn verkrijgbaar in een jasje van beits naar keuze, zodat je zelf het kleurenpalet kunt kiezen.

Terrasvloeren van aluminium

Als het gaat om duurzaamheid, zijn aluminium vloerplaten voor buiten niet te evenaren. Ze zijn extreem slijtvast en makkelijk in het onderhoud. Dit maakt ze een uitstekende optie voor het terras of het balkon, maar ook voor bijvoorbeeld een pergola. Aluminium buitenvloeren zijn ook verkrijgbaar zijn in een antislipuitvoering, wel zo handig voor rondom het zwembad. Een vloer van aluminium terrasplanken geeft je geen splinters en is niet zo luidruchtig als sommige andere materialen.

Ben je bang dat een aluminium vloer te kil of te modern is voor jouw balkon of tuin? Daar is iets op bedacht: de vloeren zijn verkrijgbaar in een houtlook, zodat je niet hoeft in te boeten aan gezelligheid en natuurlijke flair.

Overigens: de juiste decoratie maakt je terras of balkon pas echt gezellig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een evenwichtige inrichting in de hygge-stijl met zelfgemaakte lantaarns?

 

Beeld: bron - pixabay.com

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS