2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024!
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024

Inrichting trends 2020: Nordic & Scandi

Deze inrichtingstrends wachten op ons in 2020

Nu configureren
Sideboard op maat in esdoorn en wit hoogglans met drie deuren
Inrichting trends 2020: de Nordic en Scandi-stijl zijn in

Een frisse wind in huis: de inrichtingstrends van 2020 zijn koel, pastel en romantisch. Er wachten ons compleet nieuwe woonstijlen, maar ook oude bekenden die in een nieuw jasje zijn gestoken. Daarbij hebben de meeste een Scandinavische flair. Dit artikel geeft je een overzicht van de trends die in 2020 de toon zetten.

Minimalistisch en elegant

Wanneer de dagen in de herfst en winter niet alleen korter maar vooral ook donkerder worden, houden de noordse en Scandi-stijlen de gezelligheid binnen op peil. Hun kenmerkende knusheid is ruim vertegenwoordigd in de inrichting trends voor 2020. Het motto is 'minder is meer', zodat de aandacht gericht blijft op smaakvolle spullen die je simpelweg gelukkig maken.

De Scandi-stijl is het resultaat van de geografisch geïsoleerde ligging van de noordelijke landen, hun traditionele vakmanschap en de maatschappelijke standpunten aan het begin van de twintigste eeuw. Want volgens de toen heersende opinie moesten mooie dingen niet alleen voor iedereen betaalbaar zijn, ze moesten tegelijkertijd het leven van mensen verrijken. En dat doen ze tot op de dag van vandaag: de karakteristieke vormen van deze woonstijl zijn nog altijd minimalistisch, strak, zeer functioneel en toch elegant.

Sideboard op maat in esdoorn en wit hoogglans met drie deuren

Hygge inrichting trends 2020 voor woonkamer en slaapkamer

De geografische ligging heeft nog een gevolg: Scandinavië heeft lange en donkere winters en dus wordt er veel tijd thuis doorgebracht met vrienden en familie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Scandinavisch design erop gericht is licht en warmte in een ruimte te brengen. In de trends voor de inrichting in 2020 komt dit tot uiting in de ingetogen kleuren en vele heldere elementen. De combinatie van hout en textiel is ook populair en zorgt voor een gezellige sfeer.

De Scandinavische stijl maakt graag gebruik van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld knusse kussentjes, dekens, vloerkleden en gordijnen. De kamer ziet er op die manier niet alleen licht en vriendelijk uit, maar ook gezellig - of gewoon 'hygge', zoals de Denen zeggen. Groene planten, maar ook moderne elementen en vormen voor lampen, afbeeldingen en accessoires maken de look compleet. Kortom, een uitnodigende inrichtingstrend die ook lang na 2020 populair zal zijn.

Trouwens: op maat gemaakte Scandi-meubels kun je makkelijk zelf naar wens ontwerpen.

De kleuren van 2020: pastel en neo mint

Pasteltinten zoals oudroze, eierschaalgeel en muntgroen zijn niet alleen belangrijk voor de Scandi-stijl, ze zijn ook helemaal hip in 2020. Neo mint is de absolute trendkleur van het jaar. Vooral de combinatie van witte meubels of muren met decoratieve elementen in pastel is dé inrichtingstrend voor de woonkamer. Pasteltinten zijn licht en luchtig en brengen frisheid en helderheid in het alledaagse grijs.

Open kast op maat met schuine kant voor in een nis

Tip: kleine kamers worden vaak wit geschilderd om ze groter te laten lijken. Als je echter voor een pasteltint kiest in plaats van het gebruikelijke wit, haal je naast licht ook warmte in de kamer.

De misschien wel natuurlijkste inrichtingstrend van 2020: warm Nordic

In de afgelopen jaren is Scandinavisch design een nieuwe stijlrichting ingeslagen. Heldere lijnen, subtiele tinten en een rijkdom aan houten elementen worden nu gecombineerd met accenten in krachtige kleuren die voor extra warmte zorgen.

Als een van de kleurrijkste en tegelijkertijd meest natuurlijke inrichting trends van 2020 mixt warm Nordic het typische Scandinavische interieur met bonte accessoires. Kasten met een mooi houtdecor kunnen door opvallende accenten absolute blikvangers worden. Denk bijvoorbeeld aan een in het oog springende vaas of vrolijke onderzetters.

De combinatie van groen en hout heeft een bijzonder rustige uitstraling en is daarom perfect voor plekken waar je je wilt ontspannen. Geen wonder dat deze trend voor de inrichting in 2020 bijzonder populair is voor zowel de woonkamer als de slaapkamer. Uitgebreide fotowanden of afbeeldingen met markante lijsten maken het totaalplaatje af.

Woonkamerkast op maat in eiken country met deuren in munt-turquoise

'Romantisch' is ook een van de inrichting trends van 2020

Een romantisch interieur wordt vaak geassocieerd met roze en rood. Niet stoer? Te dromerig? Een misvatting, want de kern van een romantisch interieur is niet alleen de kleur, maar ook de sfeer die wordt gecreëerd door de meubels, wat er aan de muur hangt en de accessoires. Naast de klassieke schakeringen behoort ook blauw, symbool van verlangen en romantiek, tot de inrichting trends van 2020. Zachte stoffen en materialen, ingetogen tinten en glanzende details met een extravagante uitstraling: al deze elementen maken deel uit van de romantische woonstijl.

Commode op maat met paarse kaderfront deuren

Houten elementen met een onbehandelde look dragen ook in grote mate bij aan de sfeer en kunnen worden geïntegreerd als balken, meubeldecors, tafelpoten en lampvoeten. Vooral bij het gebruik van zachte kleuren brengt zichtbaar hout door het grovere karakter meer persoonlijkheid in een ruimte. Ook voorkomt het dat het interieur op een sprookjeskasteel gaat lijken of te kitscherig wordt.

De inrichting trends van 2020 worden aangevuld met warme lichtbronnen die voor nog meer gezelligheid en ontspanning in huis zorgen. Van wandlampen, weelderige kroonluchters en schemerlampen op bijzettafels tot sierlijke staande lampen en echte open haarden - de mogelijkheden zijn eindeloos.

Tot slot nog een tip: voor een romantische sfeer moet je de juiste lichtbronnen hebben. Warmwitte of gouden led-lampjes met een sterkte tussen de 2700 en 3000 kelvin zijn een goede keuze. Er zijn zelfs peertjes die flikkerend kaarslicht nabootsen.

 

Beelden: bron - jouwMaatkast.nl

 

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS