2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
LENTE-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 15-04-2024!

Alleen tot:

LENTE-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 15-04-2024

De kinderkamer perfect inrichten

Hier lees je hoe je de inrichting van de kinderkamer het best kunt aanpakken

Nu configureren
Kinderkamer op maat inrichten

De kinderkamer perfect inrichten

Hier lees je hoe je de inrichting van de kinderkamer het best kunt aanpakken

Nu configureren
Kast op maat onder schuine wand
Kinderkamer inrichten – Een plekje voor de kleintjes

Hoe richt je een kinderkamer voor meisjes en jongens zo in, dat je kinderen er niet zo één-twee-drie op uitgekeken raken? Hoe voorkom je dat je de kamer iedere twee jaren opnieuw moet inrichten? Wat heeft je kind eigenlijk allemaal nodig in zijn of haar kamer? En welke kinderkamermeubels zijn het meest geschikt voor de kleintjes?

Om het inrichten van de kinderkamer snel te laten verlopen en zelfs erg leuk te maken, hebben we een paar vuistregels op een rijtje gezet om je op weg te helpen.

Open kast op maat met schuine kant in wit en met laden

Van alle markten thuis – spelen, leren, slapen

Omdat kinderen één kamer hebben waar ze al hun activiteiten moeten ontplooien, is het goed om deze grofweg in drie verschillende zones te verdelen.

Kinderen houden ervan om lekker te ravotten en zich uit te leven. Eén hoek van de kinderkamer dient daarom zo te worden ingericht, dat dit zonder problemen mogelijk is: laat een deel van de kamer dus vrij van hoekige meubels en andere dingen waar ze zich aan kunnen bezeren. Een antislipmatje is een aanrader. Of wat dacht je van een klimrek voor binnen? Een hoogslaper waar een glijbaan aan vast zit, of waar een speelhuisje onder is gebouwd, is een goede manier om in een kleinere kinderkamer een speelhoek te creëren. Speciale, kindvriendelijke meubels zorgen voor extra veiligheid in dit gedeelte van de kamer.

Behalve de speelhoek heeft een kind ook een plekje nodig om in rust te kunnen leren, lezen of om zich simpelweg terug te trekken en te ontspannen. Dat kan een matje op de vloer, een knus hoekje achter een gordijntje of een klein bureautje zijn. Dit deel van de kamer wordt belangrijker naarmate je kind ouder wordt. Vooral bij het inrichten van een kamer voor kinderen die al naar school gaan kun je hier niet meer omheen.

Het derde deel van de kinderkamer is de slaaphoek. Waar je het bed en het nachtkastje neerzet, kun je het best van de voorkeur van je kind laten afhangen.

Om alle drie zones in één kamer te kunnen onderbrengen en de beschikbare ruimte effectief te gebruiken, is een op maat gemaakte inrichting van de kinderkamer erg aan te bevelen.

Minder is meer – kleurconcepten voor de inrichting van een kinderkamer

Zoals gezegd is het belangrijk om deze drie zones apart te houden. Je kunt de kamer verdelen met behulp van een boekenkast of een gordijntje. Maar ook met kleuren of kleuraccenten kun je veel bereiken. Dat brengt ons op het volgende punt: wordt de kamer geheel roze of toch lichtblauw?

Het antwoord is simpel: geen van beide! Zowel bij het inrichten van een jongenskamer als een meisjeskamer heeft het weinig zin om alle muren één kleur te geven of één bont kleurenconcept te bedenken. Je kind is aanvankelijk misschien enthousiast, maar de smaak van opgroeiende kinderen is erg veranderlijk. Kies daarom liever iets neutralers. Bovendien is het tegenwoordig allang niet meer per se roze voor meisjes en blauw voor jongens. Baseer het kleurenpalet op de persoonlijkheid van je kind of vraag welke kleuren hij of zij het liefst aan de muur ziet!

Kast op maat met schuine kant, rechte open kast op maat en bureau op maat

Ten slotte is er nog een erg praktische reden om de inrichting van een kinderkamer niet al te bont te maken: hoe meer felle kleuren, des te kleiner en onrustiger de kamer oogt. Rustige kleuren zijn bovendien beter voor de concentratie en geven je kind de rust dat het nodig heeft. In plaats daarvan zijn krachtige kleurdetails de manier bij uitstek om de kinderkamer toch vrolijk te maken.

Onze tip voor het inrichten van de kinderkamer: witte muren met kleuraccenten, of één muur in de lievelingskleur van je kind. Dat geeft de kamer structuur en een persoonlijke flair, en het is tegelijkertijd makkelijker om eroverheen te schilderen als je kind aan iets anders toe is.

Het allerbelangrijkste is dat je je kinderen zelf mede laat bepalen hoe de kinderkamer eruit komt te zien. Tenslotte zijn zij degenen die er een fijne jeugd in moeten doorbrengen!

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS