2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024!

Alleen tot:

MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024

Jouw idee. Jouw boekenkast.

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
boekenkast op maat in de woonkamer met verschillende elementhoogtes

Jouw idee. Jouw boekenkast.

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Boekenkast op maat in wit met open en gesloten vakken, bijpassende in hoogte verstelbare tafel

Voorbeelden van geconfigureerde boekenkasten

Afmetingen, inrichting en design geheel volgens jouw wensen.

Open kast met deuren en laden

Smalle boekenkast in steengrijs

Open hoekkast voor boeken

Open hoekkast in beuken toscane

Open hoekkast met schuine kant links

Open hoekkast met schuine kant rechts

Helemaal jouw boekenkast
Volgens jouw wensen en behoeften. Ontwerp een boekenkast die aan jouw ideeën en eisen voldoet - tot op de millimeter nauwkeurig en met de passende inrichting.
Configureer jouw boekenkast millimeter nauwkeurig.
Kies uit een ruim aanbod aan decors.

Deze boekenkast op maat vult de nis met opbergruimte voor boeken en decoratie tot op de millimeter. Het is heel eenvoudig ontworpen in wit en zonder achterwand.

Je weet niet hoe je je boekencollectie moet opbergen? Met een op maat gemaakte boekenkast kan je opbergruimte creëren met zoveel vakken als je nodig hebt. Je bepaalt zelf ook de grootte - van het meubel en van iedere vak.

Jouw voordelen bij jouwMaatkast.nl

Bij het kiezen van meubels zijn je persoonlijke wensen het belangrijkste. Uitstekende service & perfecte kwaliteit voor je meubelproject.

100% op maat

 • Bepaal de afmetingen van je meubels millimeter nauwkeurig
 • Een keur aan inrichtingsmogelijkheden voor meer orde
 • Moderne productiemethoden voor een hoge nauwkeurigheid
 • 23 decors en meer dan 45 extra decors op aanvraag

Kwaliteit die aan de
hoogste eisen voldoet

 • Made in Germany ‒ vervaardigd in Duitsland
 • Jarenlang woongenot met 5 jaar garantie
 • Meerdere kwaliteitscontroles
 • Duurzaam dankzij topmaterialen

Uitstekend advies &
goede service

 • Productadvies, vakkundige tips en hulp bij het plannen
 • Showrooms in Duitsland: Keulen (Frechen), Soest
 • Instructies voor het opmeten online verkrijgbaar
 • Gratis decormonsters ontvangen

100%-tevreden-klant-garantie

 • Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze
 • Alle materialen altijd op voorraad voor een snelle productie
 • Montage op aanvraag
 • Klantbeoordeling ZEER GOED: 5,7 van 6

Zo eenvoudig werkt het:

Gemakkelijk droommeubel online configureren

In slechts enkele stappen online je favoriete meubels ontwerpen.

2: Levering

Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze.

3: Genieten

Geniet van je prachtige nieuwe meubels met 5 jaar garantie.

Ontwerp je eigen boekenkast

Of je nou actief boeken verzamelt, of dat het door de jaren heen simpelweg steeds meer zijn geworden: in ieder huis hoort een boekenkast. Ondanks de ontwikkelingen in de boekenwereld en de stijgende populariteit van e-readers en luisterboeken zijn gedrukte boeken nog steeds het meest gewild. Het maakt niet uit of een grote of kleine verzameling in huis hebt, een boekenkast op maat doet wonderen voor elke kamer. Ontwerp zelf de boekenkast die je nodig hebt en geef een persoonlijke noot aan de ruimte.

Zelfs een schuine wand, nis of lastige hoek kun je met een eigen ontwerp goed uit de verf laten komen. Zo schep je in een handomdraai opbergruimte én maak je optimaal gebruik van uitdagende plekken in je huis. Een boekenkast op maat is hiervoor uitermate geschikt, omdat die zowel goed tot zijn recht komt in een woonkamer, een kantoor aan huis als een studeerkamer. Bovendien zorgen boeken met hun rechte vormen voor een duidelijke geometrie. Maak gebruik van onze online configurator en geniet van de volgende voordelen:

 • Een boekenkast die aan alle wensen voldoet
 • Altijd de juiste afmetingen
 • Een boekenkast zo uitbundig of ingetogen als jij wilt
 • Duurzame productie
 • Eenvoudige montage
 • Montageservice op bestelling

Totale vrijheid bij het ontwerpen

Voordat je aan het ontwerpproces begint is het handig eerst na te denken over wat voor meubelstuk je precies voor ogen hebt. Een open kast zonder deuren is de meest gangbare keuze, maar verder is een boekenkast op maat maken geheel zonder voorschriften. Wil je liever een hoge kast om de ruimte in de kamer te accentueren? Of toch liever een lage boekenkast, zodat je op de bovenkant nog plek hebt voor een plant of fotolijst? Denk er ook over na of je misschien een boekenkast als kamerverdeler wilt gebruiken. Zo kun je in een handomdraai een geheel andere sfeer scheppen in huis.

De juiste maten vaststellen

De afmetingen zijn natuurlijk het belangrijkste aspect van jouw boekenkast op maat. Die bepalen hoe het meubelstuk in de ruimte zal opgaan en hoeveel je kunt opbergen.

Hoogte: de meeste boekenkasten zijn tussen de één en drie meter hoog. Houd bij de keuze van de kasthoogte niet alleen rekening met esthetische maar ook met praktische overwegingen. Bij een oneven ondergrond is een sokkel een goed idee, maar dit voegt wel enkele centimeter toe. Verder is een hoge kast doorgaans aantrekkelijker, maar biedt een lagere kast ruimte op de bovenkant voor bijvoorbeeld bloemen of een lamp.

Breedte: de breedte wordt het best bepaald in verhouding tot de hoogte van de kast. Een hogere kast kan bijvoorbeeld in meerdere secties worden opgedeeld, die vervolgens met verwijderbare inlegplanken modulair kunnen worden ingevuld. Let op dat de planken minimaal dertig centimeter breed horen te zijn. Als je een boekenkast op maat wilt die de hele muur bekleedt, raden we je aan om een kijkje te nemen bij onze opties voor een boekenwand.

Diepte: de meest gangbare diepte van een kast is dertig centimeter. Alhoewel het gemiddelde boek staand hooguit twintig centimeter diep is, raden wij aan om de extra ruimte mee te rekenen voor de zekerheid. Vooral wanneer je grotere boeken wilt opbergen, zoals fotoboeken of atlassen, is een diepte van dertig centimeter een minimum om je aan te houden.

Inlegplanken: in de online configurator staat het je vrij om de plankhoogten in te richten. Zo kun je bijvoorbeeld een plank vrijhouden voor een lamp, bloemstuk of juist een groter boek. Alhoewel het bijzonder mooi staat om boeken perfect tussen twee planken te laten passen, raden wij je aan om zo'n vijf centimeter aan de bovenkant vrij te laten. Zo kun je gemakkelijker boeken uit de kast halen. De inlegplanken kunnen flexibel worden geplaatst, dankzij een voorgeboord gatenpatroon met een onderlinge afstand van de gaten van 32mm. Ze worden met een extra haak vastgezet om wiebelen en verschuiven te voorkomen.

Van eenvoudig meubel tot eyecatcher

Zodra je alle maten juist hebt ingevuld komt het meest persoonlijke punt: een eigen stijl geven aan je boekenkast op maat. Combineer verschillende decors en stijlen, zoals talloze houtdecors. Het aanbod is omvangrijk en we begrijpen het helemaal wanneer je niet meteen een keuze weet te maken. Daarom kun je kleurstalen aanvragen, die we je kosteloos opsturen. Zo krijg je een beter beeld van hoe het meubel zal staan in jouw huis.

Houtdecors zorgen voor een klassieke uitstraling van gezelligheid en landelijke elegantie. Een monochroom design, zoals wit, zwart, crème of antraciet, benadrukt daarentegen juist de moderne eenvoud van hedendaags design. Een echt eigenzinnig meubelstuk ontwerp je bijvoorbeeld met een combinatie van houtdecor, zoals beuken, wildeiken of eiken country, en ingetogen kleuren. Het belangrijkste is dat je een persoonlijke draai geeft aan je op maat gemaakte boekenkast!

Kwaliteitsgarantie op alle meubels

jouwMaatkast.nl produceert alle meubelstukken in Duitsland, zodat zonder meer echte "Made in Germany"-kwaliteit wordt gegarandeerd. Hoogwaardige materialen, jarenlange expertise en een duurzaam productieproces zijn daarbij absolute prioriteit. Hierdoor kunnen wij al onze meubels van een vijfjarige garantie voorzien.

Levering en andere diensten

Nadat je jouw eigen boekenkast hebt ontworpen en besteld kun je met een gerust hart achteroverleunen. Binnen slechts enkele weken wordt de bestelling bij je thuis afgeleverd. De montage is een fluitje van een cent: met een duidelijke handleiding is je boekenkast op maat binnen een handomdraai in elkaar gezet. Indien gewenst kun je een montageservice bijbestellen. Dat betekent dat onze vaklui het hele montageproces overnemen en jij jezelf deze moeite bespaart - alles is mogelijk op afspraak!

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS