2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024!
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024

Jouw thuiskantoor optimaal inrichten

We hebben hier de beste trucs voor het inrichten van je werkkamer op een rijtje gezet

Thuiskantoor inrichten – op weg naar de ideale werkkamer

Tegenwoordig werken veel mensen thuis. Maar niet iedereen beschikt over een goed ingericht thuiskantoor, waar je gestructureerd en geconcentreerd kunt werken. Hier lees je hoe je bij jou thuis een comfortabele werkplek creëert.

Op het moment dat werkgevers hun werknemers van huis uit laten werken, staan veel mensen voor een uitdaging. Als je thuis geen goed ingerichte werkkamer hebt, moet je improviseren: zit jij met je laptop op bed? Of moet je belangrijke documenten noodgedwongen in je kledingkast opbergen? Zo'n situatie is verre van ideaal en kan chaos, rugpijn en concentratieproblemen tot gevolg hebben. Maar vrees niet, we hebben een paar goede suggesties waarmee je jouw studeerkamer zo kunt inrichten dat je er fijn kan werken.


Kies het juiste bureau

Het bureau is het hart van jouw werkkamer. Bij een goed bureau hoort ook een goede bureaustoel. Hierbij is het belangrijk dat beide zijn afgestemd op jouw lichaamsbouw. Ergonomische bureaustoelen ondersteunen je lichaamshouding en ontzien daardoor je rug. Het bureau zelf dient de juiste hoogte te hebben om lekker te kunnen werken. Voorkom dat je naar voren leunt tijdens het werk; een rechte zithouding is veel beter.

Verder is het volgens de experts op dit gebied een goed idee om regelmatig af te wisselen tussen zitten en staan. Zo kan kramp worden voorkomen. Dit is het makkelijkst met een in hoogte verstelbaar bureau, idealiter een model dat je elektrisch kunt bedienen. Aan je armen kun je zien of je de juiste hoogte hebt ingesteld: zowel zittend als staand dienen je armen in een rechte hoek op het bureaublad te rusten.

Het standaardformaat van een bureaublad is 160 bij 80 centimeter. Sommige mensen hebben meer ruimte nodig, bijvoorbeeld als je twee beeldschermen hebt. Uitvoerige informatie over de juiste bureauhoogte, inclusief een rekenhulp die voor jou de juiste hoogte berekent, vind je in onze blogtekst "De optimale tafelhoogte".

Onze tip: zet je bureau met de korte kant naar het raam. Zo krijg je het optimale licht voor een productieve werkdag.


Studeerkamer inrichten: tips voor opbergruimte en het verdelen van de ruimte

Op kantoor worden belangrijke documenten in ordners opgeborgen, maar in je studeerkamer liggen ze plotseling tussen de boeken, vazen en een bonte verzameling huishoudartikelen. Om het overzicht niet te verliezen, kun je een kast die je al had compleet leegruimen – of je kunt natuurlijk een nieuwe kast aanschaffen. Voor een vriendelijke, lichte sfeer kies je een open kast, die meer licht in de kamer laat doordringen. Een kast met een schuine kant is een uitkomst voor het inrichten van een thuiskantoor onder de trap of op zolder, zodat je de beschikbare plek optimaal kunt benutten.

Als je kinderen hebt, weet je hoe lastig het soms is om rust en orde te scheppen. Behalve opbergruimte bieden kasten ook de mogelijkheid om je werkplek akoestisch en ruimtelijk af te bakenen van de rest van je woning. Voor bijzonder gevoelige documenten zijn commodes of sideboards met een slot een goede oplossing.

Onze tip: als je niet genoeg plek hebt voor kasten of sideboards, zijn hangkasten of wandkubussen een prima alternatief. Gebruik de plek aan de muur op een slimme manier om jouw ordners en kantoorartikelen op te bergen!


Een rustig en gezellig thuiskantoor inrichten

Of je nu een aparte kamer hebt of een hoekje in de woonkamer: het is belangrijk dat je je op je gemak voelt als je thuiswerkt. Als je last hebt van lawaai, kun je bijvoorbeeld een geluiddempend kamerscherm nemen. Dit helpt enorm om storende frequenties te dempen en ze zijn verkrijgbaar met vrolijk bedrukte stoffen in allerlei kleuren.

Bij de inrichting van een studeerkamer is de rol van kleur en decoratie niet te onderschatten. Kleuren zoals geel, oranje, lichtgroen of hemelsblauw hebben een vriendelijke uitstraling en dragen bij aan een fijne werksfeer. Is jouw lievelingskleur paars? Natuurlijk is datgene wat je zelf mooi vindt het allerbest, als je er tenminste goed bij kunt werken. Ook planten, foto's van je geliefden en dergelijke persoonlijke items maken je werkplek nog veel gezelliger. Als je het maar niet overdrijft!

Onze tip: groen en geel hebben een positief effect op de concentratie en zijn daarom bijzonder geschikt voor het inrichten van jouw thuiskantoor.

Afwisseling in het werk

De nadelen van thuiswerken zijn bekend: je hebt maar weinig contact met je medemens, en van lichaamsbeweging komt meestal niet zo veel terecht. Om niet in de put te raken, is het zaak om wat afwisseling in je werkdag te brengen. Neem een pauze om je lievelingsgerecht te koken of doe een pittige fitness-sessie in je woonkamer. Yoga, sit-ups of Tai Chi: wie zich regelmatig beweegt is productiever en tevredener.

Gebruik digitale tools voor videoconferenties met je collega's, in plaats van alleen maar te e-mailen. Zo kun je actuele projecten direct bespreken en in één klap wat afwisseling in je dag creëren.

Onze tip: werk met vaste werk- en ontspanningstijden. Dat helpt om je dag te structureren.

Laat je meubels thuisbezorgen

Je kunt direct beginnen met het inrichten van jouw werkkamer: stel zelf je meubels samen in de online configurator van jouwMaatkast.nl en laat ze thuisbezorgen.

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS