2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Winteruitverkoop: Nu tot 25 % korting alleen tot 26-02-2024!

Alleen tot:

Winteruitverkoop: Nu tot 25 % korting alleen tot 26-02-2024

Mediterraan interieur: thuis op vakantie

Haal de zomervakantie in huis – met een mediterrane inrichting

Nu configureren
Mediterraan interieur
Een mediterraan interieur: op vakantie in eigen huis

Prachtige landschappen, goed eten en oneindige lichtheid: zo kennen we het Middellandse Zeegebied met zijn geliefde vakantieoorden. Een mediterraan interieur is een mooie manier om de mediterrane warmte en ontspanning in huis te halen. In dit artikel laten we je weten hoe een mediterrane interieurstijl eruitziet en hoe je die makkelijk in je eigen woning realiseert.

Vitrinekast op maat met inliggende deuren en frontladen

Hoe de mix van culturen de mediterrane inrichting beïnvloedt

Geografisch gezien omvat het Middellandse Zeegebied de in de Middellandse Zee liggende eilanden en het vasteland van Zuid-Europa, Zuidwest-Azië en Noord-Afrika dat rondom deze zee ligt. Populaire Europese vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee zijn onder meer Italië, Spanje, Griekenland en Portugal. De woonstijl van dit gebied is beïnvloed door veel verschillende culturen.
Bij een mediterraan interieur staan kleuren, luchtigheid en een zomers gevoel centraal. Natuurlijke materialen, zoals rotan, hout en steen zijn kenmerkend voor een mediterraan interieur. De vloeren zijn meestal van parket of vloertegels voorzien – vaak ook met prachtige mozaïekpatronen. Voor de meubels wordt donker en onbehandeld hout gebruikt, zoals olijven- pijnboom- en walnoothout.
Naast de natuurlijke materialen behoren warme kleuren ook tot de basiskenmerken van een mediterrane inrichting. Verf de muren bijvoorbeeld wit, geel, bruin, oranje of terracotta en kies daarbij meubels met een crèmekleurige bekleding of met mooie patronen. Ook voor de gordijnen en de kussens zijn warme kleuren de perfecte keuze. Bij een mediterraan interieur gaat het vooral om aardetinten. Maar ook kleuren als paars, groen en blauw worden vaak gebruikt. Daarbij staat groen voor alles wat groeit op de velden en blauw voor de golven van de zee.

Commodes op maat in nissen met fronten gelakt in blauw, glanzend

Mediterrane inrichting met meubels

Bij een mediterraan interieur horen vooral zware, antieke meubels. Denk aan massief houten meubels met een kunstzinnig reliëf, zware eettafels van donker hout of smeedijzeren stoelen en bijzettafels met gebogen frames en poten. Ook glazen vitrines en zware commodes passen in dit totaalbeeld.
Een mediterraan interieur maakt een iets zachtere indruk in combinatie met de landelijke stijl. Er zijn veel overeenkomsten, zoals de focus op blauwe en groene tinten evenals meubels van hout. In deze combinatie mogen het ook lichtgekleurde meubels zijn, bijvoorbeeld een crèmekleurige bank of een groot, luxueus bed met een lichte sprei. Daarbij passen gestoffeerde stoelen en fauteuils in de kleuren crème of lichtblauw.
Tip: de meubels mogen best iets ouder of verweerd lijken, met afgesleten hoeken of afgebladderde verf. Shabby chic vormt een mooie aanvulling op een mediterraan interieur.

Slaapkamer met kledingkast op maat met kaderfront gelakt in duifblauw

De passende decoratie bij een mediterrane interieurstijl

Bij een mediterraan interieur hoort ook sfeervolle decoratie. Met kleine accessoires kun je een groot effect creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaarsenstandaards van ijzer en mozaïeken of stenen die met vruchten zijn beschilderd? Kannen van klei en gevlochten manden van rotan zijn ook in veel mediterraan ingerichte huizen te vinden. Textiel van linnen past hier goed bij, vooral met een opdruk van olijven of lavendel.
Al eeuwen worden terracotta potten en tegels van ongeglazuurde klei gemaakt in het Middellandse Zeegebied. Ook marmer heeft een lange traditie in mediterrane interieurs. Het dient onder meer als materiaal voor meubels en decoratieve objecten.
Tip: met frisse kruiden als rozemarijn en tijm in je keuken krijgt je gehele woning een aangename, mediterrane geur.

Hangkast op maat met houten deuren

 

Beeld: bron - pexels.com & jouwMaatkast.nl

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS