2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024!

Alleen tot:

Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024

Multifunctionele kasten op maat voor elk gebruiksdoel

Iedereen heeft ze en heeft ze nodig, al die nuttige en praktische gebruiksvoorwerpen die je bij het huishouden nodig hebt, maar er eigenlijk niet zo decoratief uitzien. We hebben het dan over schoonmaakmiddelen, de stofzuiger, het strijkijzer, gereedschap of de plantenbemester. En iedereen vraagt zich dan af: waar moet ik dat laten? Een stevige multifunctionele kast op maat biedt dan uitkomst. Er zijn ook kasten voor speciale doeleinden, die voor orde en overzicht zorgen in jouw huis. Wat er allemaal mogelijk is en wat voor meubelen op maat er zijn, lees je in deze bijdrage.

De praktische oplossing voor het huishouden

Schoonmaakmiddelen, borstels, stofzuiger, strijkplank of gereedschap: allerlei dingen die je zo nu en dan nodig hebt, maar ook een plek moeten hebben waar je ze makkelijk weer vindt. De meest praktische en elegante oplossing is een multifunctionele kast met vakken van verschillende afmetingen, schuifladen en stellingplanken. In het ideale geval moet de kast daar staan waar je er snel bij kan als je iets nodig hebt. Wanneer je geen aparte bijkeuken hebt, kun je de gang ervoor gebruiken of zelfs de ruimte onder een trap. Je kunt natuurlijk ook je sportspullen in de multifunctionele kast opbergen. Een voetbal, je tennisrackets of golfclubs, er is ruimte genoeg.

Nu configureren
multifunctionele kast

Met meubelen op maat van jouwMaatkast.nl kun je de multifunctionele kast aanpassen aan de situatie van je woning. Ontwerp een multifunctionele kast in de ongebruikte bergruimte onder de trap die op de millimeter nauwkeurig onder de schuine hoek past. In een vaak wat smalle gang kan een huishoudkast minder diep zijn maar wel mooi breed. Een kleine nis in de keuken of een vrije muur in de kelder zijn plekken die opbergruimte creëren met een multifunctionele kast op maat. Hoewel multifunctionele kasten praktisch en functioneel zijn, kun je ze qua uiterlijk aan je interieur aanpassen. Ga bijvoorbeeld voor een kast in wit, die tegen een witte wand niet te veel naar voren komt. Kasten van hout geven een rustieke indruk en passen bij de praktische inhoud.

Waar je op moet letten als een multifunctionele kast ontwerpt:

    De kast moet stevig zijn, zodat je er zonder problemen zware spullen in kunt opbergen. Legplanken moeten minimaal 25 mm dik zijn.
  • De legplanken en oppervlakken moet je goed kunnen schoonmaken voor als je eens wat olie of een andere vloeistof morst.
  • Plan langwerpige vlakken in je multifunctionele kast. Je kunt haken aan stevige (kleding-)stangen bevestigen en daar een bezem, stoffer en blik of zelfs een stofzuiger of strijkplank aan ophangen.
  • Organiserende elementen zoals dozen moeten in de vakken van je kast passen. In schuifladen kun je dweilen, poetsdoeken of kleine voorwerpen opbergen zoals schroeven, knijpers of iets dergelijks.
  • Creëer opbergruimte door je multifunctionele kast tot aan het plafond te laten lopen. In het bovenste deel kun je spullen opbergen die je niet regelmatig hoeft te gebruiken, zoals een luchtbed voor de tent of stofzuigerzakken. Met een inklapbaar keukentrapje of een krukje kun je ook bij de bovenste vakken komen.

Ontwerp nu je multifunctionele kast!
De voorraadkast

Een voorraadkast is een multifunctionele kast waar je levensmiddelen in bewaart. Voorraadkasten zijn volgens een actueel onderzoek sinds de coronapandemie weer helemaal in. Een voorraadkast geeft een gevoel van zekerheid, omdat je op eventuele gebeurtenissen voorbereid bent. Alle levensmiddelen die buiten de koelkast houdbaar zijn, kun je in een voorraadkast bewaren. Dat zijn bijv. pasta, linzen, peulvruchten, granen, kruiden, meel, blikken en potten en kratjes limonade, om maar iets te noemen. Een voorraadkast is ook bijzonder praktisch in de keuken of vlakbij de keuken, bijvoorbeeld in de gang. Dan heb je snel alles bij de hand wat je voor het koken nodig hebt. Je hoeft voor een voorraadkast geen grote keuken te hebben. Ook kleine nissen, hoeken of de ruimte onder schuine plafonds zijn geschikt. Een deel in de keuken met schuifdeuren afscheiden zodat je een inloop-voorraadkast hebt, is ook erg praktisch.

Een voorraadkast is een multifunctionele kast

Bij jouwMaatkast.nl kun je de op maat gemaakte kast helemaal naar je eigen wensen en behoeften samenstellen. Denk na welke levensmiddelen je vaak gebruikt en berg ze zo op dat je ze snel kunt pakken. Verdeel je voorraadkast met legplanken en verticale elementen, zodat je bijv. grote cornflakesdozen net zo overzichtelijk in passende vakken kunt opbergen als de kleine kruidenpotjes. Schuifladen en versterkte stellingplanken van 25 mm dik voor kratjes limonade zijn eveneens handig. In de tweede fase kun je nadenken over het ontwerp van de kast. Naast schuifdeuren van matglas, die ondoorzichtig zijn maar wel licht doorlaten, kun je kiezen uit veel decors en uit meer dan 190 RAL-kleuren en zo je eigen ontwerp maken. Ook hier kun je beter kiezen voor een kleur waardoor de kast optisch harmonieert met de achtergrond. Witte kastfronten werken niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook hygiënisch, wat vooral voor een bijkeuken belangrijk is.

Stel je eigen voorraadkast op maat samen
De ombouwkast voor de wasmachine: een perfecte aanvulling op droger en wasmachine

Wasmachines zijn onmisbaar. Meestal staan ze in de badkamer of in de keuken. Misschien heb jij in de kelder een plek die voor de wasmachine gereserveerd is. Je hebt meestal wasmiddel en wasverzachter nodig, en ook een mand om de pas gewassen was mee te nemen naar de droger of het droogrek. Een ombouwkast voor de wasmachine - ook wel een wasmachinekast genoemd - biedt voldoende opbergruimte en is de perfecte aanvulling op de wasmachine De ombouwkast voor de wasmachine kan naast, onder of boven de wasmachine worden gemonteerd. Als de kast onder de wasmachine is, dan staat de wasmachine hoger, wat ook je rug ontziet als je het wasgoed eruit haalt. Vaak herbergt de ombouwkast naast de wasmachine ook de droger en is er ruimte om droge was te sorteren of op te vouwen. Alle dingen die je nodig hebt om te wassen en te drogen, kun je in deze praktische kast opbergen. Vaak zijn de ombouwkasten wit, net als de kleur van wasmachine of droger. Bij een kast op maat bepaal jij welke kleur de kastcombinatie moet hebben.
br> De maten van wasmachines en drogers kunnen variëren. Meestal zijn ze 45, 50 of 60 cm breed. De hoogte varieert van 80 tot 85 centimeter en de diepte is meestal ca. 60 centimeter. Omdat de maten van de apparaten niet uniform zijn, kan het lastig zijn een kant-en-klare passende ombouwkast te vinden.

Met een ombouwkast op maat kun je ook op een beperkte ruimte functionele techniek met veel opbergruimte combineren. De ombouwkast voor een wasmachine/droger moet altijd zeer stabiel en belastbaar zijn, omdat een wasmachine bij het centrifugeren beweegt. De kwalitatief hoogwaardige meubelen op maat van jouwMaatkast.nl kunnen deze bewegingen dempen of opvangen. Onze deskundige adviseurs vertellen je graag waar je bij een ombouwkast voor wasmachines op moet letten en welke opstellingen om veiligheidsredenen niet aan te bevelen zijn.

Laat je adviseren over de ombouwkast voor je wasmachine!
Afsluitbare kasten

Voor spullen die niet voor iedereen toegankelijk mogen zijn, zijn er kasten met afsluitbare deuren. Waarom je bepaalde spullen achter slot en grendel wilt hebben, kan verschillen. Misschien wil je persoonlijke gegevens zoals belangrijke papieren en -documenten tegen nieuwsgierige blikken beschermen, of wil je dingen opbergen die de gezondheid van anderen in gevaar kunnen brengen als ze verkeerd worden gebruikt. Waardevolle voorwerpen, zoals sieraden, horloges of gouden munten kun je beter in een safe bewaren.

De afsluitbare archiefkast

In een afsluitbare archiefkast zijn je papieren, brieven of belastingformulieren beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Werk je thuis, dan ben je meestal verplicht je bedrijfsdocumenten veilig te bewaren. Ontwerp een archiefkast op maat voor jouw werkkamer. Uitvoering en design kun je helemaal zelf bepalen en aanpassen aan de inrichting. Zo combineer je veiligheid en look zoals jij dat wilt. En je creëert opbergruimte en dus orde in je werkkamer. Dat is goed voor de concentratie en de workflow. De afsluitbare deuren van jouwMaatkast.nl zijn voorzien van een espagnoletslot waarvoor je extra sleutels kunt bestellen.

De afsluitbare archiefkast
Neem geen risico en ga voor een afsluitbaar medicijn- of eerstehulpkastje

In geen enkel huishouden mag een medicijnkastje ontbreken, waarin de noodapotheek en de eerstehulpbenodigdheden zoals pleisters, verband, ontsmettingsmiddelen en koortsthermometers veilig en droog bewaard kunnen worden. Jouw medicijnkastje moet goed toegankelijk en altijd snel bereikbaar zijn. Omdat pijnstillers of hoestdrankjes in grotere hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, moet het medicijnkastje afsluitbaar en dus beschermd zijn tegen zoekende kinderhandjes. Je kunt je eigen afsluitbare medicijnkastje gemakkelijk online samenstellen. Kies een vierkante romp, enkele legplanken, een achterwand en een deurfront met slot – en klaar is je eerstehulp- of medicijnkastje. Je bepaalt zelf het formaat, de uitvoering, diepte en het decor.

Ontwerp een kast voor je aquarium

Een aquarium met zand, waterplanten en prachtig gekleurde vissen ziet er niet alleen mooi uit, maar kan ook erg kalmerend werken. Een aquarium herbergt, afhankelijk van de omvang, tussen 20 en 500 l water. Daarbij komen nog zand, planten, lampen en apparatuur. Daarom moet een aquarium op een zeer stabiele ondergrond staan. Je hebt ook ruimte nodig voor de apparatuur zoals een buitenfilter of osmosesysteem en de andere accessoires zoals flesjes met voedingsstoffen en speciale verzorgingsproducten voor het aquarium. Een onderkast voor een aquarium moet dus zeer stabiel en belastbaar zijn. Techniek en accessoires kun je uit het zicht in de onderkast laten verdwijnen en je hebt toch alles op een plek. De aandacht gaat dan volledig uit naar het aquarium zonder storende invloeden.

een kast voor je aquarium

Selecteer voor je aquariumonderkast op maat stabiele grondplaten van 25 mm dik. Verdeel het gewicht over meerdere loodrechte planken. Het aquarium moet over het gehele ondervlak op de kast rusten. Het beste kun je een kast maken die net zo breed en diep is als het aquarium. Greeploze deuren met push-to-open-systeem geven het geheel een strakke look waardoor de aandacht niet van het aquarium wordt afgeleid. Ontwerp nu je eigen aquariumonderkast en laat je door onze experts adviseren.

Dit waren slechts een paar voorbeelden van kasten die geschikt zijn voor een bepaald doel. Met de op maat gemaakte meubels van jouwMaatkast.nl heb je een oneindig aantal mogelijkheden om een kast samen te stellen die je specifieke woonprobleem oplost of gewoon met veel bergruimte voor orde zorgt. We hebben het nog niet gehad over de linnenkast, het tv-meubel, de koffiebar of de wijnkast, en ook de schoenenkast en het badkamermeubel zijn onvermeld gebleven. Er zijn geen grenzen aan je fantasie als je een kast voor een bepaald doel wilt maken. Een kast die jouw probleem oplost, zoals het volgende voorbeeld aangeeft.

Een hondenhok voor Pawlow

De uitdaging voor onze klant was een hondenhok voor haar hond Pawlow te vinden dat precies op een bepaalde plaats paste, harmonieerde met de kleur van de inrichting en een schuiflade had waarin ze hondensnoepjes, borstels en speelgoed voor Pawlow kon opbergen. De oplossing vond ze pas bij jouwMaatkast.nl.

Hondenhok voor Pawlow
Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS