2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024!
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024

Creatieve versiering met raamstickers

Ook voor volwassenen bestaan er bijzonder elegante raamdecoraties. Ontdek hier creatieve ideeën!

Nu configureren
Raamstickers
Elegante of speelse decoratie met raamstickers

Raamstickers zijn ongelooflijk veelzijdig. Ze kunnen je inrichting en decoratie op elegante, kleurrijke en zelfs moderne wijze aanvullen. Als decoratie zijn raamstickers in meer dan één opzicht onverslaanbaar: ze zijn voordelig, gemakkelijk te vervangen en er zijn talloze ontwerpen verkrijgbaar. Misschien ben je je niet eens bewust van de vele mogelijkheden – dan is dit artikel perfect voor jou.

Raamstickers: iets voor kinderen?

Raamstickers zijn niet alleen geschikt voor de kinderkamer – dat bewijst hun lange traditie: zelfs de oude Romeinen versierden hun huizen en verwarmde badhuizen met gekleurde glazen ramen. Je zult dergelijke afbeeldingen wel kennen uit het christendom: sinds de late oudheid zijn de ruiten van veel kerken en kathedralen beschilderd met Bijbelse scènes. Het stralende licht dat door de grote glas-in-loodramen het kerkinterieur binnendringt, zorgt voor een spirituele en ceremoniële sfeer.
Tegenwoordig kunnen we dankzij zelfklevende raamstickers en raamfolie onze ramen zonder enige moeite versieren. Ze hechten zich aan het glas door middel van statische aantrekkingskracht. Dit betekent dat je geen lijm nodig hebt die sporen achterlaat op het glas; bovendien kunnen de stickers zonder problemen meerdere malen worden gebruikt.
Daarnaast zijn er nog andere manieren om creatief te zijn met raamstickers. Hier een kleine selectie:

  • Knip je eigen raamstickers van gekleurd papier of crêpepapier (bijvoorbeeld de populaire sneeuwvlokkristallen die we ons bijna allemaal herinneren van school).
  • Met behulp van een vouwhandleiding verander je origami-papier in spannende figuren die je aan het raam kunt hangen.
  • Breng muurtattoos aan.
  • Hang twijgen of gedroogde bloemen als decoratie voor het raam.
  • Schilder je eigen raamschilderijen direct op de ruit met krijtstiften.

Ook al zijn de meeste van deze varianten nogal vrolijk en speels, er zijn ook raamstickers die er modern, ingetogen en stijlvol uitzien. Met name raamstickers in metallic kleuren passen ook goed thuis in serieuze interieurs en vullen bijvoorbeeld je koperen decoratie of je industriële inrichting aan. Typografische muurtattoos – met een spreuk of iets dergelijks – kunnen ook een bijzondere blikvanger op het raam zijn.

Met raamstickers door de jaargetijden

De meesten van ons kennen raamstickers waarschijnlijk wel in verband met de seizoenen. Raamstickers zijn in het voorjaar vaak wit, lichtgroen en geel. Ze stellen bijvoorbeeld kleurrijke bloemenweiden voor met tulpen en narcissen, of bevatten typische voorjaarstaferelen met konijntjes, vlinders, kleurrijke vogels en bijen. Raamstickers spelen ook een rol als paasversiering, bijvoorbeeld met felgekleurde paaseieren, paashazen en gele kuikentjes. Meer volwassen, chique raamstickers voor het voorjaar hebben vaak kleuren als zachtroze, lila of zilver.
In de zomer zijn er meer natuur- en vakantiescènes voor de ramen: gele zonnen tegen blauwe luchten, groene bomen en blauw water zijn alomtegenwoordig. De meer ingetogen variant heeft vaak patronen en versierinkjes in het wit, lichtblauw of groen.
In de herfst zijn raamstickers met boommotieven populair: kleurrijke vallende bladeren, egels, eekhoorns en uilen verbergen zich tussen de takken. Tijdens Halloween prijken oranje pompoenen op de ramen. Wat serieuzere raamstickers voor de herfst hebben vaak tamelijk donkere kleuren: bruin, zwart en goud, maar ook aardekleuren. En met raamstickers van kaarsen en lantaarns kun je een romantische en gezellige sfeer aan de keukentafel creëren.
In de winter zie je vooral raamstickers die met Kerstmis te maken hebben: kerstmannen, rendieren, sleeën, sneeuwvlokken en sterren zijn populair, en ook kerststallen en engelen komen veel voor. Maar er zijn ook niet-religieuze thema's, zoals rustige winterlandschappen en tal van ornamenten in de vorm van sterren of linten, vooral in het zilver, wit of goud. Het is heerlijk knus om 's winters op de bank te genieten van de sfeer met een liefdevol vormgegeven sterrenhemel aan het raam.

Raamstickers voor de kinderkamer

In de kinderkamer zijn vooral felle kleuren en speelse voorstellingen geschikt als raambestickering. Populair zijn dieren, zoals felgele giraffen en slakken waarop je kunt rijden, of fantasiefiguren als dwergen en draken. Maar er is ruimte voor alles wat de kleintjes leuk vinden: van brandweerauto's tot prinsessen en astronauten op de maan. Met speciale raamverf kun je zelf prachtige raamschilderijen maken – een leuke activiteit om samen met je kroost te doen.
Kleine tip: raamstickers kunnen niet alleen op ramen worden geplakt, maar bijvoorbeeld ook op vitrinekasten, tegels of spiegels worden aangebracht.

 

Beeld: bron – Pexels.com

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS