2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
PERSONEELSKORTING! Nu tot 25 % korting alleen tot 29-04-2024!
PERSONEELSKORTING! Nu tot 25 % korting alleen tot 29-04-2024

Koperen decoratie voor glans en warmte

Breng gezelligheid en warmte in huis met elegante koperen decoratie

Decoratieve koperen ballen
Koperen decoratie: glans en warmte bij jou thuis

Vooral als het buiten koud wordt – maar eigenlijk het hele jaar door – zijn comfort en gezelligheid in huis uitermate belangrijk. Het toverwoord hiervoor is: koper! Dit glanzende materiaal past bij elke stijl van inrichten. Het maakt dus niet uit welke kleuren en meubels je tot nu toe hebt gekozen: met koperen decoratie zorg je voor een warme en gezellige sfeer.


Combineren met koper

Goed nieuws: koper past bijna overal goed bij. Het kan worden gecombineerd met elke kleur, vult elke inrichtingsstijl goed aan en ziet er zelfs mooi uit in combinatie met edelmetalen als goud en zilver. Het enige waar je rekening mee moet houden is het credo "minder is meer", zodat het resultaat niet al te druk wordt.

Je kunt koperen decoratie bijzonder goed combineren met natuurlijke materialen: houten commodes met koperen schalen of vazen, stenen muren met koperen fotolijstjes, rotanmeubels in combinatie met grote koperen bloempotten. Ook de glazen tafel in de woonkamer ziet er nog chiquer uit met koperen versieringen. Maar dit is slechts een greep uit de mogelijkheden!


Koper in alle kleuren

Zeker, koper is een kleur op zich – maar koperen decoratie heb je in alle mogelijke tinten. Je kunt precies de koperkleur kiezen die bij jouw inrichtingsconcept past. Koperen decoratie in dusky pink voor de woonkamer met een bank in dezelfde kleur? Turquoisekleurig koper voor de kandelaars in een blauw geschilderde slaapkamer? Het is allemaal mogelijk!

Met koper kun je ook prachtige moderne kleurencombinaties creëren die contrasteren met een inrichting in het grijs en wit, of zwart en wit. Dit is niet te opdringerig en valt toch op door de frisse look - een glanzende blikvanger waar ook je gasten van zullen opkijken.

Toverachtig licht met koper

Koper lijkt van binnenuit te gloeien en reflecteert het licht op een warme, uitnodigende manier. Geen wonder dus dat koperen lampen erg in de mode zijn op het moment. De glanzende oppervlakken laten kamers lichter ogen, zonder dat het resultaat te onrustig wordt. Voor de keuken of de woonkamer zijn plafondlampen en elegante staande lampen van koper perfect.

Je kunt ook een toverachtig lichteffect creëren met koperen decoratie: koperen theelichthouders of fraaie koperen kandelaars zien bijzonder chic uit, vooral omdat het materiaal het flakkerende licht van de kaarsen reflecteert.

Koper in combinatie met kamerplanten

Kamerplanten verbeteren de luchtkwaliteit, brengen een stukje natuur in huis en zien er gewoon mooi uit. Met koperen bloempotten kun je het groen nog beter tot zijn recht laten komen. Een bijpassende koperen gieter staat daarnaast erg leuk in de woonkamer. Als je al genoeg potten hebt, kun je ze omwikkelen met koperdraad – voor een bijzondere look met net dat beetje extra glans.

Overigens: hangende plantenpotten van koper zijn echte eyecatchers in de badkamer en keuken.

Spannende ideeën voor jouw koperen decoratie

Nu je de basisprincipes kent, hebben we hier een paar extra tips voor je om de warmte en glans van koper in huis te halen.

  • Houd het netjes met een prullenbak van koper. Deze worden gemaakt van fijn koperen gaas, en laten zelfs je papierafval er goed uitzien. Met behulp van manden of schalen van koper kun je je werkplek goed op orde houden; tijdschriften kunnen worden opgeborgen in een koperen tijdschriftenrek.
  • Koperen decoratie voor aan de muur: smalle koperen fotolijstjes zijn elegant zonder zich al te veel op te dringen, en gaan goed samen met witte muren. Maar er zijn ook wanddecoraties van koper, bijvoorbeeld droomvangers van koperdraad, die perfect passen bij een feng shui-inrichting. Met smalle wandplanken kun je de delicate koperen versieringen accentueren.
  • Koperen decoratie voor de keuken: koperen kookgerei zoals pollepels en spatels zien er heel gezellig uit, vooral in combinatie met houten meubels. Plant jij je eigen kruiden in de keuken? Dan zouden ze er zeker mooi uitzien in kleine koperen potjes. Wijnglazen, kommetjes en kopjes van koper brengen zelfs een beetje een middeleeuws gevoel op tafel.
  • Koperen decoratie in de badkamer: de beker voor je tandenborstels, het zeeppompje, het zeepbakje en de lijst van de spiegel – in de badkamer heb je vele mogelijkheden om creatief te worden met koper. Pastelkleurig textiel gaat er bijzonder goed mee samen, bijvoorbeeld in de vorm van handdoeken, badkamermatjes of het douchegordijn.

Tip: koperen decoratie en spiegels vullen elkaar perfect aan, want spiegels weerspiegelen de glans van het koper, dat zo nog meer lijkt te glinsteren. Laat je inspireren door onze tips voor een succesvolle inrichting met spiegels

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS