2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024!

Alleen tot:

MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024

Tuinhuis: 6 creative ideeën voor de tuin

Lees hier hoe je het creatief en praktisch kunt inrichten en gebruiken

Nu configureren
tuinhuis
Innovatieve ideeën voor jouw tuinhuis

Vaak wordt het tuinhuisje als extra opbergruimte gebruikt. Het gevolg: tuingereedschap verzamelt zich en wordt bedekt door spinrag en een laag stof. Wij vinden dat je meer kunt doen met je tuinhuis. In dit artikel geven we je zes creatieve ideeën waarmee je je tuinhuisje een oppepper kunt geven. Bovendien laten wij je weten of je het beste zelf een tuinhuis kunt bouwen of dat een bouwpakket een betere keuze is.

Meer plezier dankzij een tof tuinhuisje: creatieve ideeën

Welk doel jouw tuinhuis moet dienen, hangt voornamelijk van je hobby's en interesses af. In de onderstaande lijst vind je ongetwijfeld iets wat bij jou past:

  1. Voor liefhebbers van barbecueën: wil je ook bij slecht weer in de tuin kunnen barbecueën? Met een tuinhuis – eventueel met overkapping – kan dit! Met behulp van een afzuiginstallatie kun je zelfs gerookte vis klaar maken.
  2. Voor dierenvrienden: een klein houten tuinhuisje lijkt verdraaid veel op een hondenhok. Dus waarom zou je er geen paradijsje voor je huisdier van maken? Je hond of kat zal er gek op zijn om in de tuin een plekje voor zichzelf te hebben met een mand en speelgoed of een krabpaal.
  3. Voor levensgenieters: tover je tuinhuis om in een tuinbar – met een leuke kleine clubruimte, relaxte leren fauteuils en je favoriete flessen sterke drank netjes op een rijtje. Zo kun je na het werk lekker met vrienden in de tuin ontspannen en een aperitiefje nemen. Voor het inrichten van een de bar kun je overigens ook prima open kasten of hangkasten gebruiken.
  4. Voor partygangers: met goede geluidsisolatie kun je de volumeknop van de muziek hoger draaien zonder dat je de buren stoort. Zelfs in een klein tuinhuisje heb je ruimte voor een dansvloer voor een paar mensen.
  5. Voor oudere jongeren: een tuinhuis kan plek bieden voor hobby's waarover zelfs de beste koppels wel eens onenigheid hebben. Waar moet je naartoe met je voetbaltafel, biljarttafel of je flipperkast? Zet ze in je tuinhuisje en maak er een echte mancave of speelkamer van.
  6. Voor de kleintjes: een speel- en avonturenhuisje voor de kinderen? Als je de vloer van geluiddempende matten voorziet en ervoor zorgt dat er geen scherpe hoeken en randen zijn, kan er bij regenachtig weer heerlijk worden geravot in het tuinhuisje – bijkomend voordeel is dat de ouders niet worden gestoord tijdens de avonturen van de kinderen.

Nog een professionele tip: het is iets duurder, maar op de lange duur is een sauna in je tuinhuis een hele goede investering. Als je tuin goed genoeg is afgeschermd en je buren je niet kunnen zien, kun je voor de afkoeling meteen de tuin in gaan, vooral in de winter. En met mooie terrasplanken onder een overkapping kun je een loungeset neerzetten om te relaxen.

Zelf een tuinhuis bouwen of een bouwpakket kopen?

De meeste tuinhuisjes bestaan uit hout. Aangezien het hier om een makkelijk te verwerken grondstof gaat, kun je als handige doe-het-zelver ook je eigen tuinhuis bouwen – als je bereid bent om er tijd en moeite in te steken. Daarin schuilt ook meteen het grootste nadeel, want alleen met het in elkaar schroeven van een aantal onderdelen ben je er niet. Warmte- en geluidsisolatie zijn ook belangrijk, vooral als je van je tuinhuis meer dan alleen een schuurtje voor gereedschap wilt maken.
Aan de andere kant heb je alle vrijheid bij het ontwerp als je je tuinhuisje zelf vormgeeft. Hoe creatief je ideeën of apart het design ook mogen zijn – jij bepaalt het resultaat. Bovendien bespaar je zowel op materiaal- als transportkosten. Het overgebleven materiaal kun je voor iets anders gebruiken, want als je merkt dat je plezier hebt in het bouwen van je eigen tuinhuis, zullen er zonder twijfel bouwprojecten volgen.
Overigens: je krijgt nog meer ruimte als je voor een tuinhuis met overkapping kiest. Onder een dergelijke luifel kun je kachelhout droog bewaren of tuinmeubels neerzetten. Bovendien kun je er lekker zitten als de temperatuur het wel, maar het weer het niet toelaat om buiten te zitten!
Als je nog meer inspiratie voor je tuin nodig hebt, kun je een kijkje nemen bij onze tips voor loungesets voor de tuin en het terras.

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS