2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
LENTE-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 15-04-2024!

Alleen tot:

LENTE-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 15-04-2024

Tuinmeubels op de juiste manier combineren

Vind hier inspirerende ideeën voor jouw tuinmeubels

Nu configureren
Tuinmeubels: outdoor bank en kleine tafel
De juiste tuinmeubels voor terras en balkon

Genieten van je eigen tuin is een beetje alsof je een kleine vakantie neemt, een welkome onderbreking van het dagelijkse leven. Je baadt in de zon terwijl je een goed boek leest, luistert naar het getjilp van de vogels en kijkt toe hoe de bloemen groeien. Als je de mogelijkheid hebt om in jouw tuin, op je terras of balkon te zitten, heb je geluk, vooral in het voorjaar en de zomer. En volkstuinen worden ook steeds populairder, met name bij stadsbewoners.

Voor deze heerlijke beleving in de buitenlucht zijn comfortabele, moderne tuinmeubels onmisbaar. Want alleen op ligstoelen of comfortabele tuinstoelen kun je echt ontspannen. Zoals bij meubels voor in huis geldt ook voor tuinmeubels: kwaliteit heeft zijn prijs – en het is altijd de moeite waard om te investeren in kwaliteit. Goedkoop is duurkoop: met een duurzaam meubelstuk van hoogwaardige materialen ben je uiteindelijk minder duur uit dan met een meubelstuk dat om de twee jaar vervangen moet worden.

Loungemeubels voor in de tuin – een extra dosis luxe

Voordat je op zoek gaat naar het juiste tuinmeubilair, is het goed om na te denken over een aantal dingen. Staat het meubilair onoverdekt en moet het dus bestand zijn tegen weer en wind? Of staat het onder een dakje, zodat het niet zo nat kan worden? Naast de beoogde plek voor de meubels dien je ook rekening te houden met de grootte van de tuin of van het balkon. Vooral wanneer de ruimte beperkt is, bijvoorbeeld op een klein stadsbalkon, biedt stapelbaar of opklapbaar meubilair veel voordelen.

Loungemeubels zijn een bijzonder moderne manier om de tuin in te richten. Dit type meubilair is meestal de comfortabelere versie van klassieke houten tuinmeubels, waar je bijvoorbeeld heerlijk in kunt lezen en waarop vaak meer dan één persoon kan zitten.

Bestand tegen het weer, robuust en toch comfortabel

Behalve comfort bieden loungemeubels nog andere voordelen: ze zijn meestal gemaakt van polyrotan of polypropyleen en zijn daardoor extreem robuust en zeer goed bestand tegen vocht en slecht weer. Dankzij hun lichte gewicht kun je ze ook gemakkelijk verplaatsen en ze zijn eenvoudig schoon te maken met een beetje water en een zachte borstel.

Met de juiste knusse stoffering en ander mooi woontextiel is het tuinmeubilair in jouw buitenlounge perfect voor het lezen van een boek, om een dutje te doen of om gewoon heerlijk te ontspannen. Daarnaast zijn loungemeubels meestal groot genoeg voor een relaxte barbecue met vrienden en familie. Maar als je denkt dat loungemeubels altijd veel ruimte nodig hebben, heb je het mis: zelfs op een klein balkon past er wel een buitenbankje voor gezellige koffiepauzes. Als je veel mensen wilt uitnodigen en voldoende ruimte in de tuin hebt, kun je de lounge eenvoudig uitbreiden met extra tuinmeubilair: praktische hoek- en uitbreidingselementen zorgen voor extra zit- of opbergruimte en maken jouw tuinfeest met vrienden en familie compleet.

Bijzondere tuinmeubels

Naast polyrotan zijn er ook andere materialen verkrijgbaar voor je tuinmeubels: denk bijvoorbeeld aan een loungeset van hout of metaal. Jij bepaalt wat het beste in je tuin of op je terras past.

Naast klassiek meubilair, zoals tafels en stoelen, zijn er ook andere, bijzondere loungemeubels voor de tuin of het terras: lounge-eilanden of ligschommels bijvoorbeeld. Een lounge-eiland is een zithoek die je met een dak kunnen beschermen tegen wind, regen en zon. Ligschommels – de naam zegt het al – zijn schommels waar je languit in kunt liggen. Deze meubels combineren de ontspanning van een hangmat met de elegantie van een Hollywoodschommel. Of het nu op een zwoele zomeravond is of dik ingepakt op een frisse herfstmiddag, er is bijna geen fijner gevoel dan lekker met een boek op je ligschommel of je lounge-eiland te relaxen.

 

Beeld: bron - pexels.com

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS