2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
LENTE-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 15-04-2024!

Alleen tot:

LENTE-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 15-04-2024

Woontextiel voor thuis

Lees hier hoe stoffen het extra gezellig kunnen maken in jouw woning

Nu configureren
Woontextiel voor een knusse woning

Woontextiel voor thuis

Lees hier hoe stoffen het extra gezellig kunnen maken in jouw woning

Nu configureren
Gestoffeerde tweezits bank en bijpassende fauteuil
Woontextiel – de beste stoffen om je thuis prettig te voelen

Gedurende ijskoude winters, regenachtige herfstmiddagen of stormachtige lentedagen is er niets zo fijn als een knusse woning – bijvoorbeeld in hygge-interieurstijl – waarin je je fijn kunt terugtrekken. En wat kan je woning nu gezelliger maken dan mooie stoffen? Zachte kussens, dikke dekens, zware gordijnen en comfortabele stoffering van verschillende materialen met jouw lievelingspatronen. Daarmee creëer je pas echt een heerlijk thuisgevoel, zodat je je behaaglijk voelt wanneer het buiten onguur wordt.

Woontextiel voor een knusse inrichting

Stoffen, stoffen, stoffen – voor ieder wat wils op het gebied van woontextiel

Er zijn enorm veel verschillende stoffen voor in huis verkrijgbaar, met een veelheid aan texturen, kleuren en details. Je hebt thuis talloze mogelijkheden als het om textiel gaat, wat voor inrichtingsstijl je ook hebt. Bepaald woontextiel is bijzonder geschikt voor gordijnen, andere stoffen voor beddengoed en weer andere materialen voor decoratie. Het zou te veel zijn om ze hier allemaal op te noemen. Hier hebben we in ieder geval de meest gebruikte stoffen voor je op een rijtje gezet:

Katoen – een tijdloze allrounder

Katoen is een honderd procent natuurlijk materiaal, dat wordt gemaakt van de pluizige katoenplant. Van katoen worden enorm veel verschillende producten gemaakt. Katoen is zo populair, omdat het flexibel is in de verwerking, goed te wassen is en erg makkelijk is in het onderhoud. Katoen wordt voor bijna alles in huis gebruikt – van tafellakens en lampenkappen tot kussenslopen.

Zijde – de chique blikvanger

Als je een erg hoogwaardig materiaal zoekt voor decoratieartikelen, kussens of stoffering, dan is zijde de juiste keuze. Zijde wordt gemaakt van de cocon van de zijderups en is ongekend glanzend en glad. Daarom is zijde bij uitstek geschikt voor decoratieve toepassingen die je ook aanraakt, zoals kussens voor de bank of dekentjes. Omdat zijde zo luxueus en fijn is, is de slaapkamer een logische plek om deze textielsoort te laten schitteren. Maar ook voor spannende accenten in de inrichting van je woonkamer kan zijde zich van zijn beste kant laten zien.

Damast – een trendy textiel voor de woning

In tegenstelling tot katoen of zijde is damast strikt gesproken geen stof, maar een specifieke weving van andere stoffen. Damast bestaat meestal uit zijde, linnen of katoen. De variaties in de weerkaatsing van het licht, die ontstaan door de speciale verwerking, geven zelfs eenkleurig damast zijn eigen patronen. Dat maakt damast een erg verfijnd decoratiemateriaal voor bijvoorbeeld tafellakens en vloerkleden. Damast was compleet in de vergetelheid geraakt, maar is op het moment weer een erg trendy woontextiel.

Woontextiel voor een knusse inrichting

Kunst- of natuurvezel?

Als het gaat om de vraag of natuur- of kunstvezels geschikter zijn voor het interieur, dan lopen de meningen uiteen. De voordelen van kunstvezeltextiel, zoals polyester, polyamide en polyacryl, liggen voor de hand: deze stoffen zijn voordelig, makkelijk in het onderhoud en erg stevig. Bovendien is het tegenwoordig nauwelijks nog te zien of je met kunstvezel of een natuurlijke stof te maken hebt.

Doorgaans merk je pas wanneer je de stof aanraakt wat voor materiaal het is, en van welke kwaliteit. Bij de keus tussen natuur- of kunstvezel speelt niet alleen de textuur, het uiterlijk en het onderhoud een rol, maar ook het milieu: kunststoffen worden gemaakt van aardolie, kolen of aardgas en zijn daarom veel lastiger te recyclen dan natuurvezelstoffen.

Onze tip: voor woontextiel, zoals kussens voor op de bank, kussens voor stoelen of spreien voor op bed, zijn kunststofvezels prima. Voor stoffen die je vaker aanraakt is het raadzaam om natuurlijk textiel te kiezen: dit voelt fijner aan, zorgt minder voor allergieën en is beter schoon te maken.

Woontextiel voor een knusse inrichting

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS