2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
PERSONEELSKORTING! Nu tot 25 % korting alleen tot 22-04-2024!

Alleen tot:

PERSONEELSKORTING! Nu tot 25 % korting alleen tot 22-04-2024

Woontrends 2022

Nu configureren
 Scandinavische meubels
De 5 belangrijkste woontrends van 2022

De woontrends van 2022 worden bepaald door twee belangrijke invloeden: de veranderingen in onze levensstijl door de pandemie en de klimaatverandering, die ons bewuster maakt van duurzaamheid. Door het thuiswerken en de beperkte mogelijkheden om uit te gaan, is het huis het middelpunt van ons leven geworden. Daarom is het des te belangrijker om van onze kamers een oase van welzijn te maken. De toptrends voor de inrichting van dit jaar laten zien hoe je dit in stijl kunt doen.

1. Multifunctioneel en modulair – werk, sport en ontspanning in één ruimte

Onze levensstijl is de laatste twee jaar veranderd. Ontspannen, werken in het thuiskantoor, vrienden ontmoeten in kleine groepen, fitness, alles vindt plaats in onze eigen kamers, die zich steeds meer ontwikkelen tot multifunctionele ruimtes. De keuken of de slaapkamer zijn ook thuiswerkplekken, de gang of de woonkamer zijn geschikt voor de dagelijkse work-out.

De trend van 2022 is meubilair dat kan worden aangepast aan verschillende behoeften en waarmee je de beschikbare ruimte optimaal en flexibel kunt benutten. Met de op maat gemaakte meubels van jouwMaatkast.nl is dit tot op de millimeter nauwkeurig mogelijk.

Gebruik open kasten als ruimteverdelers die ook veel opbergruimte bieden. Afhankelijk van jouw wensen kun je ook allerlei spullen zoals kleinigheden, kostbare voorwerpen en belangrijke documenten opbergen in een op maat gemaakte kast, veilig achter kastdeuren of in laden. Als je wilt, zijn ze ook verkrijgbaar in een afsluitbare versie. Zo blijft de kamer opgeruimd en kun jij je rustig concentreren op de belangrijke dingen.

Ook commodes of buffetkasten kunnen worden gebruikt om de woonkamer, slaapkamer of keuken onopvallend in verschillende ruimtes te verdelen. Ze bieden aan de binnenkant opbergruimte en werk-, decoratie- of opbergruimte op de bovenkant. Met een buffetkast verdeel je de keuken in een kook- en eetgedeelte, of je creëert in de slaapkamer een fitnessruimte of werkhoek waar je kunt naaien of strijken. De kast heeft ruimte voor al het keukengerei dat je nodig hebt en zorgt ervoor dat de benodigdheden altijd bij de hand zijn.

Modulaire meubels zijn de trend van 2022

Modulaire meubels, die makkelijk kunnen worden aangepast, bieden de mogelijkheid om verschillende woonruimtes in één ruimte te combineren. Dit kunnen bijvoorbeeld wandkubussen in verschillende maten zijn, die je aan de muur kunt bevestigen of op de vloer kunt stapelen. Legplanken zijn een klassiek voorbeeld en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Je kunt er niet alleen boeken op plaatsen, maar ook decoraties om de planken te accentueren.

Uitklapbare slaapbanken zijn als multifunctioneel meubelstuk meer in trek dan ooit. Bij jouwMaatkast.nl zijn ze ook verkrijgbaar als los meubelstuk zonder armleuningen en is er een grote verscheidenheid aan kleuren en decors. Je kunt de losse elementen tegen elkaar schuiven om een grote relaxruimte te vormen of ze afzonderlijk neerzetten met kleine bijzettafeltjes. De bijzettafels, die ook in verschillende maten en materialen verkrijgbaar zijn, kunnen worden samengevoegd tot een grote tafel in de woonkamer.

Configureer nu jow slaapbank

2. Duurzaam meubilair: laat de natuur zijn gang gaan

De klimaatverandering wordt steeds duidelijker zichtbaar en heeft ons bewuster gemaakt van het belang van duurzaam leven. Dit geldt ook voor de woonkamer. Duurzame meubels van hoge kwaliteit, gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen, worden steeds populairder. Het motto luidt hier: "ambachtelijk in plaats van massaproductie."

Wat kenmerkt een duurzame woonstijl?

Met de op maat gemaakte meubels van jouwMaatkast.nl kun je deze trend ideaal omzetten. Kasten met of zonder deuren en commodes van massief hout zijn unieke meubelstukken met een authentieke natuurlijke nerf, die gezelligheid en warmte uitstralen. Je kunt kiezen tussen meubels van beuken-, eiken- of kernbeukenhout. Het houten bovenblad kan bestaan uit wigvormige delen die met elkaar verlijmd zijn, of het kan bestaan uit massief houten lamellen die over de gehele lengte doorlopen.

Als je geen massief houten meubels wilt, kun je de gewenste meubels ook op maat laten maken met fronten van massief hout of houtfineer. Dit verfraait de commode of kast en geeft hem een massief houten uiterlijk. De interieurspecialisten van jouwMaatkast.nl adviseren massief hout te combineren met een strakke inrichting. Je kunt kiezen uit verschillende lichte en donkere kleuren.

Als producent en recycler van grondstoffen zoals hout, is jouwMaatkast.nl zich bewust van zijn plicht om duurzaam te ondernemen. Onze productie wordt aangedreven door groene stroom en houtsnippers worden opgeslagen en gebruikt voor de verwarming om gas te besparen. Ons hout is afkomstig uit duurzame bosbouw en wordt gedeeltelijk gerecycled uit afvalhout. Onze meubels hebben een duurzaam ontwerp en veel van de gebruikte materialen komen uit Duitsland. Wij zetten ons in voor een goede CO2-balans, houden transportroutes zo kort mogelijk en gebruiken verpakkingen van gerecycled karton.

Configureer nu massief houten meubels

3. Japandi stijl: Japans purisme ontmoet Scandinavische eenvoud

De Japandi stijl combineert de Japanse woonstijl met de eenvoudige, lichte designklassiekers van het Scandinavische noorden. De gemene deler van beide stijlen is minimalisme. Minder is meer. De functionele Scandinavische meubels van lichte houtsoorten zoals berken, esdoorn of beuken worden gecombineerd met de delicate, eenvoudige meubels in Japanse stijl van donkere houtsoorten zoals notenhout, ebbenhout of palissander. Dit zorgt voor interessante contrasten.

Vrije ruimtes zijn erg belangrijk in de Japandi stijl. Accessoires van natuurlijke materialen zoals rotan of bamboe worden selectief en spaarzaam gebruikt. Op die manier komt elk meubelstuk en elke accessoire het best tot zijn recht. Andere elementen die bij deze stijl passen, zijn lampen van hout of papier.

Dit is wat de Japandi stijl kenmerkt:

  • Hoogwaardige elementen
  • Tijdloze elegantie
  • Weinig accessoires en decors
  • Veel licht en ruimte
  • Het contrast tussen lichte en donkere houten meubels

Als je het huis in de trendy Japandi stijl wilt inrichten, is het raadzaam om de klassieke Scandi stijl als basis te nemen. Met natuurlijke houtmaterialen in combinatie met textiel, zorgvuldig uitgekozen meubilair en rechte lijnen haal je Scandinavische gezelligheid in huis. Je kunt de kamer versieren met Japanse stijlelementen. Zet bijvoorbeeld een donkerhouten vitrinekast met daarop een keramische vaas en een enkele bloesemtak neer. Massief houten meubels zijn ideaal voor de Japandi stijl. Zo kun je een open kast van massief hout ontwerpen, waar je zorgvuldig uitgekozen accessoires in zet.

4. De trendkleuren van 2022 – en hoe je die thuis kunt toepassen

"Very Peri" is de Pantone kleur van het jaar. Al meer dan 20 jaar kiest het Pantone Color Institute de kleur van het jaar. "Very Peri" is de naam van het mengsel van blauw, rood en violet dat Pantone heeft ontwikkeld. Voor het eerst werd de kleur van het jaar speciaal door Pantone gecreëerd om de sociale stemming van de voorbije maanden weer te geven. Dit jaar staat het voor de "wereldwijde innovatie en de verandering" die we om ons heen zien. Very Peri "toont ons een levendige en vreugdevolle kijk op de wereld en een dynamische aanwezigheid die inspireert tot gedurfde creativiteit en fantasierijke expressie", aldus de website van Pantone.

Als je, geïnspireerd door "Very Peri", vrolijkheid en optimisme in het huis wilt brengen, vind je tussen de lakfronten van jouwMaatkast.nl een aantal kleurvariaties waarmee je de trend kunt oppikken. Op die manier kun je dezelfde sfeer toepassen, maar toch altijd je persoonlijke stijl behouden.

Boho stijl met een vleugje „Very Peri“

"Very Peri" past perfect bij de creatieve en kleurrijke boho stijl door de mix van diepblauwe en warme roodtinten, die samen een rijke paarse tint vormen met een vleugje lila. De bohemian woonstijl is een samenspel van verschillende elementen en kleuren. Aardse tinten worden gecombineerd met kleurrijke en vrolijke nuances, zoals blauw-lila of telemagenta. In de boho stijl vind je Invloeden uit vreemde culturen, kleurrijke stoffen met etnische patronen, veel decoratie, natuurlijke materialen zoals hout en rotan en vintage elementen die een levendige stijl kenmerken, waar de kleurentrend van 2022 uitstekend bij past. Misschien wil je een door "Very Peri" geïnspireerde tint combineren met geel? Hierdoor zullen de kleuren nog helderder uitkomen.

De kleur geel blijft ook in 2022 een trend

Het vrolijke geel "Illuminating" was, samen met het grijs "Ultimate Grey", de Pantone kleur van het jaar in 2021. Ook in 2022 zal geel een trendkleur blijven. De trendy gele tint is dit jaar net iets zachter en minder fel. Het is bijna alsof het vrolijke geel zich met het grijs heeft vermengd tot een zachtgele tint die staat voor natuurlijkheid, rust en warmte.

Cappuccino – de ster onder de natuurlijke tinten in de woonkamer

De kleurtint cappuccino was in de jaren tachtig in de mode en is nu helemaal terug. De kleur varieert van lichtbeige tot donkerbruin en straalt warmte en comfort uit. Commodes of sideboards in deze onopvallende natuurlijke tint zien er goed uit en kunnen perfect worden gecombineerd met crèmekleuren of andere natuurlijke kleuren. De tint past perfect bij Scandinavische of Japanse stijlen die uitnodigen tot ontspanning met een eenvoudige maar gezellige elegantie, terwijl de geur van een heerlijke cappuccino jouw neus binnendringt.

5. De keuken als ontmoetingsplaats: de keukentrends van 2022

In 2022 is de keuken niet alleen de plaats waar een maaltijd wordt bereid, maar ook een ruimte waar je vrienden en familie kunt ontmoeten, of een plek die als kantoor kan dienen in tijden van het kantoor aan huis. Doordat het een ruimte moet zijn waar iedereen zich op zijn gemak voelt, ligt de nadruk niet meer op een stijlvolle inrichting. De keuken moet in de eerste plaats functioneel en gezellig zijn. Om deze sfeer te bereiken kun je houten keukens met houten fronten combineren met beton of marmer. De smart home-trend vind je ook in de keuken en maakt koken en het bijhouden van de voorraad gemakkelijker met keukenapparatuur, koelkasten en ovens die online gekoppeld zijn.

Een eettafel die groot genoeg is, is onmisbaar als je gasten wilt ontvangen en samen van maaltijden wilt genieten. De tafel is op maat gemaakt voor de beschikbare ruimte in je keuken en heeft een tafelblad met een duurzaam houtdecor. Zo kan de tafel nog generaties lang dienen als middelpunt van gezellige ontmoetingen. De interieurspecialisten van jouwMaatkast.nl adviseren om bij de configuratie van de keukentafel op de optimale tafelhoogte te letten. Dit advies is gebaseerd op de gemiddelde lengte van de mensen die aan de tafel zullen zitten.

Lees meer hierover in ons artikel over de optimale tafelhoogte.

Slim geplaatste verlichting, die niet alleen sfeervol kan zijn maar ook helder genoeg om te koken, te lezen of te werken, gecombineerd met zachte kleuren, maken van de keuken een plek waar je je op je gemak voelt. Op maat gemaakte keukenkasten van jouwMaatkast.nl, met geïntegreerde en dimbare led-verlichting, zijn daarom een goede keuze.

Open keukens zijn nog steeds populair, maar bij het thuiswerken, worden ze steeds meer gebruikt als werkplekken. Om daar rust te creëren, kun je archiefkasten op maat gebruiken als ruimteverdeler of verschillende delen afscheiden met scheidingswanden.

Wil je de woontrends van 2022 in jouw huis toepassen? Neem contact op met onze interieurspecialisten die je graag zullen helpen bij het ontwerpen van jouw op maat gemaakte meubels. Laat je adviseren en configureer eventueel – door je scherm te delen – samen met onze medewerker meubels die passen bij de woontrends van 2022!

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS