2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024!

Alleen tot:

Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024

Jouw idee. Jouw wandrek.

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Wandrek op maat ontwerpen - ook beschikkbaar met schuine kant

Jouw idee. Jouw wandrek.

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Wandrek op maat ontwerpen - ook beschikkbaar met individuele elementhoogte

Voorbeelden van geconfigureerde wandrekken

Afmetingen, inrichting en design geheel volgens jouw wensen.

Met schuine kant links

Kast met schuine kant links

Witte open kast

Met schuine kant rechts

Helemaal jouw wandrek
Voor jouw ruimtelijke situatie heb je de perfecte wandrek nodig. Hier kan je jouw idee zo omzetten als jij dat wilt - millimeter nauwkeurig.
Configureer jouw wandrek millimeter nauwkeurig.
Een ruim aanbod aan decors.

Wandrekken zijn onmisbaar voor boekenwurmen, vooral op maat gemaakte wandrekken. De legplanken kunnen symmetrisch worden geplaatst in elk element of volledig individueel.

De twee open wandrekken met hun vele, flexibel te plaatsen legplanken bieden veel opbergruimte voor boeken, decoraties en opbergboxen.

Jouw voordelen bij jouwMaatkast.nl

Bij het kiezen van meubels zijn je persoonlijke wensen het belangrijkste. Uitstekende service & perfecte kwaliteit voor je meubelproject.

100% op maat

 • Bepaal de afmetingen van je meubels millimeter nauwkeurig
 • Een keur aan inrichtingsmogelijkheden voor meer orde
 • Moderne productiemethoden voor een hoge nauwkeurigheid
 • 23 decors en meer dan 45 extra decors op aanvraag

Kwaliteit die aan de
hoogste eisen voldoet

 • Made in Germany ‒ vervaardigd in Duitsland
 • Jarenlang woongenot met 5 jaar garantie
 • Meerdere kwaliteitscontroles
 • Duurzaam dankzij topmaterialen

Uitstekend advies &
goede service

 • Productadvies, vakkundige tips en hulp bij het plannen
 • Showrooms in Duitsland: Keulen (Frechen), Soest
 • Instructies voor het opmeten online verkrijgbaar
 • Gratis decormonsters ontvangen

100%-tevreden-klant-garantie

 • Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze
 • Alle materialen altijd op voorraad voor een snelle productie
 • Montage op aanvraag
 • Klantbeoordeling ZEER GOED: 5,7 van 6

Zo eenvoudig werkt het:

Gemakkelijk droommeubel online configureren

In slechts enkele stappen online je favoriete meubels ontwerpen.

2: Levering

Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze.

3: Genieten

Geniet van je prachtige nieuwe meubels met 5 jaar garantie.

Wandrekken ontwerpen bij jouwMaatkast.nl

Een wandrek ontwerpen: volg deze tips!

Wandrekken zijn echte alleskunners die veel rollen kunnen vervullen. Dat maakt ze bijzonder populaire meubels. Een wandrek...

 • biedt overzichtelijke opbergruimte.
 • kan het design van een kamer bepalen.
 • is makkelijk aan te passen aan jouw wensen.
 • kan dienen als multifunctionele kamerverdeler.

Op deze pagina gaan we in op de wandrekken en kasten die je zoal in een huis aantreft. Natuurlijk wil je het model kiezen dat bij jouw woonbehoeften past. Onze achtergrondinformatie zorgt ervoor dat je precies weet waar je op moet letten als je straks zelf een kast of wandrek gaat ontwerpen.

Een goede indruk maken

Bij de binnenkomst in een huis is de hal het visitekaartje van elke woning: het is de eerste ruimte die gasten zien. Daarom is het belangrijk om hier een goede indruk te maken. Het is dan ook essentieel de hal opgeruimd en overzichtelijk te houden, terwijl er ook ruimte moet zijn voor ieders schoenen en jassen. Daarnaast wil je ook voor een handige plek hebben om bijvoorbeeld de huis- of autosleutels te bewaren. Daarom raden we aan in de hal een commode met een schoenrek te combineren en dit af te ronden met een wandrek of -kast met een kledingroede voor jassen.

Een wandrek voor de keuken

Van het servies tot de kruiden, je bestek tot het kookboek: in de keuken wil je dat altijd alles makkelijk toegankelijk is. Daarnaast moet er plaats zijn voor decoratieve elementen, zoals een plant, klok of fotolijst. Daarom is de keuken gebaat bij ruime, open kasten. Kies er bijvoorbeeld voor om een wandrek te ontwerpen voor het servies en een hoge, gesloten kast met laden voor het bestek.

De juiste keuze voor de woonkamer

De woonkamer is de centrale plek in huis, waar je na je werkdag wilt ontspannen en ook gasten wilt ontvangen. Omdat je in deze kamer – meer dan elders in huis – veel tijd doorbrengt in je luie stoel of op de bank, wil je dat je meubilair deze ontspannen sfeer reflecteert. Daarom is het belangrijk in de woonkamer te kiezen voor minder, maar grotere meubelstukken. Een uitgebreid tv-meubel met plaats voor je boeken- en platencollectie kan worden aangevuld met twee of drie simpele wandplanken voor je vakantiefoto's en planten.

De ideale opbergruimte in de badkamer

In de badkamer heerst bijna altijd een tekort aan ruimte. Een schuine wand, lastige hoek of zelfs een nis gooit al snel roet in het eten voor een standaardmeubel. Daarom is een meubel op maat hier op de juiste plek. Een spiegelkast boven de wasbak vervult een dubbele functie: zo heb je een kaptafel voor je make-up of scheerspullen, die je netjes kunt opbergen achter de kastdeuren. Wanneer je op de overloop geen ruimte hebt, is een linnenkast in de badkamer ook een goede oplossing. Vergeet niet tot aan het plafond de ruimte te benutten, zodat je juist in de breedte kunt besparen. Als je je wandrek gaat ontwerpen met onze configurator, is dit een fluitje van een cent.

Kleding en beddengoed in de slaapkamer

De slaapkamer is de plek in huis waar rust en ruimte absoluut onmisbaar zijn. Een ingetogen, ruime kast is de beste oplossing. Bij het uiteindelijke ontwerp moet je wel opletten bij uitkiezen van het houtdecor of de kleur. Meubels met houtpatronen lijken groter dan ze zijn, terwijl een simpele witte lak juist rust schept én kleiner overkomt. Vergeet niet dat ook een kledingkast deels of zelfs geheel van spiegeldeuren kan worden voorzien, zodat je slaapkamer ruimer lijkt.

Bij een kledingkast in de slaapkamer moet je op voorhand goed bedenken wat je precies wilt opbergen, want geen enkele andere kast krijgt zo veel verschillende spullen voor de kiezen: winter- en zomerkleding, beddengoed maar ook schoenen moeten ordelijk een plekje krijgen in de kast.

Rust en ruimte in de kinderkamer

In de kinderkamer tref je allerhande spullen aan die alsmaar van hot naar her worden gesleept. Speelgoed, kleren, schoenen: je kunt het zo gek niet bedenken of het zal ergens op de vloer verschijnen. Daarom is het belangrijk om alles gemakkelijk en snel te kunnen opbergen, terwijl alles wel toegankelijk blijft voor de kleine. Let hierbij op de inrichting van het wandrek, waarbij je op de hoger gelegen planken ruimte overlaat voor spullen die het kind beter niet uit de kast kan halen. Op de onderste planken komen dan de lievelingsspullen terecht, zodat het kind deze altijd kan zien.
Het valt verder zeker aan te raden om een wandrek in de kinderkamer van wandbevestiging te voorzien. Een hoog wandrek staat natuurlijk hartstikke stabiel, maar wanneer kinderen omhoog beginnen te klimmen, kan het rek uit balans raken – en een groot meubelstuk dat omvalt kan de nodige schade veroorzaken. Voorkom zo'n scenario met twee of drie simpel aangebrachte schroeven, die geheel aan de bovenzijde enkele centimeters in de muur worden verankerd. Zo bespaar je jezelf als ouder de nodige zorgen.

De berging : verre van een loze ruimte

De berging wordt vaak vergeten wanneer het meubels op maat betreft, maar het is natuurlijk bij uitstek de ruimte waar je het meest kunt opslaan. Hiervoor ben je bij jouwMaatkast.nl aan het juiste adres. Ontwerp in een handomdraai een wandrek dat langs de gehele lengte van de muur loopt. Vergeet niet tussenschotten aan te brengen, zodat de brede planken niet worden overbelast – een andere manier om dit te voorkomen, is het aanvragen bij onze klantenservice van extra sterke planken van 25 mm dik.

De bestelling en levering

Grijp nu jouw kans om je eigen kast of wandrek te ontwerpen en maak direct gebruik van onze online meubelplanner. De planner is zo gemaakt dat werkelijk iedereen er mee uit de voeten kan. Het enige dat je zelf moet doen is het uitvoeren van het meetwerk, maar daarvoor hebben wij een heldere en behulpzame handleidingen! Zodra je de bestelling hebt afgerond, kijken onze experts nog een laatste keer naar alle maten en wensen om er zeker van te zijn dat er geen problemen ontstaan bij de productie. Zodra jouw ontwerp is goedgekeurd, wordt alles in werking gezet en binnen slechts enkele weken wordt je nieuwe meubel bezorgd.

 

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS