2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024!

Alleen tot:

MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024

Jouw idee. Jouw schappenkasten

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Schappenkast op maat met front gelakt in mintgroen

Jouw idee. Jouw schappenkasten

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Schappenkast op maat in wit met hoogteverschil

Voorbeelden van geconfigureerde schappenkasten

Afmetingen, inrichting en design geheel volgens jouw wensen.

Open hoekkast met schuine kant rechts

Open hoekkast met schuine kant links

Witte open kast

Helemaal jouw schappenkast
Voor jouw ruimtelijke situatie heb je de perfecte schappenkast nodig? Hier kan je jouw ideeën zo omzetten als jij dat wilt - millimeter nauwkeurig.
Configureer jouw schappenkast millimeter nauwkeurig op maat.
Kies uit een ruim aanbod aan decors.

De ruimte onder een trap kan je ideal als opbergruimte gebruiken. Een schappenkast op maat is daarvoor de perfecte oplossing.

Een hoekschappenkast geeft een chique uitstraling aan jouw woonkamer.

Jouw voordelen bij jouwMaatkast.nl

Bij het kiezen van meubels zijn je persoonlijke wensen het belangrijkste. Uitstekende service & perfecte kwaliteit voor je meubelproject.

100% op maat

 • Bepaal de afmetingen van je meubels millimeter nauwkeurig
 • Een keur aan inrichtingsmogelijkheden voor meer orde
 • Moderne productiemethoden voor een hoge nauwkeurigheid
 • 23 decors en meer dan 45 extra decors op aanvraag

Kwaliteit die aan de
hoogste eisen voldoet

 • Made in Germany ‒ vervaardigd in Duitsland
 • Jarenlang woongenot met 5 jaar garantie
 • Meerdere kwaliteitscontroles
 • Duurzaam dankzij topmaterialen

Uitstekend advies &
goede service

 • Productadvies, vakkundige tips en hulp bij het plannen
 • Showrooms in Duitsland: Keulen (Frechen), Soest
 • Instructies voor het opmeten online verkrijgbaar
 • Gratis decormonsters ontvangen

100%-tevreden-klant-garantie

 • Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze
 • Alle materialen altijd op voorraad voor een snelle productie
 • Montage op aanvraag
 • Klantbeoordeling ZEER GOED: 5,7 van 6

Zo eenvoudig werkt het:

Gemakkelijk droommeubel online configureren

In slechts enkele stappen online je favoriete meubels ontwerpen.

2: Levering

Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze.

3: Genieten

Geniet van je prachtige nieuwe meubels met 5 jaar garantie.

Schappenkast op maat zelf ontwerpen

Een schappenkast is niet voor niets een klassieker; in vrijwel elk huis zal je er eentje vinden. De populariteit is zeker niet zonder reden, omdat dit meubelstuk werkelijk in elke kamer van pas komt. Of het nou als kamerverdeler is, of juist als bergruimte in de bijkeuken of kelder: kijk om je heen en het valt op dat er altijd plek is voor een schappenkast. Het is wel belangrijk dat deze kast goed aansluit bij de ruimte, en dat wil je natuurlijk niet aan het lot overlaten. Kies daarom voor een schappenkast op maat en ontwerp deze zelf met onze online configurator. Zo hoef je geen compromis te sluiten tussen een eigenzinnige stijl en praktisch nut!
In nissen, onder schuine daken of dakkapellen en in de allerkleinste kamers: zelf een vakkenkast maken stelt je in staat voor de lastigste ruimten het juiste meubelstuk in huis te halen. Denk eerst na over de mogelijke afmetingen van de kast en hoe je die vervolgens kunt opdelen in lage en hoge elementen, voordat je met het ontwerpen begint. Met een open kast op maat is het mogelijk om juist de allerlastigste hoeken van een kamer optimaal te gebruiken.

Handige tips voor het ontwerpen

Het inrichten van een kleine wandkubus of een kast is een proces dat het hele jaar duurt. Herfststukken maken plaats voor decoratie van de feestdagen, die wederom wordt opgeruimd om Pasen en de lente te vieren – en vakantiefoto's en andere herinneringen groeien ook met de jaren mee. Gebruik een kast om belangrijke momenten uit je leven tentoon te stellen, zodat je er overal in huis aan wordt herinnerd. Bij het ontwerpen van een schappenkast op maat is het handig om dit allemaal in gedachten te houden, zodat je ruimte overlaat voor een fotolijst of een ander decoratief element.

'Less is more' bij meubels op maat

Nagenoeg iedereen heeft verzamelingsdrang in zich, wat betekent dat je door de jaren heen allerhande objecten en souvenirs hebt verzameld. Waarschijnlijk wil je zo veel mogelijk hiervan kwijt in jouw nieuwe schappenkast, maar wij raden aan het motto 'less is more' te volgen. Een overbeladen meubel komt chaotisch over. Denk daarom goed na: wat hoort er allemaal écht in de kast thuis en wat kan elders worden opgeborgen? Leg alles naast elkaar op een tafel, doe een stap achteruit en kijk wat bij elkaar past qua kleur, vorm en thema. Zo kun je makkelijker beslissen wat uiteindelijk de kast in gaat.

Geef jouw kast een eigen look

Een van de meest gebruikte designtrucs is het sorteren van objecten op kleur. Of het nou om boeken, vazen of iets anders gaat: een drietal hoofdkleuren die elkaar afwisselen in een meubelstuk brengen een prachtig kleurenpatroon in de kamer en houden de uitstraling overzichtelijk. Het is namelijk erg belangrijk kleuren op elkaar af te stemmen. Of je nou voor klassieke houtpatronen of juist strakke moderne kleuren gaat, in onze online configurator heb je de keuze uit verschillende houtdecors en effen kleuren. Daardoor weet je zeker dat je voor precies jouw stijl kunt kiezen. Hierbij is het wederom belangrijk te weten wat er allemaal in de kast zal worden opgeborgen: met op maat gemaakte meubels kan je het meubelstuk op de inhoud afstemmen!

Kasten inrichten: contrast en harmonie

Een schappenkast op maat maken gaat om veel meer dan bergruimte voor alleen boeken – denk aan decoratie, zoals vazen en bloemen, maar ook aan servies en beddengoed. Een juist ontworpen open kast is een alleskunner en kan in de keuken glazen en kopjes opbergen. Op de overloop kun je badlakens en handdoeken kwijt in een schappenkast. De mogelijkheden zijn werkelijk onbeperkt – kijk vooral ook op onze website voor inspiratie!

Het huis als museum

Een mensenleven zit bomvol momenten die je nooit wilt vergeten – en daarom is het belangrijk al deze herinneringen een plekje te geven in je huis. Of het nou om een souvenir gaat of een familiefoto, een treinticket of een ansichtkaart: het allerkleinste kan je terugbrengen naar een punt in het verleden dat betekenisvol is. Daarnaast is het een bijzonder goed aanknopingspunt voor gasten, omdat alles een persoonlijk verhaal heeft.

De afmetingen van jouw kast

De afmetingen van jouw schappenkast op maat vaststellen is de eerste en belangrijkste stap van het ontwerpproces. Hiermee bepaal je de bergruimte en natuurlijk de algemene uitstraling van het meubel.

Hoogte: de meeste vakkenkasten zijn tussen één en drie meter hoog. Let bij je keuze van de kasthoogte niet alleen op esthetische maar ook op praktische overwegingen. Bij een oneven ondergrond is een sokkel met instellbare voetstuk hoogte een goed idee, maar dit voegt wel tien tot vijftien centimeter toe. Verder is een hoge kast doorgaans aantrekkelijker, maar biedt een lagere kast daarentegen ruimte op de bovenkant voor decoratie en spullen.
Breedte: de breedte wordt het best bepaald in verhouding tot de hoogte van de kast. Een hogere kast kan bijvoorbeeld in meerdere secties worden opgedeeld met meerdere verwijderbare inlegplanken die modulair kunnen worden geplaatst.
Diepte: Bedenk goed wat je allemaal in de schappenkast wilt plaatsen, voordat je overgaat tot het bepalen van de diepte. Je kan in onze online configurator echter de elemente van jouw schappenkast met verschillende dieptes ontwerpen.
Inlegplankhoogte: in de online configurator staat het je vrij om de inlegplankhoogten in te richten. Zo kun je bijvoorbeeld een plank vrijhouden voor een lamp, bloemstuk of juist een groter boek. Alhoewel het bijzonder mooi staat om boeken perfect tussen twee planken te laten passen, raden wij je aan om zo'n vijf centimeter aan de bovenkant vrij te laten. Zo kun je gemakkelijker je boeken uit de kast halen.

Online je eigen kast ontwerpen

Je kunt al jouw meubels tot de millimeter precies ontwerpen met onze online configurator – met of zonder schuine zij- of achterkant. Zo kun je kasten in nissen plaatsen, of juist midden in de ruimte als kamerverdeler. Wanneer de algemene maten zijn ingevoerd kun je de gewenste inrichtingselementen invoegen, zoals laden, inlegplanken of spotjes. Voor inlegplanken worden gaten voorgeboord, zodat je zelf gemakkelijk planken kunt plaatsen of juist verplaatsen.
Als laatste stap kies je de stijl van de afwerking. Hierbij zijn talloze looks verkrijgbaar, zoals meerdere houtdecors: van beuken tot eiken en nog veel meer. Daarnaast is een monochrome kast in bijvoorbeeld crème, antraciet of klassiek wit een populaire keuze. Bestel gerust onze kosteloze decormonsters: zo kun je thuis op je gemak kijken of het bij de rest van je interieur past.

Het productieproces

jouwMaatkast.nl produceert alle meubels op maat uitsluitend in Duitsland. Dit stelt ons in staat om garant te staan voor hoogwaardig materiaal, vakwerk door echte experts en een duurzaam werkproces van begin tot eind. Wij staan dan ook voor topkwaliteit en vakmanschap en bieden een vijfjarige garantie op al onze meubels. Elke bestelling wordt zorgvuldig gecheckt. Bij eventuele vragen over je ontwerp nemen we direct contact met je op, zodat je na slechts enkele weken al jouw nieuwe schappenkast op maat in huis hebt.

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS