2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024!

Alleen tot:

Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024

Decoratie breien voor je woning

Aan deze veelzijdige trend beleef je sowieso veel plezier.

Nu configureren
Decoratie breien voor je woning
Trendy decoratie breien voor je eigen huis

Denk je nog altijd dat breien voor oude omaatjes is? Dan zit je er goed naast! Het gaat hier niet alleen om een trend met traditie – ook als woondecoratie wordt breiwerk steeds populairder. Van elegant tot speels; er is voor elk wat wils. In dit artikel kom je erachter hoe je gekochte of zelfgebreide decoratie in je inrichting kunt integreren.

Breien: handwerk met een lange traditie

Wanneer breien precies is ontstaan en wie het uitgevonden heeft, weten we niet precies. In ieder geval werkten de Arabieren al in de 8e eeuw met macramé en in de 13e eeuw waren er al gebreide kussens. In Europa verspreidde dit handwerk zich vanuit Frankrijk.

Uit de Verenigde Staten komt een interessante trend voor het breien van decoratie: daar is sprake van "guerilla knitting", waarbij bepaalde voorwerpen op straat – dus in het openbaar ¬– met breiwerk worden versierd. De kunstenaars breien bijvoorbeeld decoratie voor bomen of verkeersborden. Dit breiwerk ziet er meestal gewoon mooi uit, maar heeft vaak ook een symbolische betekenis. Guerilla knitting is ontstaan in Texas, waar in 2005 deurklinken met kleurrijke stiksels werden verfraaid.

Tegenwoordig kun je ook gebreide decoratie in de winkel kopen – maar natuurlijk zorgt het zelf doen juist voor extra veel plezier.

Ideeën voor gebreide decoratie in huis

Gebreide decoratie is gezellig en komt 's winters perfect tot z'n recht bij de hygge-stijl. Zelfgebreide sokken, warme spreien en gebreide hoezen voor kruiken of theepotten passen perfect bij elkaar en creëren een sfeer van warme gezelligheid.

Maar ook in andere jaargetijden is gebreide decoratie handig. Daarbij kun je behoorlijk creatief te werk gaan: wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgebreide boekomslagen of gebreide omtrekken voor bloemenvazen? Vooral bij het laatste heb je een zee aan mogelijkheden, want als je eenmaal zo'n "sjaal" hebt gebreid, kun je deze voor alle mogelijke ronde voorwerpen gebruiken; denk aan pennenbakjes, weckpotten of zelfs lampen.

Als je iets meer ervaring hebt met breien, kun je ook schattige decoratie maken waar je dagelijks en in elk jaargetijde wat aan hebt, zoals grappige mutsjes voor de eieren bij het ontbijt, gebreide omslagen voor fruitschalen, gebreide mandjes en een "outfit" voor je haar- of tandenborstel. Deze – – vaak speelse – decoratie ideeën passen goed in een landelijk interieur en in de kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan gebreide knuffeldiertjes – zoals slaperige uilen, die tussen de plantenpotten op de vensterbank zitten.

Iets gecompliceerder is het breien van wanddecoratie. Denk daarbij onder meer aan decoraties van macramé, die een elegante en chique indruk maken. Er bestaat ook zeer kleurrijke gebreide wanddecoratie met zonnen, sterren of sneeuwvlokken. Het is zelfs mogelijk om een omtrek voor fotolijsten te breien.

Decoratie voor meubels breien

Decoratie voor meubels breien? Ja, je leest het goed: het is een trend geworden om de poten van tafels of stoelen te omwikkelen met smalle, gebreide sjaals. Gebreide kussens op de bank zijn ook weer helemaal in, zelfs voetenbankjes kun je een volledig gebreid overtrekje geven. Ook kun je met zelfgebreide decoratie gemakkelijk kleur in huis brengen. Dankzij het veelzijdige aanbod aan wol en garen kun je de kleuren perfect aan je inrichting aanpassen. Geïnspireerd? Dan wensen we je veel plezier met het breien van je eigen decoratie!

 

Beeld: bron - unsplash.com

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS