2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
LENTE-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 15-04-2024!

Alleen tot:

LENTE-SALE: Nu tot 25 % korting alleen tot 15-04-2024

Een landelijk interieur: modern en natuurlijk

Ontdek welke meubels, kleuren en decoratie bij de landelijke stijl passen

Slaapkamer met kledingkast op maat met kaderfront gelakt in duifblauw
Een landelijk interieur: natuurlijk en modern tegelijk

Als je op het platteland woont, creëer je misschien onbewust al een landelijke stijl – als je in de stad woont, kun je met deze woonstijl een stukje natuurlijke ongedwongenheid in huis halen. De landelijke stijl kent meerdere oriëntaties en is helemaal in. In dit artikel laten we je alles over deze trendy stijl weten.

Zo wordt jouw landelijke interieur een succes

De landelijke stijl heeft een soort genegen ouderwetse sfeer, die een fijne nostalgie uitstraalt. Een landelijk interieur wekt de indruk dat er volop wordt geleefd, wat het ook gezellig maakt. Een landelijke inrichting wordt ook wel als „natuurlijk modern" gekenschetst. Daarmee komen we meteen uit bij de basis van een landelijk interieur: natuurlijke ongedwongenheid. Dit wordt bijvoorbeeld weerspiegeld in de natuurlijke kleuren en vloeren, zoals parket, laminaat en plavuizen. Tip: vloerkleden zijn niet voor elke woonstijl geschikt, maar voor de landelijke stijl zijn ze de perfecte keuze. Populair zijn ruitjes- en streepjespatronen – maar ook een vloerkleed met een bloemetjespatroon komt hier goed tot z'n recht.

De verschillende oriëntaties van de landelijke stijl

Voor een naar romantiek neigende landelijke stijl zijn vooral bloemenpatronen en verfijnd textiel geschikt. Daarbij passen ook kanten onderzetters en verschillende pastelkleuren. Als je fan van Scandinavië bent, ligt een meer noordelijke landelijke stijl voor de hand. Blauw en groen zijn hier de kleuren van keuze, en je kunt elementen van de hygge-stijl aan dit landelijke interieur toevoegen. Eleganter en chiquer is de Engelse cottage-stijl, die verwijst naar de landadel van Groot-Brittannië en wordt gekenmerkt door krachtige kleuren en donker hout.
Kleuren die bij elke type landelijk interieur passen zijn zand- en aardekleuren en grijze tinten als leisteen- of duifgrijs. Daarbij vormen de zachte kleuren als het ware de coulissen die de krachtige kleuraccenten in de spotlight zetten. Zulke accenten – bijvoorbeeld kussens op de bank of fotolijsten aan de muren – zet je met kersenrood of citroengeel.


Deze meubels passen bij de landelijke stijl

Als je je huis in de landelijke stijl wilt inrichten, hoef je niet per se nieuwe meubels te kopen. Vaak kun je ook goed terecht op een rommelmarkt of bij een antiquair. Hout en rotan zijn passende materialen en massief houten meubels zijn ideaal voor een landelijk interieur in Britse sferen.
Als je een beetje handig bent, kun je de tweedehands meubels zelf aan je woonstijl aanpassen: ruwe oppervlakken en afgesleten hoeken zijn precies wat je nodig hebt in een landelijk interieur. Net als eenvoudige houten stoelen en tafels, die je zelf van een likje witte verf kunt voorzien. Je kunt ook een moderne draai aan de landelijke stijl geven. Kies in dat geval voor gemakkelijke, grote fauteuils en elegante vitrinekasten.


Natuurlijke decoratie voor een landelijk interieur

Ook de juiste decoratie is van belang bij de landelijke stijl. Hier draait het eveneens om natuurlijke materialen: stukken hout en stenen die je zelf gevonden hebt als decoratie, schalen van klei en keramiek in de keuken, natuurlijke stoffen als linnen en katoen voor de gordijnen en spreien. Met een eettafel die liefdevol is gedekt met porseleinen servies, zilveren bestek en bijpassende servetringen zorg je voor een echte blikvanger. Bloemen mogen zeker niet ontbreken: je kunt ze neerzetten waar je maar wilt, zelfs in de badkamer of op je bureau. Wat je in de loop van het jaar aan natuurlijke materialen buiten vindt, kun je allemaal gebruiken als decoratie: weidebloemen in de zomer, kastanjes in de herfst, wilgenkatjes in de winter en krokussen in de lente – exact deze natuurlijke verscheidenheid definieert de landelijke stijl.

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS