2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024!

Alleen tot:

MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024

Plaatsbesparende trappen & meer opbergruimte

Millimeter nauwkeurig met meubels op maat inrichten

trapkast op maat
Plaatsbesparende trappen voor iedere woning

Wil je de zolder verbouwen, je appartement met meerdere verdiepingen moderniseren of je gehele huis laten inrichten? Vroeg of laat moet je de keuze maken voor een trap. Plaatsbesparende trappen zijn bij uitstek geliefd, omdat ze je meer bewegingsvrijheid bieden in de inrichting. Bovendien zijn er nog andere aantrekkelijke opties voor het optimaal gebruiken van de trap. Laat je inspireren!

Met de trap ruimte besparen, hoe zit dat?

Je hebt twee opties om efficiënt met je ruimte om te gaan als het om de trap gaat: je kunt een zogenaamde plaatsbesparende trap laten maken of de ruimte onder een gewone trap optimaal benutten.


De bijzondere kenmerken van plaatsbesparende trappen

Plaatsbesparende trappen worden steeds populairder. Ze gelden als elegante oplossing voor kleinere woonruimtes, en dat niet voor niets. Dankzij de manier waarop ze zijn gebouwd, heb je zo meer ruimte over om je woning creatief in te richten. Omdat ze veel smaller en steiler zijn, zijn plaatsbesparende trappen ook veel voordeliger dan traditionele trappen. Bijzonder elegant zijn de varianten waarvan de traptreden aan de ene kant breder zijn dan aan de andere. Let natuurlijk wel op als je de trap op en af gaat, vooral als je nog niet helemaal aan de trap bent gewend. Als je kleine kinderen of senioren in huis hebt, is het verstandig om brede traptreden te kiezen.

Erg geliefd zijn plaatsbesparende trappen als verbinding tussen slaap- en woonkamer. Een wenteltrapje dat vrij in de kamer staat en de doorgang vormt tussen twee etages, is een echte blikvanger. Ook voor buiten kan zo'n plaatsbesparende trap onverwacht uitkomst bieden. Een verzinkte metalen trap ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook bestand tegen weer en wind.

Ruimte besparen met opbergplek onder de trap

Ook met een "gewone" trap kun je ruimte besparen door de ruimte eronder optimaal te benutten om dingen in op te bergen of zelfs om een zit- of werkhoekje te creëren.

Je zult versteld staan van hoe flexibel je de ruimte onder de trap kunt indelen. Je kunt met een trapkast, die is gebouwd om op de millimeter nauwkeurig onder jouw trap te passen, voor overzichtelijkheid zorgen. Maar ook met boekenkasten, open of gesloten, kun je de ruimte onder de trap goed gebruiken. Overigens heb je zelfs plaatsbesparende trappen die van opbergruimte zijn voorzien, waar je bijvoorbeeld schoenen of boeken in kwijt kunt. In dit blogartikel lees je hoe je de opbergruimte onder de trap zinvol kunt gebruiken.

Als je in plaats daarvan de ruimte onder de trap gewoon wilt inrichten als deel van je woning, kun je je creativiteit de vrije loop laten. Wat dacht je van een minimalistische werkhoek met een op maat gemaakt bureau en dito kastjes, die perfect in de ruimte passen? Je kunt ook je op maat gemaakte meubels als ruimteverdeler inzetten om een rustig hoekje creëren, waar je ongestoord kunt mediteren of lezen in je favoriete fauteuil.


Plaatsbesparende trappen naar de zolder

Ook voor zolders zijn er plaatsbesparende trappen verkrijgbaar, die bijzonder steil zijn of smalle treden hebben. Deze trap kan zijn vastgemaakt of beweeglijk zijn – afhankelijk van hoe vaak je de zolder op wilt gaan. Typische plaatsbesparende trappen zijn de opvouwbare modellen. Deze worden meestal verankerd aan het luik in het plafond en worden met behulp van een metalen staaf naar beneden getrokken.

Het juiste materiaal voor plaatsbesparende trappen

Zo divers als de modellen zijn ook de materialen waaruit plaatsbesparende trappen tegenwoordig worden vervaardigd. Het is vooral belangrijk dat het materiaal past bij de sfeer in huis. Zo zijn trappen van donker metaal goed in te passen in de Bauhausstijl, terwijl voor de landhuisstijl een blauw- of witgeschilderde houten trap de voorkeur verdient.

In het algemeen is hout de juiste keus voor een gezellige, huiselijke sfeer, terwijl felle kleuren beter passen bij een levendige, vrolijke inrichting. Metaal- en glaselementen resulteren in een modern, chic totaalbeeld. Wat je ook kiest – een plaatsbesparende trap kan een verrijking van jouw woonruimte betekenen.

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS