2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024!
SUMMER-SALE! Nu tot 25 % korting + en gratis verzending tot 22-07-2024

Decoratie ideeën voor elke kamer

Hier vind je concrete tips voor de woonkamer, slaapkamer, keuken en de badkamer

Decoratie ideeën

Decoratie ideeën voor het creatief vormgeven van ruimtes

Je eigen woning met decoratie opfleuren kan voor veel plezier zorgen, maar het moet ook goed worden gepland – anders wordt het al gauw te veel of te bont. Als je rekening houdt met een paar basisregels is het eigenlijk hartstikke makkelijk. En precies die geven we je in dit artikel – samen met concrete decoratie ideeën voor de woonkamer, slaapkamer, keuken en de badkamer.


Hier moet je op letten bij het decoreren van je woning

De juiste decoratie maakt je huis aantrekkelijker om in te wonen en dient het doel van de betreffende kamer te ondersteunen. Stel je zelf vooraf de vraag hoe je de ruimte wilt gebruiken en stem je decoratie ideeën daarop af. Voor slaapkamers zijn elementen die gedrevenheid of dadendrang symboliseren bijvoorbeeld niet geschikt. Symbolen en kleuren die voor onthaasting zorgen, zijn een stuk beter.

Natuurlijk moet de decoratie ook bij het interieur passen. Probeer je huidige inrichtingsconcept eens objectief te aanschouwen: heb je een moderne inrichting of is het vooral gezellig? Maakt jouw huis een steriele en opgeruimde indruk of is het er creatief-chaotisch? Maak gebruik van je bevindingen, zodat er door de decoratie geen tegenstrijdigheden in het inrichtingsconcept ontstaan.

Ook de bouwkundige indeling van de woning is van belang. Wil jij met je decoratie ideeën de ruimte onder de trap gebruiken en mooier maken? En hoe zien de muren eruit? Welke veranderingen mag je – bijvoorbeeld in een huurwoning – doorvoeren? Ook het gebouw zelf moet bij de decoratie ideeën passen: als je een zeer modern huis voorziet van elementen uit de landelijk stijl, dan krijg je niet altijd de gewenste authentieke sfeer. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat juist deze tegenstelling tussen modern en rustiek je aanspreekt.


Mooie decoratie ideeën voor de woonkamer

In de woonkamer gaat het voornamelijk om ontspanning, maar ook om creativiteit en nieuwe projecten. Dat mag worden weerspiegeld in de kleuren. Textiel kun je in een bijpassende kleur kiezen, bijvoorbeeld voor de gordijnen, de kussens op de bank en de tafelkleden.
Grote afbeeldingen aan de muur zorgen voor de juiste stemming – fotobehang behoort ook tot mogelijkheden. Met staande lampen kun je in elke hoek lekker een boek lezen. En vooral in de woonkamer mogen planten niet ontbreken: grote palmen voor fotobehang met een afbeelding van de Caraïben creëren een geheel andere sfeer dan veel kleine cactussen voor een afbeelding van de Afrikaanse savanne. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Neem dan een kijkje bij onze tips voor het decoreren van je woonkamer

Ontspannende decoratie ideeën voor de slaapkamer

Rust, ontspanning en 's avonds goed in slaap kunnen vallen – dat dient het doel van decoratie in de slaapkamer te zijn. Met textiel kun je veel bereiken: gordijnen van lichtdoorlatend linnen laten zacht gefilterd licht de slaapkamer binnen en een warm vloerkleedje naast het bed voorkomt koude voeten voor het slapengaan. Een rijkelijke decoratie met kussens en plaids maken de slaapkamer lekker knus en gemoedelijk.
Ook in de slaapkamer kun je met afbeeldingen werken. Die moeten wel iets discreter zijn dan in de woonkamer. Een enkele, grote afbeelding met een rustgevend motief ziet er mooi uit boven je bed, meerdere kleine foto's in lijstjes van dezelfde kleur brengen eveneens ontspanning. En wat dacht je van een comfortabele fauteuil om in te lezen met een klein tafeltje voor je boeken? Overigens: een mobiel is niet alleen iets voor kleine kinderen. Wat dacht je van zwevende zwaluwen, die 's avonds bij het in slaap vallen boven je hoofd cirkelen?
Tip: gebruik je een wekker? Die kun je gebruiken als leuk decoratie idee voor de slaapkamer. Denk aan een ouderwets model, passend bij een shabby chic-inrichting, of een enorm grote wekker die qua kleur is afgestemd op de muren.

Decoratie ideeën voor de badkamer en keuken

Zowel in de badkamer als in de keuken kun je creatieve dingen doen met de tegels aan de muur. Ansichtkaarten met motiverende citaten of kleine magneten voor de koelkast of de radiatoren zijn andere, liefdevolle decoratie ideeën voor beide ruimtes.
In de badkamer kun je de decoratie qua kleur aanpassen aan het textiel: handdoeken en badmatten met dezelfde kleur zorgen voor een harmonisch geheel. Ook de bekers voor de tandenborstels en de zeepdispenser kun je op elkaar afstemmen. Een paar potplanten en een wasmand van een natuurlijk materiaal als rotan maken het geheel helemaal af. Kaarsen dragen bij aan ontspannende of romantische momenten – vooral in decoratieve kaarsenstandaards.
In de keuken kun je op een leuke manier kruiden neerzetten, bijvoorbeeld op een houten kruidenrek met daaraan hangpotten, waarin je verse kruiden laat groeien. Pannenlappen en theedoeken met dezelfde kleur verlenen de gehele keuken harmonie. Geglazuurde fruitschalen vol groente en fruit houden je gezond en zorgen voor kleur. Met bijpassend servies maak je het helemaal gezellig in de keuken.

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS