2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024!

Alleen tot:

Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024

Wellness thuis

Met deze wellness-accessoires lukt het

Nu configureren
Wellness thuis badkamerkasten op maat
De juiste accessoires voor een ontspannen wellness-dagje thuis

Als het geen lekker weer is of de entree voor de sauna momenteel boven je budget is, kun je thuis voor wellness zorgen met de juiste accessoires en heerlijk ontspannen en herstellen. In dit artikel vind je wellness-ideeën die ook thuis werken en de zintuigen stimuleren!

De juiste voorbereiding voor een wellness-weekend thuis

Om niet eerst onnodig te stressen, voordat je in het weekend of na het werk wilt gaan ontspannen, is het handig om al je wellness-accessoires bij de hand te hebben en ze overzichtelijk te sorteren in de badkamer. Daarbij helpen decoratieve schalen en kommen, waarin je bijvoorbeeld zeep, parfum of bloemblaadjes kunt bewaren.
Bovendien helpt het je ontspannen als je woning enigszins is opgeruimd. Dat betekent niet dat alles brandschoon en perfect moet zijn opgeruimd. Dankzij genoeg opbergruimte – bijvoorbeeld met behulp van niskasten, laden onder je bed of ruime spiegelkasten – verdwijnen alle gebruiksvoorwerpen eenvoudigweg uit je blikveld.
Als je er ook nog voor zorgt dat de deurbel niet kan gaan en dat je smartphone je niet kan storen, dan staat niets je wellness-beleving thuis meer in de weg.

Badkamermeubels op maat

Wellness thuis: heerlijke geuren die je laten ontspannen

Onze herinneringen zijn sterk verbonden met ons reukzin. Daarom kun je met de juiste geuren positieve belevenissen opnieuw tevoorschijn toveren en ze benutten voor je wellness thuis. Er zijn talloze wellness-accessoires die voor heerlijke geuren zorgen:

  • Geurkaarsen
  • Geurzeep (vaak met etherische oliën)
  • Geurstenen, bijvoorbeeld van terracotta
  • Geurstaafjes in elegante glazen vazen

Citrusgeur werkt opwekkend en stimulerend, lavendel is rustgevend en zacht vanille helpt je te ontspannen. Maar het is vooral belangrijk dat je geuren kiest die je zelf lekker vindt en die voor een positieve ervaring zorgen.

Ontspanning voor je ogen met de juiste wellness-accessoires

Het oog wil ook wat – dat geldt eveneens voor de wellness-accessoires in je badkamer. Van praktische zaken als zeepbakjes, handdoekhouders en geurverspreiders kun je ook prachtige, decoratieve objecten maken. Gebruik bijvoorbeeld koperen schalen om daarin hoogwaardige, geurende stukken zeep te bewaren of zeepdispensers en geurverspreiders van getint glas.
Handdoeken kunnen opgerold op koperen dienbladen of schalen worden gelegd. Het voordeel: zulke schalen zijn een stuk makkelijker te verplaatsen dan stuk voor stuk alle handdoeken.
Verse bloemen zijn een aanwinst voor elke ruimte. Kies voor verse snijbloemen of voor groene planten in potten: in de woonkamer op het dressoir of op de eettafel, in de badkamer in open kasten. Zelfs op de rand van het bad is een mogelijkheid.
Ook licht speelt een belangrijke rol voor de juiste wellness-stemming thuis. Voor ontspanning is vooral indirect licht belangrijk, bijvoorbeeld door middel van staande of tafellampen, led-lichtjes – die op een spiegelkast kunnen worden geplaatst – of lichtkettingen.

Rustgevende klanken om volledig te ontspannen

Ja, ontspanning kun je ook horen: jouw lievelingsmuziek of een hoorspel kun je met behulp van draagbare speakers met bluetooth ook in de badkamer afspelen. Of je kunt relaxen met zachte natuurgeluiden – denk aan spetterend water, de ruisende zee of ritselende bladeren.
Ook klankschalen behoren tot voordelige, goed werkende wellness-ideeën voor thuis. De zachte klanken zijn de ideale ondersteuning voor een heerlijke massage of een lekker warm bad.

Wellness thuis ervaren: ideeën voor activiteiten

Simpelweg een reeks aan wellness-accessoires bij elkaar zoeken, leidt natuurlijk niet meteen tot ontspanning. Voor een spa dagje thuis of een volledig wellness weekend in eigen huis raden wij onder meer de volgende activiteiten aan:

  • Een ontspannen schuimbad
  • Een uitgebreide massage van je partner
  • Ontbijt op bed – of in bad!
  • De hele dag je pyjama aanhouden

Vooral het laatste punt kun je met andere wellness-accessoires voor thuis ondersteunen: schaf een knusse badjas aan met bijpassende pantoffels, zodat het net lijkt of je in een luxe hotel of in een kuuroord verblijft. Verwen jezelf met reusachtige badhanddoeken, geurende warmtekussens en een heerlijk kopje detox-thee.
Overigens: voor nog meer wellness thuis raden we je ons artikel aan over de hygge-stijl. Daarin lees je alles over Scandinavische knusheid!

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS