2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024!

Alleen tot:

MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024

Jouw idee. Jouw wandrek.

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Wandrek configureren: wandrek op maat zonder achterwand als kledingkast in de slaapkamer

Jouw idee. Jouw wandrek.

Jouw meubels: op maat en direct uit onze fabriek

Nu configureren
Wandrek configureren: open kast op maat in wit met twee verschillende hoogtes en zonder achterwand

Voorbeelden van geconfigureerde wandrekken

Afmetingen, inrichting en design geheel volgens jouw wensen.

Met schuine kant links

Kast met schuine kant links

Witte open kast

Met schuine kant rechts

Helemaal jouw wandrek
Voor jouw ruimtelijke situatie heb je de perfecte wandrek nodig. Hier kan je jouw idee zo omzetten als jij dat wilt - millimeter nauwkeurig.
Configureer jouw wandrek millimeter nauwkeurig.
Een ruim aanbod aan decors.

Hellende daken, nissen en smalle wanden maken de inrichting moeilijk. Gelukkig kunnen de op maat gemaakte wandrekken op de millimeter nauwkeurig aan deze omstandigheden worden aangepast. En dat is slechts een paar eenvoudige stappen.

Een wandrek met een doorlopende of getrapte helling kan onder de trap worden geplaatst en biedt zo veel opbergruimte. Maar ook onder een schuin dak is een getrapte wandrek een blikvanger.

Jouw voordelen bij jouwMaatkast.nl

Bij het kiezen van meubels zijn je persoonlijke wensen het belangrijkste. Uitstekende service & perfecte kwaliteit voor je meubelproject.

100% op maat

 • Bepaal de afmetingen van je meubels millimeter nauwkeurig
 • Een keur aan inrichtingsmogelijkheden voor meer orde
 • Moderne productiemethoden voor een hoge nauwkeurigheid
 • 23 decors en meer dan 45 extra decors op aanvraag

Kwaliteit die aan de
hoogste eisen voldoet

 • Made in Germany ‒ vervaardigd in Duitsland
 • Jarenlang woongenot met 5 jaar garantie
 • Meerdere kwaliteitscontroles
 • Duurzaam dankzij topmaterialen

Uitstekend advies &
goede service

 • Productadvies, vakkundige tips en hulp bij het plannen
 • Showrooms in Duitsland: Keulen (Frechen), Soest
 • Instructies voor het opmeten online verkrijgbaar
 • Gratis decormonsters ontvangen

100%-tevreden-klant-garantie

 • Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze
 • Alle materialen altijd op voorraad voor een snelle productie
 • Montage op aanvraag
 • Klantbeoordeling ZEER GOED: 5,7 van 6

Zo eenvoudig werkt het:

Gemakkelijk droommeubel online configureren

In slechts enkele stappen online je favoriete meubels ontwerpen.

2: Levering

Levering contactloos of tot aan de gewenste plek – jouw keuze.

3: Genieten

Geniet van je prachtige nieuwe meubels met 5 jaar garantie.

Je wandrek configureren bij jouwMaatkast.nl

Configureer je eigen wandrek voor extra opbergruimte

Een wandrek op maat is een praktische oplossing om allerhande verzamelingen tentoon te stellen – of het nou je boeken, schoenen of platen zijn. Net zo goed past een wandrek in de keuken, waar je er kruiden overzichtelijk in kunt opbergen. Lees hieronder meer over mogelijke soorten open kasten en vind de juiste variant voor bij jou in huis. Een wandrek configureren is nog nooit zo makkelijk geweest!

Een klassieker: het vrijstaande wandrek

Een vrijstaand wandrek is de absolute klassieker onder de opbergmeubels. Deze kun je zonder wandbevestiging een plekje geven in huis, bijvoorbeeld tegen de muur of vrij in de kamer. Wanneer je klimgrage kleine kinderen in huis hebt, raden we echter aan om een klein aantal bevestigingspunten te overwegen: slechts twee of drie schroeven in de wand voorkomen al eventuele tuimelproblemen. Vergeet niet dat een open kast net zo goed als kamerverdeler werkt, waarbij de ruimte wordt opgedeeld en er tegelijkertijd opbergruimte ontstaat.

Menig kastsysteem is zo ontworpen dat er op een later punt nog aanpassingen of uitbreidingen kunnen worden doorgevoerd. Bij jouwMaatkast.nl kun je kiezen voor extra inlegplanken of andere uitbreidingsopties, zodat je ook bij veranderingen in het huishouden – of het onvermijdelijke uitdijen van je verzamelingen – het meubel in een handomdraai van een update kunt voorzien.

Opgeruimd en netjes met een schoenenrek

Bij het betreden van een huis is de gang het allereerste wat je ziet, en je wilt natuurlijk dat jouw gasten zich welkom en op hun gemak voelen. Een schoenenrek, vrijstaand of laag aan de muur gemonteerd, biedt een overzichtelijke en elegante opbergruimte. Zo staan alle schoenen aangenaam opgeruimd op één plek. Verder kunnen natte schoenen goed 'ademen' in een open kast en drogen ze snel en hygiënisch.

Kantoorrekken en archiefkasten voor het kantoor

Gezien de enorme hoeveelheden documenten die komen kijken bij elke bedrijfsvoering, is een wandrek onmisbaar in elk kantoor. Een kantoorrek of een archiefkast zijn oplossingen op maat: in een enkele oogopslag zie je alle mappen en dossiers. Door de afgestemde maten van de vakken passen de dossiers bovendien naadloos tussen de planken. Ook voor een thuiskantoor biedt dit uitkomst, waarbij je bijvoorbeeld je bedrijfs- en privédocumenten kunt scheiden met een kleurensysteem.

In onze online configurator kun je kiezen voor extra sterke inlegplanken. Die zijn geschikt voor brede wandrekken, waarbij langere planken gevoelig zijn voor doorbuigen. Met een extra sterke plank voorkom je dit – een andere optie is om de open kast in meerdere, minder brede secties op te delen.

De woonkamer als tentoonstelling

In de woonkamer staan doorgaans je fraaiste meubels – het tv-meubel en de boekenkast met je boeken- en platenverzameling. Met een meubel op maat kun je deze twee op een ruimtebesparende en elegante wijze combineren. Laat een groot vak in het midden vrij voor de televisie en voeg aan de onderzijde enkele kleinere vakken toe voor een receiver, versterker en andere apparaten: klaar is de inrichting van je hifi-installatie. Naast en boven de televisie kun je planken configureren voor je verzamelingen. Let hierbij op de standaardmaten van bijvoorbeeld cd's, dvd's en platen, zodat alles precies past.

Het allerbelangrijkste is dat je je intuïtie volgt bij de inrichting van jouw eigen wandrek. Je wilt natuurlijk dat elk meubelstuk in jouw huisstijl past en de ruimte het best laat uitkomen. Een wit wandrek is bijvoorbeeld modern en ingetogen, terwijl een zwart exemplaar je interieur een stijlvol accent kan geven. Je kunt je wandrek uiteraard ook configureren met een houtdecor, wat je woonkamer een warme en gezellige uitstraling geeft.

Een wandrek voor kleine ruimten

In een kleine kamer biedt een wandrek vrijwel altijd uitkomst. Bij jouwMaatkast.nl kun je jouw wandrek zo configureren, dat je precies het meubel in huis haalt wat je nodig hebt qua formaat, stijl en design. In de keuken biedt een open kast plek voor bijvoorbeeld een messenblok of het servies. Houd het niet bij één enkel wandrek; met twee of zelfs drie wandrekken aan dezelfde wand kun je prachtige patronen en stijlbeelden scheppen.

Ben je van plan om nu een wandrek te configureren? Neem dan eerst de maten op van de desbetreffende ruimte en denk goed na wat je in het rek wilt opbergen. Een goede tip is om eerst alle spullen die je op wilt bergen op een tafel te leggen, zodat je een beter idee krijgt van de benodigde ruimte. Het is ook mogelijk om het wandrek tot de millimeter nauwkeurig aan te passen aan een nis. Hoe je je wandrek ook configureert, volg altijd je eigen wensen en eisen!

Tips voor het inrichten van jouw wandrek op maat

Een wandrek biedt meer dan alleen opbergruimte en laat ook jouw persoonlijke stijl zien. Daarom is het belangrijk om goed na te denken waarvoor je het wilt gebruiken, wat voor stijltoevoeging de ruimte nodig heeft én wat het beste past bij de wand en vloer. Let in ieder geval op het volgende:

 • Een vol wandrek kan er vele malen rustiger en opgeruimder uitzien wanneer je de planken opdeelt met bijvoorbeeld een bloemstuk of fotolijst. Zo schep je ruimte in het geheel en met een asymmetrisch patroon komt het geheel ook minder formeel over.
 • Zet je lievelingsboeken en favoriete platen op een opvallende, vooraanstaande plek. Zo geef je gasten de kans vragen te stellen over de belangrijkste verzamelobjecten in huis en bied je een aanknopingspunt voor een gesprek.
 • Een tv-meubel kampt altijd met hetzelfde probleem: hoe kun je op een elegante manier alle kabels verbergen? Voorzie het daarom van kabelgoten en -gaten, zodat je niet alle kabels kunt zien nadat je het meubel hebt ingericht.
 • Less is more: kies de beste verzamelstukken om tentoon te stellen in jouw wandrek, waarbij kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit.

Ben je geïnspireerd geraakt? Ga dan direct aan de slag met onze configurator. In een handomdraai kun je een perfect wandrek configureren of een prachtige kast ontwerpen.

 

Vragen? De jouwMaatkast.nl experten adviseren je graag.

Tel: +31 (0) 202622970 of +32 (0) 280 851 32 | E-mail: ln.tsaktaaMwuoj@tcatnoc
powered by webEdition CMS