2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024!

Alleen tot:

Nu dubbel sparen: tot 25 % korting + alle tinten witte voor een voordeelsprijs tot 24-06-2024

Een Scandinavisch interieur

Creëer je eigen Scandinavisch-sfeer met op maat gemaakte meubels

Scandinavisch interieur: halkast op maat met witte deuren en laden
Een Scandinavisch interieur: een trend die beklijft

Geografisch gezien is Scandinavië het grote Noord-Europese schiereiland waar Noorwegen en Zweden liggen. Vanwege de culturele, historische en taalkundige overeenkomsten hoort Denemarken echter ook bij Scandinavië. De Scandi-inrichtingsstijl behoort op het moment tot de meest geliefde inrichtingstrends van Europa. Waarom is dat zo en wat is eigenlijk een Scandinavisch interieur?


De Scandinavische woonstijl: minimalistisch en praktisch

In Scandinavië houden de mensen van eenvoudige vormen en een nuchter design. De praktische kant is daarnaast erg belangrijk: je vindt zelden modieuze poespas of gekke versieringen. In het verlengde daarvan speelt energetische efficiëntie in de Scandinavische architectuur een belangrijke rol. Maar natuurlijk kunnen we niet de hele Scandinavische wooncultuur en stijl in één artikel beschrijven. We kunnen wel alvast een tipje van de sluier oplichten – en misschien word je, net als wij, aangestoken met de Scandinavische inrichtingskoorts.


Scandinavisch interieur in harmonie met de natuur

Om de inrichttingsstijl van Scandinavië te beschrijven, moet je bedenken onder welke omstandigheden deze is ontstaan: korte zomers, lange ijskoude winters en het woeste landschap bepalen het leven in het Hoge Noorden. Scandinaviërs leven dicht bij de natuur, wat terugkomt in het interieur. Houtsoorten als dennen, spar en berken zetten de toon. Om deze stijl eer aan te doen, zijn houtdecors van deze soorten ideaal om een natuurlijke sfeer bij jou thuis te creëren.

De mensen in Scandinavië hechten weel waarde aan handwerk en natuurlijke grondstoffen, vooral als het om meubilair gaat. Woonstoffen zoals linnen, leer en katoen worden met veel zorg verwerkt. Maar ook glas en porselein spelen een belangrijke rol in de Scandinavische meubeltraditie.

Het interieur wordt vaak gekenmerkt door natuurlijke kleuren, die met de lichte muren een harmonisch geheel vormen. Hier kun je vrolijke kleuraccenten en geometrische patronen aan toevoegen in de vorm van tapijten, kussens, gordijnen en accessoires, die het Scandinavische levensgevoel weerspiegelen. Vooral in woonkamers in de Scandinavische stijl kom je deze dingen vaak tegen. Ook een absolute must is de grote tafel in de woonkamer of de keuken, waar veel gasten aan plaats kunnen nemen. In het algemeen biedt een Scandinavisch interieur je veel vrijheid bij de inrichting. Vooral in de keuken is dit het geval, waar je met licht, textiel en details kunt werken om het echte hygge-gevoel te vinden.

Licht voor een vriendelijke uitstraling

In een Scandinavische inrichting speelt licht een bijzondere rol. Omdat het in de Scandinavische landen 's winters langer donker is, wil men het beste uit het beschikbare daglicht halen. Open vormgegeven woonruimtes met ruime kamers en grote ramen laten meer licht in de woning doordringen. Maar ook met lichte kleuren geef je de zon meer de kans om zich te laten zien. Als het buiten donker wordt, kun je met talrijke kleinere lichtbronnen een evenwichtige verlichting creëren. Lampen en kaarsen worden in een Scandinavisch interieur op liefdevolle wijze geënsceneerd. En een open haard, die gezelligheid, licht en warme verschaft, is in bijna ieder huishouden te vinden.

Kortom: een Scandinavisch interieur is zowel tijdloos als modern, en zowel aangenaam als nuttig. Als jij je huis Scandinavisch wilt inrichten, kun je je uitleven met stoffen, vormen en kleuren. En uiteindelijk genieten van de onvervangbare gezelligheid uit het Hoge Noorden!

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS