2-mans bezorging tot in het huis

Europa´s nr. 1 voor maatwerkmeubels online

Gratis advies

Klantbeoordeling: zeer goed 5.7/6

%
MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024!

Alleen tot:

MIDSEASON-SALE! Nu tot 25 % korting + gratis levering alleen tot 20-05-2024

Jouw huis inrichten: tips voor meer ruimte

Lees hier hoe je met op maat gemaakte meubels slim met de ruimte omgaat

Halmeubels op maat - clever inrichten
Je huis slim inrichten: meubels waarmee je meer plek overhoudt

Of je nu kinderen hebt of nog op kamers woont: thuis gaat het er niet altijd rustig en vredig aan toe. Als je met meerdere mensen onder één dak woont, is een plekje waar je je kunt terugtrekken om je te concentreren of om gewoon te genieten van een moment rust wel zo prettig. jouwMaatkast.nl heeft een paar aantrekkelijke tips waarmee je de ruimte in je huis optimaal kunt gebruiken. Hieronder hebben we de belangrijkste alvast op een rijtje gezet:

 • Gebruik open wandkasten of andere meubels om grote kamers in verschillende delen op te splitsen.
 • Gebruik iedere gekke hoek of nis van je woning met passende op maat gemaakte kasten.
 • Vul de ruimte onder schuine plafonds of onder de trap met een perfect passende kast op maat.
 • Gebruik ook de plek aan de muur voor opbergplek met wandplanken en wandkubussen.
 • Gebruik geluiddempende technieken om een rustige kamer te creëren.
 • Gebruik licht en kleur om de inrichting af te maken.

Woonkamermeubels op maat: salontafel, gestoffeerde meubels en woonkamerkast
Ideeën om grote kamers op te splitsen

Het opdelen van een kamer is vooral een zinvolle oplossing als je de kamer voor meerdere doeleinden wilt gebruiken. In de kinderkamer kun je bijvoorbeeld een speelhoek inrichten om je kind een beetje privésfeer te geven. Of je wilt voor je thuiskantoor een deel van de woonkamer afbakenen. Vooral als je een klein appartement inricht, zijn dit soort oplossingen handig. Er zijn meerdere manieren om dit te doen.

Meer plek in huis met een gipsmuurtje voor een permanente indeling

Als je bij het inrichten van je huis van tevoren al weet wat voor indeling je wilt, kun je overwegen een kamer permanent op te delen met een gipsmuurtje. Er zijn tegenwoordig gipsplaten verkrijgbaar die je met een handig kliksysteem aan elkaar vast kunt maken. Je kunt de muur daarna gewoon behangen of sauzen. Zo kun je op relatief eenvoudige wijze een extra ruimte creëren. Voor een permanente indeling van de kinderkamer of het maken van een voorraadkamertje zijn gipsplaten een uitkomst.

De kamer opdelen met boekenkasten of een kledingkast

Bij het inrichten van een klein appartement is het echter niet zo'n goed idee om nieuwe muren te bouwen. Zinvoller is het om meubels te gebruiken die je toch al hebt. Plaats je boekenkast of kledingkast zo dat de kamer op een slimme manier in meerdere delen wordt opgesplitst en je de ruimte effectiever gebruikt. Je kunt een open kast voorzien van een achterkant, zodat je er niet doorheen kunt kijken; je kunt deze echter ook weglaten zodat je het licht niet blokkeert. Dat hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel boeken en decoratie je in de kast zet. Je kunt ook een kledingkast gebruiken om in één klap voor opbergruimte te zorgen en de ruimte op te splitsen. Daarmee kun je bijvoorbeeld de slaapkamer in een slaaphoek en een leeshoek verdelen: een elegante oplossing die je naadloos in iedere kamer kunt toepassen.

Onze tip: je kunt de kamer ook opdelen door een grote kamerplant of een zithoek slim te positioneren.

Met kasten voor een hoek of nis de beschikbare ruimte optimaal benutten

Heb je thuis erg weinig plek? Gebruik deze dan zo goed mogelijk. Kasten die precies in een nis of hoek passen zijn ideaal voor het inrichten van een klein huis. Of je nu een werkkamer inricht in een klein hoekje, of gewoon meer opslagplek wilt hebben voor levensmiddelen, boeken of huishoudartikelen – met op maat gemaakte kasten is dit geen enkel probleem.

Kasten voor een hoek of nis komen goed tot hun recht in een kleine hal, waar je nu eenmaal weinig plek ter beschikking hebt. Maar ook in kleine appartementen, in de bijkeuken of op zolder stellen op maat gemaakte kasten je in staat om iedere vierkante meter in huis slim te gebruiken.

Het inrichten van je huis: open en gesloten kasten voor onder een schuin plafond

Natuurlijk kun je ook een kast met een schuine zijkant of achterkant als kamerverdeler gebruiken. Het vaakst zie je dit soort kasten in zolderwoningen – hier is het nu eenmaal een uitdaging om de ruimte die je hebt goed te benutten. Gewone meubels passen natuurlijk niet onder een schuin plafond, maar met op maat gemaakte meubels kun je hier handig op inspelen.

Deze oplossing is ook erg geschikt voor de plek onder de trap, die vaak onbenut blijft vanwege een gebrek aan passend meubilair. Hier kun je echter een perfecte plek creëren om je administratie op te bergen, of boeken, schoenen en tassen.

Tip: als de hoek tussen het knieschot en het schuine plafond meer bedraagt dan 60°, kies dan meubels waarvan de schuine kant trapsgewijs is, zoals bij een trapgevel.

Laat de kamer tot rust komen: geluidsdemping

p>Als je een deel van je woning wilt afbakenen van de rest, kun je dat niet alleen in ruimtelijk of esthetisch opzicht doen: je kunt namelijk ook een ruimte creëren die wat betreft geluid is afgeschermd van de rest van je huis. Geluiddempende kamerschermen of muurplaten zijn perfect als je een deel van het huis wilt isoleren en zo een rustige werkhoek of iets dergelijks wilt maken. Je treft deze vaak aan op kantoor of in vergaderzalen, maar ook thuis kunnen ze uitkomst bieden als je vaak last hebt van ongewenste geluiden.

Heb je bijvoorbeeld net je thuiskantoor ingericht of heeft je kind een rustig hoekje nodig om huiswerk in te maken? Dan is zo'n geluiddempende kamerverdeler de juiste keus. Als je je hele woning wilt isoleren, ben je bij dempende muurplaten aan het juiste adres.

Een kleine woning inrichten – kleur, licht en meer

Behalve de ruimtebesparende trucs die we je hierboven hebben laten zien, zijn er geraffineerde manieren om een kamer er groter uit te laten zien. Daarmee kun je de ruimte een open en vriendelijk karakter verlenen, zodat je je er veel prettiger voelt:

 • Gebruik lichte kleuren: ze laten de kamer groter en vriendelijker ogen.
 • Breng verschillende lichtbronnen aan om ook kleine hoekjes goed te belichten.
 • Zet een grote spiegel in je huis. Daarmee lijkt de kamer groter.
 • Wees spaarzaam met decoratie. Een kleine kamer waar te veel aan de muur hangt en op de kast staat, oogt al snel overvol.
 • Verticale patronen aan de muur – bijvoorbeeld strepen – laten de kamer hoger lijken.

Vorkasse

Overboeking

Rechnung

Rekening

visa
mastercard
amazonpay
powered by webEdition CMS